TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Tuesday, 24 January 2017

FAMILY TIME : MERONDA ALAMANDA

 
 
 
 
18.01.2017 | Aritu tak plan nak cuti pun. Tapi pagi tu bangun2 badan sejuk semacam. Sakit2 badan dah bape hari dah tapi maybe mlm tu saya pulun general cleaning kat yard..buang barang2 yang tak sempat nak 5S masa pindah thn lepas. Pastu vacuum, mop & tukar pasir anak2 bulus. Last2 membawa ke arah nak demam. Malam tu rasa mengigil jer tido walhal bukan ade ekon pun. So pagi tu pas wassap bgtau nak EL terus sambung tido. Incek hubby g keje cam biasa.

Memandangkan tengahari tu saya golek2 lagi dalam bilik, tetiba mak ketuk pintu & masuk bilik. Dia tanya kenapa lewat sangat keluar bilik, saya cakap tak sedap badan. Terus mak duduk kat hujung katil, sembang2.. terharu kejap.. ni baru tak sedap badan.. kalau sakit betul2 masuk wad cam sblm2 ni, harap2 tak susahkan mak dah lepas ni.


Dah petang2 tu, badan masih rasa sejuk2 tapi rasa bosan giler sbb satu hari baring2. Last2 ajak mak gi makan kat Alamanda. Cite bab makan plak, mak memang takde selera nak makan. Selalu cakap perut lapar, tapi takde rasa nak makan. So kat Alamanda tu ajak mak pusing2 kot dia ade ternampak yang dia rasa nak makan.


Mula-mula pergi Kenny Rogers. Kot mak ade rasa nak makan.. pastu dia tanya situ ade tak jual laksa.. cakap kat mak situ takde laksa2.. ayam bakar jer...roti2.. mushroom soup.. nasik pun ada.. tp mak cakap takde rasa nak makan ayam. Dalam ckp2 depan tu, nampak ade junior sekolah dulu dalam tu. Mintak staff dia panggil sbb lama tak jumpa. 

Dia ajak makan dalam tu tp tolak cara baik sebab taknak mak rasa terpaksa nak makan yang bukan kat tekak dia. In case mak ade rasa nak makan ayam, baru la kitorang patah balik ke situ.. dia cakap ape2 roger jer. Dia pun faham.. So sebelum pergi survey makan tempat lain, wefie lah dulu..ekekek










Dia neh body menten kecik selim walhal anak dah 2.. ai is jelozzzz T_T

Pas wefie2 bagai, round lagi.... mencari apa yang dihajati...

Saja suh mak posing berlatarbelakangkan props utk CNY tu.. nanti leh wat kad ucapan CNY utk besan mak kat Sibu & Kch ..ekeke








Dah puas pusing2, last2 tanya mak kot nak makan ayam penyet. Mak cakap kalau ada ayam bakar, nak ayam bakar jer. Laksa2 memang takde jumpa aritu. Last2 amek set ayam bakar madu untuk mak. Tu pun nasiknya tak abis & suh anaknya abiskann...tp memang tak makan pun sebab tak lapar sangat time tu.



Mak punye set Nasik + Ayam Bakar Madu & Jus Tembikai



aiii punye set ape ntah nama. Makanan jepun kot. Boleh la buat alas perut. Tekak mak tekak Melanau, still nak Umaiiiiiiiiiii bhahah


Hari yang kompiden. Pegi Alamanda dengan tudung bawal tak gosok. Gelembung2 tudung tu kahkahkahhh!






Lepas makan, cuci2 mata. Masuk berjam2 dalam kedai takyah risau incek hubby tengah tunggu ke ape..kihkihkihhh.. pastu masuk kedai hiasan.. test cincin2 ni..saja suka2 tengok... WA gambar kat incek hubby..dia x berkenan.. 



Send gambar cincin 0wl tu kat dia. Dia cakap baik letak kepala Chester Gendut jer kat jari tu..kahkahkahh!!! 


Last2 mak berkenan satu cincin..suka2 nak beli dia cakap... cincin mak beli takde snap gambar.. hihi.. pastu mak lanje aiiii cincin ni..


Alhamdulillah. Bertambah koleksi cincin KakMah. Tq pada Mak yang menyemoncer :p


Maka bergayalahhh KakMah dengan cincin baru ke opis 2-3 hari ni. Harga? Jangan tanya..nnt SPRM cari KakMahhhhhhh larikkkkkkkkkkkk









No comments :

Post a Comment

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...