TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Monday, 21 January 2013

❤ EPI BESDEY MY LOVELY NIECE, CIK FIZA FAISAL ❤

Pic credit to angkel gugel ;)

21 Januari 2013

Selamat Ulang Tahun musuh ketat zaman kecik2 dulu..
merangkap bespren ..
merangkap cucu sulung mak saya..
aka senang ckp.. anak sedara saya, 

Siti Norafiza bt. Faisal Tiong.

yang ke-25 52 tahun..


kihkihkihhh
dah tua dah...dah boleyy kawin...kwkwkwkw..
tapi kne abiskan sambung master dulu baru bleh kawin ok.

Ee @ Aunty @ maksu & paksu doakan semoga panjang umur, 
jadi anak yg solehah,
muslimah sejati, 
murah rezeki, 
sentiasa selamat,
sentiasa sihat walafiat
&
hidup bahagia diberkati Allah
Dunia dan Akhirat.
we'olss zaman muda2 dolu..
salu org asik ingat we'ols adik badik..
jauh beza tang mata tuuuuuuu..!!
mata i'olss x sepet.. sbb i pure Melanau..
hahahaha
 love :
ee & paksu 

Friday, 4 January 2013

❤ TOLONGGG..!!! MUNTAH IJO HRMIS...!!❤




Masuk2 jer keje mggu ni bermulalah edisi muntah ijo HRMIS..!! Hari pertama masuk keje (2/1/2012), tgk2 meja penuh dengan tugasan2 yg perlu diselesaikan. Petang brief ngan 2nd bos utk pembaikan sistem failing, pentadbiran seksyen & kes yg lagi "satu" tu. Hmmm... terus terbayang harapan untuk bercuti blk Kelantan, kpg incek hubby mggu depan musnah,berkecai2, berderai & berterbangan segala debu2nya.

Bukan bik bos ckp x bleh cuti..x apply pun lagi sbb ptg semalam dia g KL utk tgk rumah Tun. Tapi sebab dah terbayang mcm mana nak sedap bercuti klu nak tinggalkan opis yg tgh melambak2 dengan keje pending, nak2 plak baru masuk pas cuti sakit 40 hari..??? Sure x selesa, nnt ape pulak kata bikbos..

Hari ni, semua sibuk buat HRMIS, sepatutnya dah last utk PPP hantar pada PPK tp PYD pun x hantar2 lagi semua laporan. Pastu dapat tau plak, staff ckp bahagian II & bahagian latihan utk semua staff kt sini dia x isik sbb x tau tu kene isik...aduhsssssssssssss..>!! rasa nak pengsan...!!

Ingatkan hari tu dia ckp dia dah siap buat separuh tu, bleh la settlekan wiken ni dari umah jer HRMIS tu tp bila dia dah ckp camtu, otometiknyer mmg x bleh nak buat dlm mggu ni,

Nampak gaya, terpaksa ler ckp ngan hubby yg cuti kne tangguh lagi & maybe blh blk Kelantan mggu depan pas settle semua.

sian dia..sian pak mentua & mak mentua jugak sebab saya dah lame dah x balik Kelantan...raya ari tu pun balik Swk sorang...sbb hubby x dpt cuti..

Takper la...kita hanya merancang...SYMP ;)

Thursday, 3 January 2013

❤ TAMATNYA CUTI SAKIT 40 HARI ....❤


Hari tu, ehh salahh...ujung tahun lepas.... 31 Disember 2012 ...............


...................maka secara rasminya berakhirlah cuti sakit saya selama 10 hari
 di wad 465A, KPJ Kajang Specialist Hospital
14 hari ulang alik ke hosp & klinik untuk injection,
 16 hari di rumah, menjadikan total 40 hari MC.

Maka, pada 2 Januari 2012 saya  mula bekerja balik seperti biasa sebagai "tealady" 



❤ THE HOBBIT - AN EXPECTED JOURNEY @ TGV SUNWAY PYRAMID





30 Disember 2012 - pergi tgk wayang cite The Hobbit kat TGV Sunway Pyramid lagi. Kenapa asik2 sunway pyramid??? Ni gara2 hp x ok2 lagi la ni..pergi service centre..teknisen plak xde..sudahnyer g tgk wayang 3D. Incek hubby belanja.

Alkisah, pas beli tiket..kitorg g jenjalan cuci mata dulu. Saya pun g ler masuk Memory Lane beli kad2 yg kiyut miyut. Tgh pilih2 barang, tiba2 incek hubby wat muka saspen sambil bgtau tiket wayang hilang..! Ahhh sudahh..!! kot2 jatuh kat toilet or tertinggal atas meja masa kitorg mkn kat Nando's. Kelam kabut dia g cari balik. Saya lak pegi byr brg2 yg saya beli, pastu tggu dia depan kedai Memory Lane tadi. Saya dah terbayang2 RM60 beli tiket tu terbang cam tu jerr... bleh wat mkn Nando's sekali lagi (makan lagi?? hahah).

Agak lama jugak incek hubby pergi carik, sudahnya dia kembali dengan muka kechiwa. Dia ckp xde, saya plak tetiba tergerak ati nak toleh area dia berdiri depan tempat dia tgk2 kad kat situ. Sebab masa dia bersin2 kat situ, tiket tu termasuk sekali dlm poket sapu tangan dia. Terpandang ade samting mcm kertas, terus saya masuk balik kedai Memory Lane tu.

Sah tu tiket yg tercicir tu..!! Alhamdulillah, saya terus ambik & kasik incek hubby. Nasib baik x ilang..klu saya x tergerak ati nak toleh balik, agaknya tiket 3D cite Hobbit tu selamat dlm tong sampah or orang lain pergi duduk kat seat yg sepatutnya kitorg duduk. Mungkin bukan rezeki kitorg agaknyer... huhuhu..  


sempat snap pix Imax. mmg xde motippppp


Layan gambar jer la ekk..nak tgk cite dia, pergi kat wayang.. mmg sangat2 best, gambar cantik lagi real sampai saya terkejut2 plus berkelip2 mata cam mende2 yg terbang masa dorg lawan2 lam muvi tu real depan mata. X sabar nak tggu sambungan dia..
















 saya pernah tgk sikit jer Lord of The Ring & x tau pun mane dtg cincin tu.. ni rupanya... 






 saya rasa scene ni paling kelakar. Masa Gollum ngan Bilbo lawan teka teki.
stress giler muka pakcik ni nak menjawab...muka mmg x bleh blahhhh..!! hhahahahah!!!


















 makhluk ni sangat menggelikan.. melambai2 lemak bawah dagu dia..kwkwkwkwk


 close up pakcik Gollum..hahahah!!






nak tgk gambar lagi cantik & real..cepat2 g panggung wayang k utk hasil yg paling maksima..hahah
Misi seterusnya nak tgk balik Lord of The Ring yg mula2..sampai last episod.. dunlot jer.. heheh

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...