TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Tuesday, 9 December 2014

> [PR1MA PRESINT 11] PROGRESS TERKINI RUMAH

 
 
Dah lama tak update pasal rumah PR1MA nih... alhamdulillah dah bayar duit utk api & air bulan 9 hari tu. Progress rumah rasanya dah 80% kot siap..
 
Gambar2 ni pun gambar yang lama.. ambik bulan 9 aritu masa lalu2 cuci mata kat Presint 9. Insyaallah dijangka siap bulan 10 tahun 2015. Kalau takde pape aral melintang, duduk tak duduk maybe awl tahun 2016 jugak laaa kot. Amin2.. 
 
Dah x larat nak menyewa. Rumah sewa sekarang pun mcm2 hal. Bocor kalau tiap kali ujan lebat. Komplen ngan tuan rumah, tukar pelampung. Pastu jadik balik. Tukar sekali lagi. Bocor lagi. Last2 mintak tlg kawan incek hubby tukar lagi. 
 
Pastu paip bawah tanah pecah, datang bil melambung2 bikin sakit jiwa, RM481.00++. Separuh kitorg bayar sbb tuan rumah TAKNAK  bayar semua. Katanya salah kitorg sebab x tengok meter. Entah la..mende jadik bawah tanah..sapa lah nak perasan sume tu. Tau2 bil sampai banyak tu. Malas nak cite pasal rumah sewa sekarang. Bikin stresssssssssss... Layan gambar jer la..
 
 
16 September 2014 - 6.00 pm






yang ni ngadap shop lot..dekat kalau nak beli brg2 dapur :)














yang best, bus stop dekat jer kat bwh tuu... nak g keje senanggggg.. x payah pening2 fikir nak berebut parking

Start tahun depan dah kene buat proses clear brg2 yg dah byk giler tu kat rumah.. mane yg elok, bleh sedekah kat tmpt2 yg memerlukan. Brg2 yg x guna, boleh buang. Selalunya sebab sayang, sbb cam nak guna, cam nak recyle tu yg last2 jadik semak dlm rumah... 

Pastu blh cite next proses lak..nak cari org buat grill rumah & KC.... lambat lagi..huhuhu




15 comments :

  1. Salam Julie,

    Rasa macam baru je you pindah rumah. Nanti nak pindah lagi.. Aduh penatnya kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. HONEY DEAR >> Wlkmslm... tu la kan... umh sewa sekarang dah 8 thn duduk... pindah masa mula2 kawin..tu pun setahun baru abis kemas,...kemas sikit2... ni fikirkan nak pindah mmg excited..tp fikirkan nak packing2 barang..terus lemah kepala lutut...huhuhuu

      Delete
  2. harap2 di rumah baru nanti takder masalah yg sama lah yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. BRO >>> insyaallah...hrp semua berjalan dengan lancar...amin2..

      Delete
  3. bagus beli rumah sendiri sebab harga rumah sentiasa ja bertambah...tak pernah yang turun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS EIDA ABDULLAH >>> kannn... lepas ni mmg harga makin melambung2..pengsannnnnn

      Delete
  4. siap bulan 10 ke? lambatnye nak tunggu lagi 10 bulan.. saya pun dapat rumah ni... tak silap bank release dah 55% kan? huwaaa :(((

    ReplyDelete
    Replies
    1. EN. ANON >> ha ahh..tu tarikh jangkaan yg org PRIMA Homes tu ckp la.. x tau la tarikh sebenar cane..maybe awl..maybe lambat skit kot...

      Delete
  5. Salam

    SELAMAT TAHUN BARU 2015

    Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. BRO NAJIB >>> SELAMAT TAHUN BARU 2015 jugak utk bro sekeluarga.. Amin2...TQ..

      semoga tahun ni dan tahun2 mendatang kita akan sentiasa diberkati & dijauhkan dari segala musibah dan bencana...semoga diberi kesihatan yg berpanjangan supaya boleh terus beribadah kepadaNya..amin2... :)

      Delete
  6. best dapat diam rumah dirikpun

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS MONA LEA >>> alhamdulillah....rejeki tek nak...hrp kita semua dimurahkan rejeki juak di tahun baru tok..aminnnn.. :)

      Delete
  7. Pemasangan water heater, kipas siling, kipas dinding, lampu, pasang bracket tv, pasang ampaian dinding, drill lubang skru gantung frame, cermin dan sebagainya, pasang kanta / teropong pintu dan lain2... Untuk Kawasan Putrajaya.
    CALL / SMS / WhatsApp: 0176431977
    info lanjut di: http://shower-heater.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Hai. Boleh sy tahu perkembangan rumah pr1ma?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi,

      Yang tu kene tgk kat website or FB PR1MA kot...saya xde update pasal PR1MA sangat..lebih kepada rumah PR1MA sendiri jer.. sorryy :)

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...