TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 4 October 2017

REVIEW PRODUK : MASKARA DUOYA YANG PALING BESTTTTTTTTT


Salam, Hi... arini nak share pasal maskara (lama dah beli & nak share sebenarnya tapi gambar ade jer terperammm dalam draft) hehehe... πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ Semua orang tau maskara tu kalau dengan pompuan yang suka mekap2 ni memanglaa tak boleh nak pisahkan. Nak2 yang jenis bulu mata tak berapa nak lebat or panjang. Memang kene guna maskara jugak la kalau nak bg nampak gojessss gitew. Kite plak dalam kategori bulu mata yang biasa2. So, kalau mekap2, biasanya akan guna maskara jugak (tapi ikut mood kalau rasa nak bermaskara time tu).
_
Biasanya yang buat rasa malas nak bermaskara ialah bila fikirkan nak bersihkan lepas guna. Kompem bawah mata jadi gelap, pastu puas plak nak gonyoh2 mata dengan facial cotton supaya maskara tu tertanggal. Haihhh mmg leceh la plak. Nak2 kalau keluar gi memana. 
_
Tapi dalam banyak2 maskara yang kite beli, rasanya setakat ni Maskara Duoya ni laa yang paling syokkk. Sebabnya, dia mesra wuduk, tak berketul, berusnya lebih besar, tahan lama, melebatkan bulu mata, melentikkan dan paling best, tak comot sebab dia waterproof.
_
Walaupun dia waterproof, tapi senang jer nak bersihkan. Just basahkan mata dengan air, tunggu sekejap pastu bleh la cabut or kepit bulu mata dengan jari bagi membuang maskara tu. Lepas tu boleh la bersihkan muka dengan pencuci muka & last sekali dengan make up remover kalau rasa tak yakin dah tanggal semua.
_
Yang best maskara ni pas pakai, rasa cam effect pakai bulu mata palsu kalau sapu 2-3 layer. Bleh la fefeeling perasan Che Ta sangattt.. hihihi




effect pas sapu dalam 2-3 layer. Saja try kat umah. hihi







ni sapu 1 layer jer. Sebab kat opis. Malas nak mekap2 sgt time tu.. kang bos bagi TERLEBIH markah LNPT, kang ade plak makcik bawang tu meroyan terlebih drama kangg.. kahkahkah!!






KELEBIHAN UTAMA DUOYA MASCARA ALA CHE TA :

  • Memanjangkan bulu mata
  • Melentikkan bulu mata 2X ganda
  • Melebatkan bulu mata (superdense)
  • Waterproof
  • Tidak mencomotkan
  • Tidak berketul
  • Senang di cuci
  • Mesra wuduk
  • Tiada panda eyes
  • Fiber tidak gugur di muka
  • Fiber maskara tapi dalam 1 bekas
  • Berus lebih besar dan senang nak calit
  • Sangat menjimatkan masa
  • Tahan lama
  • Kesan seperti memakai bulu mata palsu


Lagi satu tips kite biasa guna klu maskara kering, rendam maskara tu dlm cawan/bekas air panas dlm 10-15min. Pastu guna cam biasa.

Maskara ni senang nak dpt dah sekarang. Tapi pastikan beli yang ori dari dealer yang sah. Dulu kite beli dari jiran yang juga MUA. Kebetulan masa tu dia nak amek stok utk dia sendiri, so kite tumpang la sekaki. Harga dalam RM55 masa tu. Tak sure sekarang berapa RM tp mmg nak kene beli baru dah rasanya. Yang kat rumah cam dah nak abis. hihi









13 comments :

  1. Replies
    1. kannnnnnnnnnnn Sis <3 ..blh la try maskara tu..senang nak pakai dan bersihkan..ekeke

      Delete
  2. 1st time dgr nama maskara ni almaklum laa sy ni bkn pakai mekap ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite pun jrg jugak pakai mekap sblm ni..skrg ni bile rajin jer baru rasa nak mekap2.. tgk masa dan mood..ekeke

      Delete
  3. bestnya akak.. bulu mata jd panjang dan lentikkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best ni, Busyra... blh la try nnt... buat 2-3 layer mmg panjang dan lebat bulu matanya.. hihih

      Delete
  4. wow..lentik dan panjang bulu mata tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh sis....mmg jd panjang bulu mata tu..nak lentik kene kepit sket guna pengepit tuy... heheh

      Delete
  5. Maskara ni memang best pon...ramai yg guna...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis..skrg dah keluar maskara yang baru dari keluaran yg ni jugak..x sabar nak try..hihi

      Delete
  6. huu~ kakak sampai ke harini tak pandai pakai mascara.. confirm comot selebet.. sudahnya biau jek la bulu mata ni pendek jek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelan2 try sis..lama2 ok tu nnt...kite dulu camtu jgk..hihi

      Delete
  7. Wahhh best la. Nampak bulu mata tu pun lebih panjang. Tapi kita xpernah try pakai mascara pun

    ReplyDelete



❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❀ KLIK OLDER POSTS ❀

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...