TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Tuesday, 4 September 2012

❤ ENTRY PUKAL (3/9/12) : MAYBANK + BANK RAKYAT + JUSCO + MINES ❤


3/9/2012 (Isnin) 
- 8:00am - 11:00 = keja macam biasa. 
- 11.30 am = mintak permisen kuar ngan bos sbb nak g Maybank utk tukar kad ATM (aritu x bleh kuar duit sobss..sobbsss). Tapi sampai2 kat Maybank Putrajaya, kad x bleh proses sbb IC dah uzur giler..royak rabak, plastik terkopak2 (kalah IC zaman Paleolitik gamaknyer). Pegawai Maybank ckp, "..klu scan jugak, kompem mesin saya nih BOLEH ROSAK puan, sbb nnt plastik2 IC tu tertinggal / melekat lam tu.."

Huarrrrrrrrrrrr...sadis giler...!! Terus ckp, OK..OK..nnt saya tukar.. huhuhu.. *ekceli ni kali ke-2 ditegur secara rasmi, yg 1st masa nak balik Melaya pas beraya ari tu.. pegawai Imigresen Kuching.. ayat dia lebih kurang cam nih "..Puan, Puan tanak tukar IC ker..dah rosak ni. Klu ikutkan, saya x boleh benarkan puan keluar dari Sarawak ni sbb takut ape2 hal cth: puan hilang ke ape..xde rekod.. baik puan tukar IC ni..". Terus ckp, "..OK..OK..." .nasib x ramai orang Q kat imigresen time tu. :p.

hahaha..!! bukan tanak tukar, asik bertangguh2 nak g tukar, tau jer la fikirkan nak beratur ramai2 kat JPN Putrajaya tu yg lemah kepala lutut..IC tu plak rupanya mengalahkan IC PATI... asik kuar masuk purse..tu yg cepat rosak.. (ehh alasan lagi kat situ).

Nih ler ropa IC i'olss yang diceritakan di atas.. *sambil wat muka tersipu2 malu*

pandangan depan IC..
atas sebab kebulatan tahap pam kete Exora,
 maka muka tersebut terpaksa diblurkan..
kwkwkwkwk


pandangan belakang 
(senang ckp, depan blkg mmg mengalami kerosakan fizikal yg teruk. bahahaa..!!)


pandangan sisi
(yang nih mmg dasat giler..!!
 korang yg x pernah tgk cane belah dalah IC, sila jamu mata disini...kahkah!!)


12.30pm  = Incik Hubby yg asalnya tade plan nak tukar kad ATM, terus tukar fikiran nak tukar kad ATM (faham tak ayat nih??). Siap dpt kad MU lagi tu..   

klu nak kad gambar MU ni, kne bayar RM12, dorg tolak terus acc. 
Cam nih la lebih kurang kad ATM tu..
sumber blog org nih ;)



Memandangkan saya punye kad Maybank x settle, last2 kitorg pergi tmpt yg seterusnya, Bank Rakyat. Nih pun pasal ari tu dpt call dari pegawai sana utk ambik dokumen urusan tukar nama pemilik & dokumen full settlement kete. 

12.50pm = Sampai kat Bank Rakyat, terus Q utk jumpa pegawai, punye lame tggu sampai termengantuk2 dok kat kosi. Sampai giliran, pegawai situ ckp kne amik lagi satu nombor utk susulan. Adehhh..!!! Q lagi. nak tggu satu Q tu pun punye lame.. Pas dah dpt jumpa pegawai kat situ, pun lame jugak menunggu. Carik dokumen tersebut katanya, tapi last2 x jumpa, sebab pegawai yang uruskan tu cooooooooootii. Adoiiiyaiiii..!!! 

Mintak permisen kuar awal, nak settlekan  2 keje, 1 tak settle..pastu yg 1 tu pulak kne 2x Q, pun tak settle. APTB................... last2 ngam kul 2:00 sampai opis. Sambung keje cam biasa. Ehhh baru2 masuk keje ni, bukan ade semangat sangat nak wat keje pun. Cuma fikirkan pasal nak balik kpg balik jerrrrrr..hahah..

Petang, ngam kul 5:00 Incek Hubby sampai, terus pegi Jusco Taman Equin. Nak terminate kad AEON yg service macam hampehhhhh tuu. Pas amik no. Q kat sana, tggu giliran tp tgk nombor x gerak2. Ade 3 kaunter semua ada staff tp xde jgk kne panggil. Tu pun lepas brp lame menunggu, sorg staff tanye kitorg dtg utk urusan ape, Incek Hubby ckp nak buat termination. Mane yg dtg nak buat pembayaran lepas kitorg silih berganti balik, kitorg punye nombor x gerak2. Rasa cam nak hangin balik. ehh..sabar..posa. Last2 Incek Hubby pegi Kaunter Pembayaran, nampak x perbezaan kaunter pembayaran dengan kaunter berkaitan yg sepatutnya kitorg rujuk tp tak panggil2 tu...?? Kaunter Pembayaran, utk org buat pembayaran tp kitorg terpaksa buat kaunter tu jadi Kaunter Pertanyaan sbb kaunter service tak panggil2 kitorg. 

