TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 8 October 2014

> FOOD POISONING -_-'

 
 

7.10.2014 | FOOD POISONING.
kes semalam... tak tau macam mana boleh kena..pagi Isnin tu saya buat nasik goreng sosej. Nasik masak semalam. Sebelum goreng nasik, nasik tu saya panaskan jugak terlebih dahulu. Sarapan pagi cam biasa. Lepas hantar adik ipar balik Ipoh kat ERL Putrajaya, kitorg pegi tgk wayang kat Alamanda. Pas tgk wayang tu, sebelum balik incek hubby beli Aunty Anne..choc stick tu.. makan dlm kete. Sampai umah, makan lak Snickers Cheese Cake yg saya buat. Tu pun sikit jer sbb da kenyang.
 
Seingat saya, 3 jenis tu jer la mknn yg saya telan. Malamnyer, saya x leh tido. Rasa gelisah. Kepala berdenyut. Check jugak bp guna alat yg incek hubby beli, tgk darah tinggi skit..border. 
 
Pagi tu dah start cirit. Masa mandi, saya muntah2 dlm bilik air. Keluar semua coklat2 yg saya mlm sblm tu. Incek hubby tanye nak g keje tak..?? Saya ckp pegi jer (wlupun badan dah lembik)..sbb ade keje urgent pagi tu..ade kontraktor nak masuk buat keje. Saya ckp kalau x larat, nnt saya call dia.
 
Pagi2 sampai opis, dah settle2 scan surat & emel sume..saya dah rasa betul2 x selesa. Perut meragam, rasa nak muntah, kepala pening..last2 dari kul 8.00am sampai kul 9.30am saya tido dlm bilik solat. (ekceli saya masuk keje 8.30am) Saya mintak mamat sebelah tu cover kot ade org dtg @ call. Mmg betul2 x larat. Badan sejuk2. Tgk jam dah de  kat 9.30am, saya bgn..duduk kejap dlm bilik tu. Saya berpeluh2 plak. Pegi toilet sbb perut meragam balik. Kat toilet, saya muntah tp xde mende nak kuarkan sbb pagi tu saya x sarapan pun lagi.

Last2 saya bgtau pegawai kat opis yg saya nak g klinik. Betul2 tak larat.  Sampai klinik, jumpa doc..check bp ape sume..doc ckp ok...dia tanye ade tak g kenduri ke ape..saya ckp takde..masak & makan kat rumah jer.

Kalau ikut tanda2 saya muntah, cirit (masa tu dah 8x saya pegi toilet), pening2..mmg food poisoning dia ckp. So saya dpt mc hari tu. Sampai rumah, paksa makan roti..secubit jer blh masuk. Last2 mkn buah jer.. pas mkn ubat, saya tido... sampai la ke petang tu. 

Mmg hazab rasanya sepanjang hari tu. Perut rasa cam kene tarik2, pastu kejap2 berlari ke toilet..nasib baik dlm bilik jer... kalau kat opis ni, maunyer x sempat.. huhu.. Yang peliknyer, saya sorg jer kene... walhal incek hubby pun makan ape yg saya makan. Plus adik ipar plak, xde pun ckp dia sakit perut ke ape... elok jer sampai ipoh tu..

Hari ni dah keje cam biasa...perut dah kurang sikit meragammnyer..tp kepala masih berdenyut.. risau jgk..kot darah tinggi lagi ker.. ptg ni lak nak g klinik..appmnt tampal gigi... jumpa dentist ni lagi la naik bp..takottttttttttt..ehh... hhuhu


6 comments :

  1. Salam dear,

    Laaa sian you! Tapi kalau I kan? Malam tu kalau dah tak sedap badan ke apa..automatik esok I takkan pergi keje haha. Terus sms boss kata MC hehehe.. dasar malas gi keje ek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HONEY DEAR >>> Wlkmslm Dear... hhuuhuu.. blh jer nak buat camtu cuma pagi semalam tu ade keje urgent yg x leh elak..tu yg nak x nak terpaksa gak g opis..tp bila dah x larat sangat tu yg g klinik tu...

      Delete
  2. Smg cepat sembuh julie... bunyi mcm food poisoning tu... selalunya ambik masa around 8 jam dari masa kita makan utk dia bertindak. kadang bukan sebab food itself...boleh jadi juga sebab gandingan makanan yg masuk perut pada waktu yg sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SWEET TOOTH >>> yer.. mungkin jugak gandingan mknn yg masuk tu penyebab...

      PAGI : nasik goreng sosej
      PETANG : Choc Stick Aunty Anne
      MALAM : Snickers Cheese Cake..

      rasanya dorg ngamuk dlm perut tuu... sbb amerika x leh jumpa Msia..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. SIS HANA SYED >>> Tq sis...alhamdulillah dah makin baik dah skrg.. :)

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...