TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 21 March 2018

IKEA : HI, KITE PART TIME PERSONAL SHOPPER! :)


4.3.2018| Last 2 weeks pergi IKEA Cheras beli barang sendiri dan dalam masa yang sama, beli yang kawan2 dan jiran order. Ekceli, kite buat part time Personal Shopper sekarang. Cakap jer nak order barang ape, IKEA, KAISON kedai Eco RM2, insyaallah semua boleh.. biasanya trip sebulan sekali lepas gaji gitewww. Warga Putrajaya/Kajang/Bangi, (SS boleh guna pos laju dll), just WA jer +60136696371 (Julie) 

Kul 10am dah sampai IKEA. Pergi awal takut stok abis. Plus pagi camtu tak seramai orang bila dah peak hour / tengahari / petang. So sampai jer terus misi mencari barang terlebih dahulu.












barang dah settle beli, masuk kete siap2 sebab nak gi makan plak pastu


Kali ni selain barang IKEA, kitorg beli mknn yang jiran2 kirim. Meatball dan karipap la terutamanya (bekas bagi siap2). Tu pun incek hubby yg volunteer nak tolong jiran2 yang tak dpt nak keluar / ade anak kecik menikmati hidangan di IKEA tu. Lepas iklan2 dalam group WA, banyak jugak tempahan dorang. Seronok sekali sekala dapat tolong jiran.


bekas tu saya collect mlm sblm pegi tu, dorg hantar sendiri ke rumah. 
ada jugak yg last minit pagi tu dtg hantar bekas. terliur tgk org order agaknya hehehe


Dah simpan barang dlm kete, so misi mencari makan plak. Tengahari kalo makan lambat, bisa menjadi migrain kepalanyaaaaaaa -_-' So kene makan cepat2 sebab pagi tu alas perut makan roti jer. Perutttt Melanau ni memang nak mknn berattt jerrr :p






garang macam mak tiri bawang putih plak mukaku disituuuuu -_-'












hasil tuaian / kiriman kawan2 & jiran. Barang kotak besar tak bawak naik rumah
Sebab nak delivery plak esoknya tu. 



geram tengok bekas ni walhal kaoo x sedo diri xde tempat nak buh dahhh :p












10 bekas meatball IKEA + 10 pek Karipap IKEA :)


Sebab pegi Q tu dah tengahari, maka redha la nak Q sepanjang nih -_-' 
Lepas ni kalu tak teringin sangat, memang tak rajin nak Q sini,
better cari makan area MyTown tu jer.. cepat dan tak payah berdiri lama nak Q hehehe


Rasanya last gi Ikea tu RM12 utk 10pcs meatball, 
pegi aritu ade dua (2) saiz jer sekarang ni. Regular & Large :) 


10 pek Karipap. Next time kalo jenjiran / kawan nak kirim, karipap jer la boleh.
Sebab Q dia tak lama dan tak sepanjang Q kat food court atas tu. 
Meatball ape sume tu maybe tak ambik sbb pegi sana ada time2 jer makan kat situ :)


Next trip insyaallah on 31.03.2018. 

Warga Putrajaya/Kajang/Bangi, (S/S boleh guna pos laju dll), just WA jer +60136696371 (Julie) TQ ;)


❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...