TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Monday, 19 May 2014

> KONON NAK POSA...

(malam tadi jam 10.00pm)
si isteri : ehh..kata esok nak posa... x ingat lak nak suh beli lauk..
incek hubby : Allah...!! ha ahh laa..x ingat... dah tu cane ni..?
isi isteri : jap nak check esbok ape lauk tinggal..kalo xde kang, makan nasik putih ngan telur dadar jer la..

*pastu si ister terkedek2 carik mende lam esbok*
incek hubby : ade tak ape2 lauk..? kalau xde, lusa jer la posa (Senin - hari ni)
si isteri : ade2...nasib baik ade ayam ni..tp lame skit laa nak tggu cair..wat sup jer la ekk..senang *sambil sengih2 kemalasan nak wat selain sup*
ayam dah cair ape sume..kul 11.30 baru saya start nak masak..startttt..bukan siappppp masak.. sbb nak cepat, ayam tu saya decide nak masak sup jer..senang..potong2 bawang, halia ape sume..pastu campak kiub ayam...sementara tggu masak, bleh la tgk tv sambil2 berfb.. *ngeh..ngeh..ngehhh*
siap x siap, kul 12.30 jugak la sup ayam tu settle..pas mandi ape sume..saya set jam nak bangun kul 5.00 am sbb nak sahur...bgn awal..pastu leh la iron baju sesiap. klu sempat, leh iron 2-3 pasang sekali..mihmihmih
sekali pagi ni, sedar2 jer tgk jam dah 6.00am.. 6.00am..!!! 
wat de fish..!! wat de fishhhh..!! *ikut intonasi cikgu izuddin* nak posa mendeeeeeeeeeeee?? dah masuk waktu subuh pun...iskkkkkkk.....jam saya setting volume dia slow ke ape ntah...tu pun sedar dgr alarm clock yg lg satu..tskkkkkkk..tskkkkkkkkkk.. 
last2 incek hubby g keje..saya lak decide nak mc hari ni...sebab masih lagi rasa x sihat & idung still sumbat... jadi keje lak sesema kalau duk lam ekon, kompem idung rasa pedihhh...
asal2 masak utk sahur..last2 sup ayam tu wat BEKPESSSS ari ni... tskk....tskkkkkkkk... tp incek hubby balik jap lg..saya x yah masak dahhhh -_________________-

8 comments :

  1. Salam Julie,

    Jom jom puasa esok! :) Jangan lupa set jam kul 4am and louder volume

    ReplyDelete
    Replies
    1. HONEY >> Dah setat posa ker..? saya lom setat lagi ni...masih demam..antibiotik kene mkn on time.. insyaallah lagi 2-3 hari dah ok baru setat posa...heheh :)

      Delete
  2. laaaaaaa. selamat la ye sup sahur jadi sup breakfast. hehe. btw comelnye model kat atas tu, tergoda aunty ros

    ReplyDelete
    Replies
    1. aunty rostina >> tu la...last2 jd sup bekpess..hahaha... si rambut merah tu ker..? klu si rambut merah tu, dia ckp tengkyu aunty..Alhamdulillah.. pinjaman Allah... heheh

      Delete
  3. Last2 jadik lauk sarapan ye... hihi... takpe lain kali boleh pose lagi....sedap je tgk ayam...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ATIE YUSOF >> tu laa.... ni pun x setat lagi nak ganti posa ni...baru nak baik demam... huhuhu

      Delete
  4. kuikukuiii sabo jelaaaaa... tapo bagus jugak xyah masak dah pagi tu hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. EIDA >> hehehe tu laaa....bersenang lenang dah hari tu sbb masak tgh2 mlm... blk keje just panaskan lauk jer... tp still kene buat sambal bilis tumbuk sbb en. hubby rikuessss... pastu tambah telur dadar jer... heheheh >_<

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...