TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 25 May 2017

HOTEL IDEAL PADA HARGA RENDAH DI TRAVELOKA



https://www.traveloka.com/en-my/

Assalammualaikum & Haiiii  kawan-kawan bloggers. Rasa cam dah lama sangat tak update blog ni. Tak sihat baru-baru ni. Bila dah sihat sikit, mood pulak takde. Minggu ni asyik teringat pasal blog yang dah lama terabai. Banyak benda nak kongsikan sebenarnya. Terutama pasal percutian baru-baru ni. Satu percutian yang dalam manis ada pahitnya (yang tu cite next entry). Ingat nak update semalam, tapi agak sibuk sikit. So free petang tu, just sempat approve dan reply komen-komen dari kawan/pengunjung blog jer. Maaf la pada yang komen or tanya-tanya tapi lambat nak reply. hihi 

Korang biasa ada target tak kalau nak bercuti? Contohnya setahun sekali ke.. setahun 4 kali ke. tak kisah lerr luar or dalam negara. Cam kite plak, memang akan usahakan untuk bercuti sekurang-kurangnya sekali dalam setahun. Alaaa.. yang dekat-dekat jer / dalam negeri. Kadang-kadang cuti kat Port Dickson yang 2 jam dari rumah tu jer pun dah buat kite happy giler. Janji keluar dari rumah and check in hotel pastu makan sedap-sedap. Lupa segala pasal kerja dan hal-hal duniawi. kehkehkeh. Kalau bercuti luar negeri plak, takde target pun. Kalau ade rezeki dan dah ada plan, kitorang akan start menabung. So perbelanjaan tu kongsi sama-sama. Takde la berat sorang jer nak menanggung.
 
Cerita saja pasal percutian ni, antara perkara yang agak kita risau ialah macam mana nak booking hotel kat tempat bercuti tu nanti kan.. Banyak faktor nak kena fikir bila bab nak booking hotel ni. Jadi serabut dan pening pulak nak survey hotel yang sesuai dengan bajet yang kita dah tetapkan and the most important is hotel yang kita nak menginap tu mesti la selesa dan selamat jugak! Keselesaan tu nombor satu okay..hahaha..Tak kan la korang nak bercuti sehari jer.. alaa tak best la u ollss..tak sempat nak enjoy happy2 hilangkan penat pastu kene balik plak dah. Paling best kalau dapat pergi bercuti dua tiga hari (atau lebih) baru la enjoy!!! Hahaha.. Setakat nak gi cuti sehari jer, hari minggu pon korang boleh pergi bercuti kan. ekekek
 
https://www.traveloka.com/en-my/

By the way kite nak suggest kat korang satu platform pencarian hotel ideal dengan harga yang rendah tawwwww.. haaa! Bab ni korang mesti nak tau kan..Of course la dengan menggunakan pencarian hotel di “TRAVELOKA” Mesti semua biasa dengar, betul tak..? 
 
Seperti yang kita tahu la kan..nowadays banyak sangat platform untuk pencarian hotel dalam internet.. yela sampai kita pon tak tahu nak guna yang mana satu kan.. Pening nak bukak satu-satu nak tengok harga hotel yang dihajati. Nak-nak pulak kalau line internet tahap siput sedut. Lagi laa meroyan jiwa raga tu.
 
Soooooooooooooo, sekarang korang tak payah nak pening kepala, tak payah serabut, tak payah meroyan jiwa raga. Better korang guna “TRAVELOKA” ni jer. Senang!. Hujung jari jer. Bukan apa..dengan menggunakan platform ni, pencarian hotel ideal korang akan menjadi lebih mudah dan pantas okay! Tak perlu la korang nak cari satu per satu website hotel semata-mata nak survey harga and survey komen tentang hotel ni sama ada selesa ke tak... selamat ke tak or ape kemudahan ada kat  hotel tu.

Dengan hanya menggunakan “TRAVELOKA” ni, korang dah boleh jimat masa, duit, tenaga dan data phone nak search satu-satu… mudah jer chuolls.. Dah ada platform mudah, buat apa nak susah-susah?? Hahahaa.

Dah laa mudah, harga yang ditawarkan pulak perghh!! Memang berbaloi sangat-sangat laaa..kalau korang tak percaya korang try la survey and bandingkan harga di Traveloka dengan harga di website mereka sendiri.. mesti chuolls akan terkejut punya la tengok harga yang ditawarkan dalam Traveloka…hehe..

Mana yang tak tau tu, cara nak guna mudah jer chuollss.. korang just taip jer laman sesawang “TRAVELOKA”  and lepas tu korang taip jer destinasi korang or nama hotel yang korang nak menginap tuh.. contohnya korang nak pergi ke Cameroon Highlands kan, korang just taip jer perkataan “Cameroon Highlands” so nanti bila korang klik carian, nahhhhh…! terpapar la senarai hotel yang ada di sekitar Cameroon Highlands tuh.. 

 
jangan lupa masukkan bilangan guest dan room(s) tu tawww😆


harga hotel oleh https://www.traveloka.com/en-my/😍

Time tu la korang kena pilih hotel yang orang nak stay nantii. Mudah jer kan..and jangan lupa letakkan tarikh masuk and tarikh keluar yer korang..bukan apa..takot nanti tersalah booking tarikh pulak kan… Aduhaii.. mudahnya nak cari hotel ideal korang kan…tak perlu nak taip satu satu dahh.. sekelip mata jer keluar semua yang kita nak.. Hakakkk suka mende-mende yang memudahkan urusan hakak camni. ekekek


boleh tengok / baca review oleh users kat situ. Hotel yang kami pilih aritu dpt 8.4/10👍👍👍


