TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 23 January 2020

AYISH CIRIT BIRIT (HARI KE-3)


20.1.2020 | Start pagi Isnin dia berak2, nasib baik masa tu kebetulan amek cuti sebab sakit kepala. Hari isnin dia berak cair, mula2 tu ingatkan berak biasa..tapi dah sampai 7x.. kejap2 bocor, kebetulan plak baru tukar pampers dia dari saiz XL kepada XXL..besar sikit la,,.ada ruang bila cecair kuar.. jadi bocorr.. pastu just monitor jer sebab tengok dia aktif & menyusu semua ok..makan jer tak berapa sangat sebab memang dia pun jenis tak berapa sangat nak makan..kene banyak sabar.. kene suap sikit2.

21.1.2020 | Selasa pagi hakak terpaksa cuti jugak,,sakit kepala tak baik2..pegi klinik, baru kuar kawasan umah, budak nih cirit plak..bocor..last2 stop tempat cuci kete kat bawah umah..nasib baik bekal pampers dengan tuala sekali.,.sabun plak menggagau carik kat belakang seat...sabun dari hotel mane ntah aritu..sabun dia sendiri ntah mane dia main. Settle salin2 pampers & seluar..terus gerak ke klinik..otw tu sekali lagi dia berakkk..tukar plan singgah Petronas dulu,.,cari gayung, takde..last2 baba dia bawak masuk toilet cari paip..settle tukar2 seluar, gerak ke klinik balik..takut lambat jugak sebenarnya sebab nak check mak sekali..mak nak tukar ubat darah tinggi dia sebab ubat darah tinggi dia makan sekarang buat dia batuk2.

Balik umah, budak ni cirit lagi sekali..total aritu 6x dia berak.. still lagi aktif, menyusu ape sume ok..

22.1.2020 | Arini still berak2. Hakak decide nak cuti lagi..tak sampai ati nak antar pengasuh dia, jaga budak ramai,,mana la nak monitor & kejap2 nak tukar pampers dia.. tengahari baba dia balik kejap..terus bawak dia gi klinik bawah umah jer.. doc bagi air garam jer..sebab dia still aktif, menyusu ok..cuma doc ckp kene beli Probiotik kat Farmasi. terus gerak pergi farmasi.. total arini 8x berakkk..


masa ni tunggu baba beli ubat kat Farmasi..plan nak masuk kedai Eco last2 tak jadi bila budak nih tido :p


penat agaknya berakk banyak kali..kalo kita pun, sure rasa sakit2 badan, x sedap badan


lepas mencirit ptg tadi..terus mandikan dia & pakai baju tido siap2. Malam td tukar baju lain plak..bocor lagi :(

Esok antar budak ni gi umah member, wife orang TNB jugakk.. tak nak antar pengasuh sementara waktu ni sebab risau x dapat nak fokus kat dia jer..sebab ade budak lain dengan baby jugak dia nak kene jaga.. plus skrg punggung dia dah merah2 cam ruam tu,,tiap kali tukar pampers memang kene sapu krim.. alhamdulillah makin baik.

Harap esok cepat la budak nih baik... risau semacam jer tengok dia cirit birit. BTW, dia maybe cirit sebab aritu baba dia ade suapkan sate masa otw dari Bangi..risau dia lapar sebenarnya sebab sebelum kuar tu, dia tak nak makan..ingatkan kejap jer kuarnyer..so xde lee bawak bekal dia.. sekali dah kuar, banyak plak menyinggah beli ikan utk bela jer dah pegi 2 kedai..pastu singgah tapau.,.,sudahnyer budak nih babanyer suap sate,,tp sikit jer dia  makan,,ujung2 lidi tu jer.. pastu sampai umah, baba nyer ade bg buah nangka... so antara dua tu ler kot penyebab dia cirit birit. 


Cepat sembuh yer sayangggg :(






5 comments :

  1. moga di beri kesembuhan kepada ayish... risaunya hati bila anak tak sihat

    ReplyDelete
  2. Allahu. kesian nya. kita cirit kejap pun dah terasa sakitnya. semoga ayish cepat sembuh daripada cirit birit tu. aamiin

    ReplyDelete
  3. MUGO cepat semboh baby tuuuh.,

    ReplyDelete



❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya