TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 15 January 2016

DEKO PR1MA : TAMBAH KEPALA PAIP DALAM BILIK AIR

 
 
 
 
Keje2 bertarikh 15.08.2015 tapi tak ingat nak update kat sini utk rujukan masa depan. Yang ni keje2 pasang @ tambah kepala paip kat bilik air tetamu dan bilik air master. Upah indon yang biasa buat tu, keje2 dia cantik dan kemas. Oklah berbanding kontraktor meLAYU yang buat singki kat dry kitchen saya tu, bocor & hasil keje maaf ckp, memang cam hampeh. &*$6@($+@###??>m<
Memula masa bagi cadangan nak tambah kepala paip tu, incek hubby cam tak berapa setuju. Bukan apa...dia ckp bleh pakai jer paip yang kat toilet tu..tp bila nak amek air wudhuk, Susah plakkk sebab hosnya bergerak @ jatuh. Last2 dia sendiri ckp nak upah Pak Zainal pasang @ tambah kepala paip. So wikennyer, terus gi Seksyen 7, BB Bangi cari kepala paip. Sebab nak pasang cepat.
 
 Bilik Air Tetamu





 Toilet Bilik Master 



 Dah siap..tunggu kering gam jer..so x leh guna bilik air tu utk 3 jam gitu



Dah siap..lepas beli kepala paip & dah pasang, rasa cam nyesal plak beli kepala paip yang panjang gitu. Sebabnya rasa cam besar la pulak..bilik airnyer kecik. kihkihkihh... Bila ckp kat incek hubby, dia ckp kenapa nak fikir mende2 remeh-0temeh camtu. Janji kepala paip tu berfungsi dah ler. Tak yah cerewet sgt dia cakap. Sebenarnya bukan cerewet, tp perancangan tu tak betul2. Tak terfikir kepala paip saiz cane yang nak dibeli. Asal nampak cam cantik dimata saya, terus beli. Sudahnya..sendiri tak puas ati. Tapi ape2 pun, dah siap pasang. Elok berfungsi..yang penting, hasil keje kemas..tak bocor.

Hahaha....


 
 
Upah untuk pasang 2 kepala paip tu termasuk keje2 pecah tiles tu, tak sampai RM200.  So settle satu keje... hihi
 
 

6 comments :

  1. salam...boleh share no tipon indon yang pasang paip?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wlkmslm...

      014-3635508 pak zainal. x sure dia ade lg keje kat putrajaya ni ke tak..try jer la k.. :)

      Delete
  2. Salam. Kmk mk tnyk okay kh rmh pr1ma? So far ada apa2 masalah x? Kmk tnyk because dpt tawaran rmh pr1ma. So just curious :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far ok jak PR1MA... mun da masalah sikit2 ya biasa la..nama pun gik baru nak... apa2 pun, tahniah... :)

      Delete
  3. Kemas sgguh ya, xnmpk lgsung kesan yg tiles tu pnh kna kopek..bagus.
    Julie raya di Sarawak ke, selamat hari raya ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer sis..mmg kemas... mula2 tu risau jugak takut tiles x sesuai / x sama... nasib baik ade stok tiles yg sama sbb pak zainal ni mmg keje under pemaju situ jugak...repair2 gitu..hehehe

      btw, thn ni sepatutnya turn raya kelantan, tp sbb anak sedara kawin, kitorg raya asing2.. saya balik Swk & huby balik kelantan..hehehe

      selamat hari raya sis..maaf zahir dan batin..muachhh!! :-*

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...