TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 29 April 2015

[PR1MA] DAPAT KUNCI..BERMULALAH DEKO2 RUMAH IMPIAN

 
 
 
 

Alhamdulillah..pada 8 April 2015 akhirnya kitorg dapat kunci lepas byk kali tebalkan bibir (sebab call PJH selang 2 hari sekali hahaha).Maafkan saya yer orang PJH..bukan saja2 nak kacau...tapi takut kene byr denda lewat..x pasal plak nak kuarkan $$$ saje2 jer gitu sbb kelambatan pembayaran umah kitorg.. dari bayar kat korang, baek laa $$$ buat beli reta utk umah PR1MA tu kan..haha

 Selang 2 hari saya call, still jgk dpt jawapan yg sama..x check lagi, x boleh bukak sistem..bla..bla.. tp tebalkan jugak mulut nak call... demi $$$$$$$$$.. huhu.. Sebabnyer, lepas incek hubby call BSN yg uruskan loan tu ujg bln 3, dia ckp awl bln 4 dah blh dpt kunci...
 
Deposit api, air & maintenance utk mac-Jun 2015 kitorg dah bayar siap2 masa dapat surat dari PJH tu. So kene tunggu plak utk dapat kunci pastu..dlm 3 mggu jugak menunggu. Tu sebab kejap2 call PJH.. mula2 call, org yg uruskan tu cuti, esoknyer call lagi, org tu lak mc..lusa plak try call lagi,. org yg jawab call tu ckp nnt dia call balik..tunggu punya tunggu, tak de lak call. Last2 call lagi..bila call, org tu jawab x check lagi. Takpe lah..saya faham anda sibuk..tp dlm memahami kesibukan orang tu, kecut perut jugak fikirkan nak byr denda lewat..sbb ade jiran2 yg terpaksa bayar seribu+++. Kat org lain mungkin x banyak tp kat kirorg yg tgh perlukan duit utk semua urusan rumah, jumlah tu mmg BANYAKkkkk.. T_T

Masa ambik kunci tu, saya jer yg masuk pej. PJH. Incek hubby tunggu lam kete sbb xde tmpt parking. Sempat sembang2 ngan orang maintenance psl grill, ekon & rene ape sume,..wlupun masa tu x de plan lagi nak buat ape.. x dapat bayangan rumah tu cane..heheh


Bila dah dapat kunci tu, baru laa kitorg start survey barang2 rumah. Tapi dlm x dpt kunci tu, dah beli siap2 kipas.. 6 ketul..lampu2 ape sume...cam berlebih2 lak lampu...hahaha.. ni hasil2 pencarian di House Of Lighting, Puchong. Ternyata mmg berbaloi2 kat situ sebab murahhhhhhhhhh giler2 punye. Sebab survey tmpt lain mmg xde banyak sangat pilihan dan rega pun agak mahal.. Dan terus terbayang nak deko2 syurga dunia kat Kuching lak (berangan jer dulu sbb bajet utk rumah kecik kat sana xde lagi)... :p

Jom layan gambar2 utk sesi 1st ke HOL Puchong ni.......






Berkenan yg ni tp incek hubby x berkenan. Letak kat ruang tamu nnt x terang sgt katanya. T_T








Berkenan lampu denden nak letak kat ruang ke bilik tp nnt kene buat wiring lain lak huhu



Untuk umah PR1MA, mmg x bleh letak lampu cenggini sebab siling rendah.. member yg buat reno tu awl2 pesan x blh beli yg cenggini. Kalau nak jgk, kene beli yg gantung x lebih dari 1 kaki. 
OK, redho!





Nak sambar cermin atas ni. NExt bajet lak... duit laju2 mengalir cam air paip.




Berangan nak letak lampu ni lam KC. Dah imejin dah tp dpt quotation x rasmi, KC dlm 5.5k.
Kene pujuk2 Menteri Kewangan aka Incek Hubby dulu..bhahahah


Ni lah hasil tuaian utk 1st time ke HOL, Puchong. Tak ingat berapa jumlah lampu tp total dlm RM700++ - RM800 gitu termasuk GST..hahah.

i) Lampu LED T5 panjang utk backyard & balkoni yg x berapa nak balkoni tu, 
ii) Lampu gantung2 utk 3 bilik, 2 ruang tamu, 1 luar pintu masuk, 1 ruang laluan ke bilik, 2 lampu utk toilet & 1 lampu cam terlebih beli...over..haha

Nak pergi HOL ni kene awal..sbb kastemer mmg ramai giler...berpadat2. Sure korang pun x selesa nnt kan... Nak tunggu staff layan sepenuhnya, mmg tak la..dorg ramai lagi kastemer yg tgh Q utk dilayan. So, better pergi awal. sampai sana kene survey2 dulu, tgk mane yg berkenan..kalau dah confirm, baru panggil dorg utk serve. Kalau tak, kesian lak org lain yg tgh Q tu. 

Lepas dah dpt ape yg kita nak tu, dorg akan bagi nombor utk Q kat tempat check brg2 tu. Check lampu nyala ke tak or rosak. Dah settle, pegi bayar kat kaunter. Nanti masa nak keluar, sekali lagi staff akan check barang kat luar tu. Mmg sistematik jugak la dorg nih..


Sementara nak ambik kete tu, 
staff akan jaga parking & dorg yg akan hantar & angkat masuk kete. hihiii







Next, kipas plakkkkkkkkk..... kesat dahi..

T_T'

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...