Kalau korang nak tengok pulak komen-komen pengunjung yang pernah menginap di situ korang juga boleh baca dalam setiap hotel yang ada dalam Traveloka tuh.. contohnya korang dah pilih “Nova Highlands Resort and Residences” tu, nanti chuolls just scroll je ke bawah, cari kat “Review by Traveloka users” tuuu. Haaa kat situ la korang boleh baca komen-komen dorang,.ok ke. Tak ok ke. Bukan tu saja koranggg..korang jugak boleh buat pilihan sama ada korang just nak paparkan hotel pada harga tertinggi ke or pada harga terendah. Ikut bajet korang nak. So dari situ korang boleh decide nak pilih hotel yang mana satu.. ikot kemampuan dan ketebalan poket masing-masing la yer..hehehe.


Star Rating Hotel
   

Gambar hotel dari Traveloka


Korang jugak boleh pilih sama ada nak pilih penginapan yang mewah, penginapan bajet or kedua-duanya..Mudah kan korang…tak perlu la nak taip lepastu nak cari satu satu di laman sesawang yang lain…tak mo serabut fikir menda-menda camtu. hehehe

Ok, dah pilih hotel yang berkenan di hati, pastu nak buat pembayaran plak. Pun tak payah risau chuollllss. Cara pembayaran pon sangat memudahkan okay. Korang just pilih jer nak buat payment by kad kredit or menggunakan online banking seperti Maybank2u, CIMB Click, RHB now dan banyak la lagi..

Pilih jer yang mana boleh memudahkan korang untuk buat pembayaran… Haaa kat situ dah jimat masa okay u ollss.. tak payah dah buang tenaga dan masa nak pergi bank lepas tu nak cari parking pastu beratur lagi.. leceh semua tuuu… Korang just gunakan jer servis yang telah disediakan dalam Traveloka ni… semua hujung jari jer. hehehe

So, itu la serba sedikit tentang “TRAVELOKA”   ni..kalau nak tahu lebih lanjut korang kena la try gunakan carian ni sendiri..alaaa senang jer la… sambil-sambil lepak tunggu suami jemput balik keje or time tunggu isteri kesayangan tu shopping baju raya kasut raya gelang raya bla..bla berjam-jam tu, boleh jer google kat Traveloka dan rancang plak percutian lepas raya ehhh..haha.. Sure family lebih bahagia. Hehe…

Haaaa yang korang nak tunggu lama-lama ni dah kenapa?? Tak payah buang masa termenung gitu memikir pasal hotel. Jom la book hotel idaman korang pada harga yang terendah di Traveloka sekarang!!

Selamat bercuti & enjoy your holiday! Hakak lanje seketul gambar masa bercuti kat Cameron Highlands awal bulan baru-baru ni. hihi 

 
1-3 Mei 2017💘





31 comments :

  1. belum pernah lagi booking guna traveloka..

    psssttt... terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #30.

    Blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2017/05/senarai-url-blog-30.html

    Keputusan pemenang akan diumumkan pada hari ini. Gud luck.

    - Mia Liana

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la sis..hehe..

      alhamdulillah tersenarai... TQ sis.. <3

      Delete
  2. Hi Ucing singgah dari segmen mia liana (^_^).Selamat berpuasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi..salam...tq singgah sini..selamat berpuasa jugakk :)

      Delete
  3. website Traveloka memang sangat sinonim dengan bab-bab hotel dan melancong

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2... senang nak buat pilihan harga,..hehehe

      Delete
  4. Nak cubalah guna travelog ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba..jangan x cuba..gerenti berbaloi2..hihi

      Delete
  5. traveloka memang selalu offer yang murah murah :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. yaaa...betul tu sis..heheh..kita pun senang nak buat pilihan..hehe

      Delete
  7. Yeahhhhh jom travel bersama traveloka! hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommmmmmmmm..

      penuhkan tabung dulu..
      nnt nanges x berair mata..hahaha

      Delete
  8. Bestnya...nanti nak holiday boleh guma traveloka jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sis..x yah pening2 nak google rega plg murah..hehehe

      Delete
  9. bukan main lagi traveloka sekarang.. banyak betul promosi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann sis...persaingan sihat..kita pun dpt pilihan yg terbaik..hehehe

      Delete
  10. memang sangat memudahkan traveloka ni. Senang nak pilih hotel yang berkenan. Tak payah bukak banyak website 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Cik Epal...

      bukak satu website jer..dah settle masalah dunia..hahahaha

      Delete
  11. Nak cuba lah traveloka ni..
    Cadang nak ke pantai timur..
    Mana tahu ada yg murah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la sis...insyaallah berbaloi2...; byk pilihan ade..selamat bercuti, sis... :)

      Delete
  12. Suka entry ni. Very informative. Thank you share :D

    ReplyDelete
  13. Mama xpenàh try lagi tp dh usha beberapa Kali dah traveloka ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ker...haa..blh start dah tu menggoogle dan merancang percutian bersama Traveloka..hihih <3

      Delete
  14. tak pernah lagi guna traveloka sebab selalu guna booking.com pun dah agak murah. nnt boleh la try taveloka lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer sis...byk pilihan dah skrg nih..heheh

      Delete
  15. ai dah try traveloka ni.. memang banyak pilihan and senang.. btw salam kenal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak sis... dengan traveloka..kita blh buat pilihan dengan senang..gegeg

      Delete
  16. next time nak bercuti nak try Traveloka jgak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene try sis..hihih :) buat piolihan yg bijakk

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...