TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 8 August 2014

> KEKAPIS @ ASIAN MOON SCALLOP

 
 
[KEKAPIS @ ASIA-MOON SCALLOP] 
(Amusium Pleuronectes)
 
Ade sape2 pernah makan nih..? Sedap takkkk...??
Ari tu jumpa kat Pasar Pagi Wakaf Bharu, Kelantan  masa balik raya ari tu.
Nak beli tak tau nak masak cane. Lagipun thari tu nak balik Kajang dah. 
Takut tak dan nak masak sbb balik2 tu kan MIL nak masak Ayam Phat Phet utk bekal blk Kajang.
So cam tak kuat sangat "nepesu" makan tu nak beli hamboiii ayattt :p
 
Puas la menggoogle nama mende nih... ari tu MIL ade sebut tp sbb pelupa tahap terukkk..
terus x ingat langsung..tanye org2 opis, pun dorg x tau.. 
Masa tanye makcik yg jual tu, harga sekilo RM20 kalau tak silap..ke setengah kilo erkk.. x hengat..
Balik Kelantan ujg thn nih (insyaallah) blh la tryyyyy... 
 
Ari ni gigih google resepi cam laaaa nak masak jam tu jugak..muakakak.. 

babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :p




6 comments :

  1. Dagen tenguk alu ji pilak in ju..nampak sedap tp ko debei pernah keman kawak huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. SERI PELANGI >>> inlah Vra..unei ko post gak FB gambar ih...sakai ko susui dao nyam..tp nyin keman wak steamboat... ishh terbayang2 pulak ako..nyesal pulak x melei tp bak pigik pulik Kajang man Kelantan bukan senang nak2 pulak wak x prepare lo ais lo bekas2 kejin..hahah

      Delete
  2. Salam Julie,

    Selamat hari raya.. Amacam raya kali ni? Best?

    ReplyDelete
    Replies
    1. HONEY DEAR >>> Selamat Hari Raya jugak.. raya tahun ni paling serba serbi sederhana.. 1st sebab keadaan family dah tak sama macam dulu..abg masih lagi koma.. so semua x balik kpg termasuk mak yg x nak tinggalkan abg.. pastu raya thn ni turn kat Kelantan kpg hubby..kat sana raya dorg biasa2 jer.. heheehe

      Delete
    2. Laaa ye ke? Mudah-mudahan dia sedar secepat mungkin. Moga semuanya kembali pulih seperti sediakala.

      Delete
    3. HONEY >> dear..tq tau..kasik kata2 semangat buat kami..insyaallah..semua tu kuasa Allah jika Dia hendak memberikan kesembuhan buat abg... :'(

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...