TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 4 June 2014

> EDISI MELAMPIAS "NEPESU" @ RESTORAN ANA IKAN BAKAR PETAI, BANGI (29.05.2014)

 
 
 
 
29 Mei 2014 -Kisah melampias "nepesu" mkn bwk #PuteriHangLiPoCelup mix #Melanau 2 beradik mkn #IkanBakarPetai + #UdangGorengButter + #SutunGorengTepung + #KetamGorengTelurMasin @ #AnaIkanBakarPetai, #Bangi.. balik keje tu terus ambik anak sedara (Lin) kat Terminal Bas Kajang. pastu balik umah kejap ambik lak kakak dia (Liza) kat umh kitorg..pastu bek dorg nih kuar g makan ikan bakar kat Ana Ikan Bakar Petai, Bangi.

Tapi malam tu makan x berapa nak feelllll...sbb masa tggu bas sampai tu, saya ngan incek hubby pekena megi goreng kat kedai mamak dulu..kebulur sbb thari tu saya x kuar makan...

 
 
hubby belanja theyolss nih sebenarnya.. 
anak sedara yg tudung purple tu, Lin Faisal Tiong student farmasi kat Kolej kat Perak..
esoknyer tu nak balik Swk sbb pasni posting praktikal kat Hospital Kuching setahun..
si kakaknyer lak, Liza Faisal Tiong (kakak no.2) baru posting ngajar kat Mentakab, Pahangg..
flight selang 3 hari ngan adik dia, so sementara tu singgah stay umah saya dulu :)

Ikan Bakar Berempah + Petai..
ari tu x abis.. siap tapau bwk balik tp last2 x makan jugakk..
budak 2 org nih, sorg tu x mkn sangat..esp sifuddd..allergic katanya... 
yg sorg belasah jer... sama cak kakak dia yg sulung tu (xde lam gambar sbb kat Kch) hehehe


 
Ketam Goreng Telur Masin
saya ngan incek hubby klu pegi mkn kat sini, x pernah lak try nih...
rasa dia..not bad jugak la...ketam alhamdulillah mlm tu dpt yg fresh punye...
 

 Kailan Ikan Masin

Cendawan ape ntah...cendawan goreng la kot.. incek hubby yg order...
 

Sotong Celup Tepung
yg nih mmg saya yg nak...ratah2 jer.. hari tu x makan nasik pun..
 

 Udang Goreng Butter
sedap gakk..berlemaksssssssssss hahahah
 
 

  Satar
ehh ke Sata ehhh nama dia..sedapppp!!! Ni hidangan sblm makan nasik..
makan 2-3 ketul dah kenyang...tu yg x layan nasik tu..huhu
 
 
  sedikit info alamat :
 
Lot 29991, Persiaran Kemajuan, 
(Bersebelahan Balai Bomba BB Bangi), 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
















TEMPAHAN : 0192177668 , ADUAN/CADANGAN : 0192467202






























































blog [ANA IKAN BAKAR PETAI]
 FB [FB ANA IKAN BAKAR PETAI]  
 
 
 
 

7 comments :

  1. Bangi kat mana Julie oiii sedak ni sedak! Hahahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HONEY DEAR >> meme sedakkkkk... Bangi kat sebelah Balai Bomba Bangi.. nih add dia :

      Lot 29991, Persiaran Kemajuan, (Sebelah Balai Bomba Bdr Baru Bangi) 43650 Bdr Baru Bangi, Selangor. No Tel : 019-2177668 E-mail : aimanbbb7@yahoo.com

      Nih FB dorg kalau nak tau ape2 info :

      https://www.facebook.com/pages/Ana-Ikan-Bakar-Petai-Bandar-Baru-Bangi/178213905618073

      tryyy la pegiiii melempiaskan nepesu makan tu..hahaha

      Delete
    2. Uish siapa ada alamat. Baik lah nanti teman nok pegi juge le bila senang. Nok lepaih kan napesu katanye :)

      Thanks dear.

      Delete
    3. HONEY DEAR >> senang sape2 nak call utk book esp bln posa..hehehehe :p

      Delete
  2. Dao ji kanen huhu....laparlah pulokkkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SERI PELANGI >> Alhamdulillah..dao kawak nyam..tp dao2 pun dao nyam agei kawak wak isik sendirik gak kubow..hehehe :)

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...