TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 22 February 2013

❤ BILA MAKCIK-MAKCIK WASSAP AWAL KE SARANG HEEEEHEE ❤

 
 
 
 
tajuk ntah ape2 jerr. Sbnrnyer busan mlm ni. Biasa taim2 mcm ni or pas settLe makan mlmn kemas2 dapur, saya akan layan makcik2 geng wassap tu bergosip. Menyembang xde topik, kejap melalut, kejap ke laut, kejap kongsi resepi masak2, kejap imbas kenangan zaman sekolah dulu, pastu ter-koner plak topik xde kaitan, pastu terkenang kisah "akak macho", pastu gelak2 berwassap sampai memasing x sedar siri jam dah larut mlm.
 
 
Last2, bila bateri dah warning tahap kritikal..baru memasing mintak diri nak kembali ke sarang (masuk tido ler tu..sarang2 mcm munyet lak yerrr) haha.. 
 
 
Hari ni jgk hari ke-2 sahabat kitorg aka klasssmet form 4/5, Corinna pas jalani operation perut. Sebenarnya dia operate semalam tengahari klu x silap waktu. Sebelum dia masuk OT, kitorg ade sms dia bagi kata2 semangat. Yer la nak operate, sape x berdebar. Cuma time saya dulu, mmg dah x sabar nak kne belah perut sbb dah x tahan sakit giler2.
 
 
Malam td kitorg ade sms tanye keadaan dia, alhamdulillah setakat ni semua ok cuma kitorg dimaklumkan yg dia kne masuk darah. X pe laa Corinna, janji cepat sihat. Rindu nak sakat2 kat wassap.
 
 
Cerita ptg td pas blk keje plak, kami somi isteri pegi pasar mlm sek. 7 bdr. Baru bangi. Cam biasa Nak carik laksa penang abg hemsem tp mcm xde, so terus tukar plan cari nasik kerabu telinga berasap lak, sbb ape saya panggil telinga berasap, sambal dia pedas giler tp sedappp....sambil q beli ayam goreng uncle bob yg mabelessss.
 
 
Masa incek hubby q kt ayam uncle bob tu, dia bgtau saya pekerja yg sorg kt situ pakai baju bola dgn nama kt blkg dia "Mukah". Mukah tu bkn nama dia k, tp nama salah satu bahagian kt Swk iaitu tmpt kelahiran saya. Incek hubby ckp kot laa org tu bangsa Melanau gak cam saya. Jarang kot jumpa sama bangsa kt sini melainkan 2-3 org tp keje kt Putrajaya.
 
 
Vra, yuolss kenal x,..?? kot sama team bola sepak abam mael yuolss ker..hahaha
 
 
Masa byr ayam tu, incek hubby ringan mulut lak tanye abg tu dari Mukah ke ape. Mula2 dia ckp iye, pastu bila saya ckp Melanau ngan dia...dia mcm x berapa fhm. Saya jadik kompius lak. Mula2 ckp dari Mukah, pastu x pulak. Pastu baru dia ckp dia dari Daro. Kalau bahasa Melanau Daro ni,  saya x berapa pandai tp klu dgr tu...faham ler sikit sbb kak ipar ade sorg yg bangsa Melanau dari belah2 sana. Lepas byr, kitorg blk terus. 
 
 
Tapi ayam tu saya dah x menyabar2, sambil berjalan balik tu sambil makan. Kebulur sangat. lantak ler org nak ckp x senunuh... janji perut kenyang..hhahaha
Sampai umh, terus makan pastu rehat2. x main pun ngan anak2 bulus yg 5 hekor tu & cengkenit 2 hekor tu. Wiken ni jer la layan dorang. Ingat nak mandikan yg 5 hekor tu. Sume dah bau masyemm dah..
 
 
 
Keburingan...so golek2 hujung katil bawah simen jer layan cite ape ntah kt tv sementara incik hubby layan running man dia. Dah betul2 ketagih. huhuhu



Psttt: entry ni dihapdet 100% menggunakan en. Sams. Dah lame jd gepren en. Sams tp bab2 membelogg, saya x rapa sukeh. Sangat tak best sbb menaip agak susah & skrin sgt senseteppppppp.. hati Siput Sarawak pun x sensetepppp mcm tu.. Menghapdet belogg menggunakan pc pinjam aka pc incik hubby adalah lebih best wlupun dah lame mengabaikan cik Toshi. Sebab bleh edit gmbr byk2 tanpa ada perasaan pc tu jadik slow. Rasanya byk pic saya ngan ank2 bulus jer lam tu.. Huuhhuuhuu :-p

2 comments :

  1. entahlah tipum, manalah aku tahuuuu huhu

    ReplyDelete
  2. Uiiiiyahhh tipumm..caii ihhh...aloo..!! aloo..!! cai ihh..??? hahahah

    ReplyDelete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...