TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 29 May 2014

> ROTI BAKAR CHEESE TERJUN TIRUK ALA TUN JUYAH

 
 
 
 
 
 
kisah malam tadi...
Teringin nk mkn roti bakar cam yg dlm pesbuk tunjuk tu 
tp sbb xde roti kosong..last2 guna roti GardeniaRaspberryMilkCranberries 
 Letak sekeping cheese pastu baringkan toaster. 
Tinggal kjp nak bancuh teh "o". 
Toleh belakang, tgk2 roti & cheese tgh "terjun tiruk" & jatuh ke lantai.
  agaknya saya salah step or x tgk betul2 cane yg kat pesbuk tu buat
 Cheese meleleh siap telungkup kene alas kaki.
satu keje lak nak bersihkan alas kaki @ alas depan pintu esbok
Last2, bakar roti dulu..pastu letak cheese masa roti tgh panas2 tu. 
Pon sedap jugak..hahah
 
jadilah resepi #RotiBakarCheeseTerjunTirukAlaTunJuyah utk Supper.
 
 
 
Tun Juyah tu sape..? incek hubby la masa balik Kch ari tu..
nak sebut Tun Jugah...blh plak dia sembang2 sebut Tun Juyah.. 
so nama tu agak kelakar la skit bagi kitorg...
jd bahan utk saya kutuk2 dia..hahah 


8 comments :

  1. Salam Julie,

    Tak payah masuk toaster! Kepit cheese dengan roti pasti toast aje atas kuali leper sampai brown for each side.

    Dah siap cheese meleleh! I dengan anak buat dok buat camtu je. Tak yah toaster bagai. Senang hidup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Honey...

      Waalaikumsalam...yg tu x try lagi...tadi ade jgk member kat FB suggest buat camtu..x pernah terfikir sbb biasa bakar gitu jer guna toaster...

      mmg senang kan...lapar2 leh jer alas perut mkn roti camtu..hehehe :p

      Delete
  2. hahaha..lawak gak citer roti bakar ni.. apa pun tetap nampak sedap...senang nak buat kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ATIE>> senang nak buat..skrg cam dah ketagih pun ade ngan roti tu...kejap2 beli roti kosong..utk buat pizza..kejap2 beli roti raspberry tu..utk bakar & letak cheese tu..manis + masin bergabung mmg malatopppppppppp...hahaha :p

      Delete
  3. Julie, bleh buat instant pizza gak cam tu... roti tu sapu ngan base kuah spageti (i slalu beli spageti instant dalam botol tu), pastu buh la hirisan hot dog, and tabur cheese banyak2... toast atas kuali, tutupkan kuali tu masa masak supaya cheese cepat cair. Memang boleh ruin your diet menu ni... heheheheh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SWEET TOOTH >> dah2..hari tu try buat..mmg sedappp..!! dan mmg merosakkan diett.. (diet ler sangattt) hahaha... tq utk resepi & idea yerrr..heheheh

      Delete
  4. whoa..kelakar betul..tapi teringin plak nak menerai toastkan roti cheese tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. O'GOSH ISKANDAR >>> hahah..tu la...x pasal2 terjun tirukkk...kalau nak menerai, make sure lantai tu alas sekabo yerr... kang satu keje lak nak mop & bersihkan lantai..hehehehe :p

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...