TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 11 August 2016

BEBUNGA : JUALAN PUSPANITA JPM (LASAGNA ENOT)

 
 
29.07.2016 | Jualan Puspanita aka Jualan lepas gaji. 

Biasa lepas hari gomen dpt gaji (25hb setiap bulan), pada Khamis dan Jumaat akan ada jualan mengabiskan duit. Kitorg selalu jugak pergi..depan opis tu jer...sepanjang laluan. Lepas gaji, kat situ la tempat mengabiskan duit membeli shawl, blouse or ape2 jer yang berkenan hati hati.

Bab beli blouse, dah jadi kebiasaan kalau tak muat, boleh tukar balik. Tu pun kalo beli hari Khamis, bleh tukar esoknya (kalau peniaga amek tapak tu 2 hari berturut2). Kalo beli hari Jemat..pastu x muat, mmg kene tunggu la bulan seterusnya. Kadang2 peniaga tu plak bukan orang yg sama...next month tu tak datang dah. Maka nangis tak berlagu la bila baju yang dihajati dah tak dapat tukar. hahahaha

Sekarang tiap kali ade jualan, dah ramai jugak retis2 masuk JPM. Dulu2 mane ade korang nak nampak retis2 masuk niaga. Skrg dpt la tengok Sheila Mambo, Zul Yahya, Lisdawati, [Mek Salmah From Scotland aka Catriona Ross] dan yang latest ni, si Enot @ Aliza Abdullah ni. Biasa kalo retis jual2 ni, hakak segan la nak selfie kalo tak beli jualan dorang. Yang boleh terbergambar dengan Enot ni sebab kebetulan beli Lasagna dari dia. Hari sebelum tu, Zila dah beli dari Enot..kitorg share2 makan..sedap la pulak..tu yang pergi lagi tu. Tapi mmg seriyesss sedap. Tak rugi beli.. Orang kata kalau masak untuk jual, sama cam rasa yang kita masak untuk makan kat rumah, insyaallah orang akan dtg beli lagi.

So, lepas beli..ape lagi...posing2 la.. hihihi... yang ok dan tak kekoknyer sebab Enot ni jenis ramah...  dari masa kitorg beli lipstik kat meja depan tu dah dia dok ngusik2..ckp pasal lipstik tu..walhal bukan dia jual pun. So takde ler segan2 nak bergambar. Saja..suka2... kalo retis kekwat buat muka..mmg tak laa hakak nak bergambar,... hihihhi. Alhamdulillah si Enot ni pun dah nampak sihat. Pernah terbaca dia mengidap kanser usus. Aritu tanya2 dia, dia ckp dah ok.. dah boleh meniaga.. Syukurlah... Semoga kita semua terus diberi kesihatan yang baik. Amin2..
 
 
 
 


sama jer ngan gambar n.2 tu...just suka2 edit HDR..hahaha


babaiiiiiiiiiiiii..
 
 

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...