TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 25 January 2017

WEEKEND : AYAM PENYET & MONSTER TRUCKS @ IOI CITY MALL

21 Januari 2017 | Bawak mak jenjalan lagi.. lepas Zohor keluar makan, cuci mata & tengok wayang. Takut mak bosan kat rumah sepanjang 5 hari kami bekerja (kdg2 jumaat mlm bawak mak gi Pasar Tani Putrajaya). Jemat malam tu pun bawak jugak mak gi Pasar Tani..mak soping tudung ngan brg2 dia..

Plan asal keluar nak beli lemari utk sambung projek DIY lemari kat yard tu (sebelum ni beli seketul jer).. konon nak beli kat Tesco Kajang tapi tak jadik. So pegi tempat yang terdekat jer la, IOI City Mall. Pagi untuk bekpes, saya buat cucur udang tapi tak snap gambar. Mak tanya kenapa tak snap gambar nak tunjuk kat cucu2 dia.. sebab anak mak ni tak sah kalau tak snap gambar mknn or ape2 jer gambar...kihkihh. Sebenarnya malas nak snap gambar sebab kejadian cucur tu tak berapa menarik..haha.. bukan rentung,...elok jer dengan udang bersaiz XXL (incek hubby ckp RM40++ sekilo tp dia beli setengah kg jer).. cuma pelik sikit kenapa cam ade kerak2 kat cucur tu walhal goreng dengan minyak baru & api yang slow. Tu yang takde mood nak snap gambar. kihkihhh





berlatarbelakangkan persiapan utk CNY..hihi. Tudung mak tu beli kat Pasar Tani Putrajaya mlm jemat tu. Dia sendiri yang pilih. Tunjuk gambar kat cucu, dorg ckp Maknek cam awet muda la..cantek la..senyum2 mak dengar cucu2 komen.. hihihii


lunch nasik ayam penyet. Sup ok, cuma masin skit. Sambal sedap + pedas berapi. Ayam dia lembuttt.. ada promosi skrg 1 set RM10.90. NP RM17.00 katanya (dpt kupon)


Lepas makan, teman incek hubby gi beli tiket wayang tapi ramai giler orang Q, so duduk la kejap cari tempat mak nak rehat. Disebabkan ramai orang, last2 incek hubby beli online jer. Pas settle tiket, kitorang gi makan & solat sebab kejar masa. Tapi menyempat la menyelinap masuk Daiso kejap pastu tetiba incek hubby call tanya dah masuk surau belum. kahkahkahh..laju2 cakap OTW ke surauuuu... huhhu


wefie dulu sementara incek hubby beli tiket





wefie dalam kedai makan Ayam Penyet. Mak tak makan sebab kenyang lagi. So dia makan cendol jer..hihi





Cite besttt!! Kak nora bagi 4.5 bintang. Kelakar!! tak bosan..hehehe


pas abis tengok wayang, pegi Johnnies makan plak sebab mak tak makan lagi. Takut memalam dia lapar plak,. Mak makan bubur ikan. Sedap jugak sbb tak hanyir. Balik tu sampai rumah dalam kul 11.00 jugak. Sampai rumah terus masak nasik utk bekal esoknya & panaskan lauk Hati Masak Kicap semalam. Tak membazir. alhamdulillah.. hehehe



2 comments :

  1. Apa yg kakak suka mak JJ supportive sangat
    Mak pun nak suruh ambil gambar cucur udang:)
    Kot sebenarnya mak nak JJ masukkan gambar cucur tu dlm blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg supportive kak.. dia ajak bergambar ke..suh buat peace ke..dia buat..saja nak sakat2 dia..dia layan jer.. hihi..

      pasal blog @ Fb, mmg selalu tunjuk gambar2 mknn or gambar family yg dah post dlm tu kat dia.. cakap kat dia..sementara kita semua ada ni kita amek gambar buat kenangan..x tau sapa pergi dulu.. mak pun jenis x kisah sebenarnya... sbb tau tu utk kenangan jer.. hihii

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...