TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 15 November 2013

> KUIH SERI MUKA & KARIPAP AYAM HOMEMADE BY MAK-WA @ MAKLONG @ WA UKAI


 
 
 
Alhamdulillah..murah rezeki mggu nih.. Abg sepupu wat special delivery kuih seri muka kat depan opis saya.. sukeh33xx..!! kuih nih favv sangat..nak try buat..tp tang pulut dia x gheti lagikkkk... mggu lepas, mak long dtg umh bawak acar timun & kuih ubi kayu..isi ubi kayu yg direbus, pastu kepal2, pastu celup ngan tepung tu..ape ntah nama dia.. Ubi Ketuk kot..

Ekceli makcik @ mak long yg saya panggil Mak Wa @ Wa Ukai @ Dayang Ukai ni sepupu kepada arwah ayah. Sekarang dia ngan anak no.3 dia, Abg Ajis bercuti ikut anak no,2 dia, Abg Mael yg keje kat Putrajaya ni. Agaknyer hujung bulan ni kot dorg balik Sibu.. dah lame tinggalkan umah katanya...tp nampak cam gaya, abg no.2, abg Mael cam lom nak kasik dorg balik jer... hehehe

Memandangkan abg mael menyewa kat Kajang, tu yg kerap jugak dorg datang umh.. tu yg macam2 dia bawak... terasa rindu dengan masakan mak kat Saghawak nun bila ade makcik2 dtg umh nih..
 

 


semalam lak, abg mael msg lagi..ckp nak hantar karipap nih... sharp kul 5 terus tunggu depan opis.. bawak balik umh..sampai umh, masak air..buat air teh.. bawak naik bilik..minum petang katanya..last2 kekenyang kami somi seteri ngan kuih nih... x yah masak2 dah.. heheh

Ekceli kenyang lagi sbnrnya sbb thari tu kitorg makan bekal yg saya masak mlm sebelum tu. Rendang Ayam + Nasik Impit...tp saya malas nak snap gambar. Tak puas ati makan rendang tu disebabkan santan  yg kitorg beli kat Giant Kajang tu, cam santan kelapa muda. Tak berminyak & cair semacam..!!
 
Pastu, disebabkan saya sakit kaki dicampur lagi dengan kemalasan nak berdiri lama2 kat dapur goreng kelapa nak buat sendiri kerisik...saya ambik jalan mudah dengan beli kerisik yg dah siap tu.. mmg langsung x sedap...pucat jer warnanya.. rasa pun ntah pape...tskkkk.... tskkkk.... pengajaran lain kali, jangan guna kerisik yg instant tu.. santan lak, kene beli yg freshh...tp ehh kdg2 nasib jugak kalau dpt santan kelapa yg muda kan...?? huhu


ehhh..!!

tercite pasal santan kelapa muda lak.. 

k baiii...

:p





testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...