Kat kaunter pembayaran tu la kitorg semak berkaitan pembayaran. Pembayaran dah clear lama, tp surat still sampai maklumkan jumlah untuk dibayar. Bayar amendenyer oiii..???? Dah clear payment, pembelian tak over limit pun dia caj buta2. Sedangkan masa call, centre ckp sekian2 jumlah, pastu saya bayar jumlah yg dimaksudkan. Tak banyak pun masa tu, dlm RM120 jer. Last payment. 

Hangin betul...incek hubby suruh call centre dulu confirmkan balik. Bab2 nak call ni satu hal, susah nak angkat..pastu kene sambung sana sini. Lemahhhhhhhhh jiwa raga. 

Malas nak marah2 kat situ, saya ckp ngan incek hubby nak sejukkan ati kejap, terus ke kedai Daiso sebelah. ehhh...! X tau pun kat situ ade Daiso. Besar lak tu. Betul2 bersebelah ngn Aeon hampehh tu. Sblm ni dok berangan nak g Daiso tp yg kat Sunway tu.. Jauhhhhhhhhh laa plak. 

Masuk Daiso, terus rambang mata. Terus capai bakul & masuk ape jer benda yg dirasakan berkenan. Dasar tamak la kan... tp bukan saya sorang jer... incek hubby pun teruja jugak carik barang2 utk aksesori kete.

masa ni x ramai orang.. so sesuka hati ler nyorok2 snap pic sana sini.. hehehe
nak wat tarian Gangnam Style pun boleh.. *tetiba*


mcm2 ada..tp kne hati2 membuat pilihan..
klu x, mmg TERbeli yg x diperlukan pun..hehehe



rasa cam nak sambar setukin cumel yg selembut sutera nih,
tp duduk Amerika.. x sejuk cam Korea.. ehh Gangnam lagi!!


Masa bayar tu, sempat tanye mamat cashier tu pasal Daiso. Katanya baru bukak dalam 2 bulan ++. Saya lak sibuk tanye rega, berkali2 nak kompemkan betul ker x sume rega RM5 jerrrrrr. Mamat tu ckp mmg sume barang sama rega, x kira kecik besar, tua muda, kiyut tak kiyut, xde perbezaan dari segi rega. sume 1Msia.. =))  

OK, setelah membayar barangan berjumlah RM45, terus menuju ke Kenny Rogers utk bukak posa. Incek hubby yg pilih menu, bini dia tau makan jer.. See the body larr...ehh tp kan..ramai orang ckp saya dah kurus sikit sekarang nih.. tak tau ler kalau dorang sakit mata or saja kasik ayat bakar line supaya saya lebih banyak berpuasa lepas nih. kahkahkahkah...tapi kan, kata2 tu satu doa..ehh Niat tu..niatt..!! Niat kne elok.. hihihi


menu saya kompom yg byk nih.. incek hubby ckp, saya puasa kne makan banyak..
tak tau ler kot dia saja nak sakat saya..hahaha..
tp mkn portion byk ni pun kitorg makan share2 juga..
tgk dia nye menu pinggan blkg tu, kan seketul ayam ngan mashed potato jer..
so kongsi2 ler yg lam pinggan yg penuh nih...thehehe

pstt : muffin KR mmg terbaik. terasa kemoist-an nyerr.. ;)


pas abis bukak posa, terus pecut g the mines. Ade lg mende nak settle GPS tipon jugakk. Pastu singgah kedai Maxis tanye pasal numo 017 yg dah ekspayed 31/8 ari tu. Kot2 la blh actived balik..rupanya x bleyy.. Aarrr sedeyy..!! sayang numo tu wlupun jarang guna..!! kedit byk lagi lam tu.. Padan muka, akibat asik2 bertangguh nak top up, last2 ekspayed terus.. :'((


Pas settle GPS tu, terus berjalan nak balik ke kete. Tapi dah dasar matamak (mata-tamak) terus terpandang satu beg. Alkunun alasan kat incek hubby, klu nak g mana2 senang nak letak tipon, portable ngan duit (mcm la selepuk duit tu kan). Dia x payah la pasni nak kne bawak henbeg nan berat tu. Lagi alasan yg mengukuhkan tu, klu ade lg jualan Puspanita kat opis pasni, senang nak bawak2 brg di atas, sangkut jer kt tangan sambil milih2 barang. (alasan basiiiiiiiiii boooooooo..!!!!)


 ekceli kaler dia ijau, ni time snap mlm tadi.


ni kaler sebenar dia, kaler ijau ke biru turquoise ke mende ntah.. ngan kaler mustad kuning
*suka hati jer taip nama2 tu tanpa mengambilberat ejaan sebenar.* =))


Cukup karangan hari ini, insyaAllah lepas2 ni entah bape bulan lagi blog ni akan dihapdet.. hope dengan adanya bantuan adiah incek hubby sempena anniversary hari tu, kerajinan untuk menghapdet blog akan meningkat berkali2 ganda. hahahah



kesemua gambar di atas diambil menggunakan En. Bopren baru saya. Tengkyuuu suami kesayanganku. Muacksss3xxx..!!


No comments :

Post a Comment

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...