TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 25 February 2015

> PROGRESS PERUMAHAN PRIMA @ PR1MA PRESINT 11 (FEBRUARI 2015)

 

 
 
 
LAWATAN TAPAK : 2/2/2015 @ 10.30 am 
 
Saya, mak ngan incek hubby buat lawatan tapak ke PRIMA @ PR1MA Presint 11 lepas balik berurut kat Presint 16. Dah lama x skodeng sana.. tapi memandangkan hari tu cuti Hari Wilayah, so takde pekerja kat situ. Guard kat situ cakap tak boleh masuk tengok rumah. Kalau nak tengok jugak, kene tunggu hari yang org ade bekerja..maksudnya bukan hari cuti la..
 
Lepas tu, incek hubby saya skeeeping london ngan pak guard (rasanya warga Pakistan kot)  sbb dia ckp dia x faham bahasa melayu, tanye pak guard tu esok boleh masuk tak? Pak guard tu cakap dia tak faham bahasa Melayu...siap silang2 tangan bgtau tak paham..kihkihhkihhh.. pastu incek hubby ckp, dia dah skeeeping london dah tu...cakap omputeh..mane ade ckp Melayu nyerrrr.... rupanya dia pun x berapa faham jugak skeeeeeeeeeeping londongg nih..aduyaiiiiiiiiii... kitorg dok sengih2 jer la..
 
Saya mintak izin kat pak guard tu, ckp nak ambik gambar.  Dia tak benarkan saya masuk. Saya ckp saya bukan nak masuk, nak snap gambar, kat situuuu jerrr (siap tunjuk tmpt yg saya nak snap tu, lokasi berdekatan dgn kedai2).. siap skeeeeping london kasik dia faham. Dia dok tunggu situ jer...takut saya tetiba buat histeria berlari naik masuk lam rumah tu kot..hahahha. So, kitorg just masuk kawasan bawah blok @ area parking perumahan tu jer laa..

 
snap gambar dari belah tepi, bersebelahan dengan Pangsapuri Putra Damai, P11 tu

Blok A rasanya ni.. sape dapat kawasan ni, maybe ptg2 agak panas kot..


Parking bawah blok. Tak banyak sangat belah ni. Maybe ade parking bertingkat. x ingat plak :p

tgh2 tu Blok B. Ngadap taman permainan umah weolss nnt..heheh

Shop Lot


Mem Besar harusss posing & interframe dlm ni..hhee.. lebiuu Makkkkk <3


Jumpa kete ni parking kat area parking Pangsapuri Putra Damai tu..syg jer tengok kete terbiar camni.. Kelisa lak tuuuuu


 CALL PUTRAJAYA HOMES: 24/2/2015 
 
Saya try call Putrajaya Homes sebelah pagi tu, dpt bercakap dengan sorang pegawai ni. Saja tanya berkenaan rumous kata PR1IMA ni dah boleh masuk bulan 3 ni nanti. Pastu ade kawan yg sama2 dpt PR1MA ni pnh call sblm ni, org tu ckp bulan 10 baru bleh masuk. So agak kompiusss di situ. So bila tanye pegawai tu, dia ckp mmg ade dengar rumous psl tu cuma dia tak boleh nak bagi jaminan yang PR1MA boleh dah diduduki Bulan 3 ni sebab CF tak dapat lagi.

Tapi mengikut agreement, pembinaan memang dalam masa 3 tahun dan sepatutnya handing over bulan 10 ni. Dari segi fizikal & luaran, mmg dah siap semua dah nampak. Taman permainan kanak2 pun dah cantik. Lot2 kedai dah ade, pastu dekat lak ngan stesen bas kalau nak nek bas g keje...

So maksudnya di sini, CF nyer jerr...CF bila2 masa laa akan dpt... hrp2 la cepat..x sabar nak pindah.. x larat dah nak harung traffic jam Kajang - Putrajaya - Kajang hari2... -_-
 
 

7 comments :

  1. assalam..

    thanx ya atas perkongsian tips tentang pucuk ubi goreng belacan tu..wana follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS BBWANA >>> Wlkmslm Sis...ur welcome... thanks follow kite tawww :)

      Delete
  2. Ooohhhhhh dah nampak siap dah kalo dr luar, cuma kat dlm tu xtau caner. Cantik..cantik, standby lah RM nya, xlama lg dptlah tu kuncinya. Bagus jgk developer nyer yer, siap awal. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS BAHIYAH AMANI >>> ha ahh sis...dari luar mmg nampak dah siap..cuma dlm jer tak lah masuk nak skodeng2 dulu...kene tggu CF katanya... x sabar dah nak pindah ni tp tang RM kene prepare tu.. rasa cam lambat lagi la... hahaha

      Delete
  3. bestnya nak pindha rumah dirik pun. mesti excited nak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS MONALEA >> aok ehh..x sabar,..tp part nak ready kelengkapan kedak kc ngn grill ya angol asa palakk...kekekekek :p

      Delete
  4. Pemasangan water heater, kipas siling, kipas dinding, lampu, pasang bracket tv, pasang ampaian dinding, drill lubang skru gantung frame, cermin dan sebagainya, pasang kanta / teropong pintu dan lain2... Untuk Kawasan Putrajaya.
    CALL / SMS / WhatsApp: 0176431977
    info lanjut di: http://shower-heater.blogspot.com

    ReplyDelete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...