TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 4 April 2013

❤ BANGLO DI BANDAR AKADEMIA (RUMAH CONTOH ) ❤




Gambar untuk cuci2 mata, pembakar semangat, penawar rindu & untuk pencipta angan2. 
*gigih nak hapdet belog walhal incek hubby dah pesan soh tido awal sblm dia g keje 10:00pm tadi)


Umah BANGLO yang comel nih adalah di Bandar Akademia, iaitu terletak kat Lenggeng, N9. Kira masih dalam kategori dekat jugak ler dengan Kajang/Bangi or Putrajaya. Nak tau info lain pasal Bandar Akademia ni, bleh google. Malas nak taip banyak2 sbb nak haplod gambar byk2 pastu verangan banyak2. :p

Semua gambar2 ni sumber dari uncle google yer & sebahagian dari FB dorang (BA). Yang dari FB tu dah mintak izin nak share. Dah x tahan sangat nak tengok, mari skodeng beghamai2 sambil leleh air liur (yg tu saya jer la kot yg hover). hahaha


caya x rega utk banglo cam tu..?? x caya kan..?? tak caya kan..???
dah pernah tanye, mmg tu ler rega dia, rega yg sblm potong tu rega lama,
sekarang dah makin naik, naik...naik...dan naik hangin tgk rega makin naik
* x paham ayat ni, sila abaikan* :p


Brochure dia saya terpaksa blurkan nama sales agent  (SA) tu sbb pernah terbaca kat blog sape ntah buat review psl Bandar Akademia ni, SA mintak nama dia x appear kat situ sbb company x bagi. 
errrrkk... dia cite yg baik2 jer pun psl Bandar Akademia (BA) tu.. huhuhu


Mari skrol bawah gambar2 yg menggiurkan itu..


 comeyyyyyyyyyy tak Kak Ton..ehh umah nih..??? ;)


 dah tgk depan umh, bleh ar imejin anak2 berlari-larian main ngan adik2 dia tepi umah lak..
sesambil mak dorg masak Asam Pedas Ikan Tenggiri ngan Masak Lemak Cili Api kat dapur utk lunch dorg ;)














 aduhhhhsssssss sungguh memukau kalbu.>!! :p




 errr..brader ni yg snap pic umh contoh nih. Sorry arr bro..gua masuk pic lu lam nih..
kasik lu glemer sikit inihari.. hhahaa tetiba lak... 




 brader yg snap pic tadi gak..kne eksplen sbb nnt x pasal2 kang jadik isu kontroberssiii :p


 comel jer dapur dia.. meja makan pun comel.. kak ton pun comel.. memanjang kak ton..arrrrghh! 






  dah bleh imejin belakang tu letak 2 ketul banglo (cage) anak bulus, 
buat satu taman kecik utk dorang lari2 sambil eksesais badan & 
perut memasing yg dah keobesitian.
erghhhhhhh... angan2 lagik..........



bersambunggggggggg.....................






21 comments :

  1. Assalamualaikum.. Sedang mencari rumah juga ni.. thanks for the nice info untuk Bandar Akademia ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam...semoga dipermudahkan semua urusan.. :)

      Delete
    2. Assalamualaikum.. Saya nak beli di kawasan ni tapi tengok xde org pun duduk lagi sampai sekarang. Ada beberapa sahaja.sure malam sunyi.

      Delete
    3. Assalamualaikum.. Saya nak beli di kawasan ni tapi tengok xde org pun duduk lagi sampai sekarang. Ada beberapa sahaja.sure malam sunyi.

      Delete
    4. SIS SAZU KAFI >>> Waalaikumsalam..mana2 rumah fasa yang dah siap, ada yang dah pindah jugak... tp tak sure fasa berapa..

      Kebanyakkan masih dalam proses loan tanah & loan rumah.. sebab dua2 loan tu asing2 prosesnya..

      semoga berjaya... :)

      Delete
  2. Assalam..saya sedang mencari rumah..masih ada lot yang kosong tak? terima kasih :)

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum, saya sedang mencari rumah di sini. Ada lot yang masih kosong tak? Harap dapat membantu. Terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam..

      Lot kosong saya x sure fasa yg baru2 ni..,masa saya ngan hubby beli thn 2013, fasa tmpt saya tu x byk lot kosong..dan x sure ade lagi ker tak lot banglo cam ni. yang saya dengar dari sales agent sblm ni, dia ckp maybe lps ni dorg nak launch rumah teres plak & for sure harga lebih mahal..tp xpe awak try jer la tanye2 nnt..awak duduk area mane..? Kalau area bangi/kajang/putrajaya, boleh terus jumpa sales agent kat Warta Bangi. Dorg ade kat booth area main entrance kat situ, yer :)

      Delete
  4. Assalamualaikum...baru tgk tanah sabtu lps.berkira2 untuk tukar ke lot lain sbb dkt dgn pencawang.ok ke ddk situ?sy masih fikir nak beli atau tak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... saya dah lame berkenan tempat tu..dari thn 2007 lagi tgk..masa tu harga murah..tp sbb rasa cam awal lagi nak beli..pastu baca pulak komen2 kata situ hutan belantara laa..jauh la.. last2 main tangguh2..pastu tup2 setahun demi setahun harga rumah tu makin naik..pastu baru terkial nak survey sana sini..last2 x berkenan..berkenan yg ni jugak..

      mana2 tmpt mmg sama...asal2 mmg hutan & mungkin jauh.. nnt lama2 ade la fasiliti or kemudahan jalan ape sume tu..klu kawasan rumah, insyaallah cepat membangun.,.tp kalau nak yg dekat, cam saya duduk putrajaya ni, takde dah rumah dlm bajet camtu..salak tinggi or bangi x yah sebut..pengsannnnn..

      last2 saya & incek hubby decide nak try nasib beli kat situ..kot la loan lepas.. 2x jugak tgk lot...2-2 tu dekat & satu lg bawah pencawang..incek hubby x setuju. last2 ckpp ngan sales agen klu ade org tolak lot @ loan x lepas..kitorg nak..alhamdulillah..munkin dah rezeki..dpt tanah corner lot.. tp harga mahal sikit dr yg lain tu..gigihkan jugak nak...tambah duit sendiri.. reason saya nak sangat duduk situ sbb saya & incek hubby dua2 keje kat putrajaya..situ la kot yg plg dekat & agak tercapai dek poket..

      step by step dipermudahkan.. tp masa tu harga rumah makin naik...sekarang pun makin naik... insyaallah lps ni kalau xde ape2, tercapai jugak hajat nak duduk rumah seketul2... hehe

      so kalau rasa betul2 berkenan..cepat2 la book..ape2 fikir betul2 dulu..pilihan di tangan sendiri..hehe

      Delete
  5. TQ for info...sy mungkin tukar ke phase 4 dkt dgn loji.sabtu tgk tanah lagi.harap2 tanah tu ok la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Has Kamarudin >>> ok.gud luck..ape2 leh share kat sini k.. mane tau bleh berjiran..hehehe :)

      Delete
  6. Salam juls julie, awak ade tak dlm Telegram MH/BA... heheh... salam perkenalan, sy fasa 4A, doa moga urusan kite dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. owhh..dah ade ekkk telegram MH/BA..? x tau pun sbb kebelakangan ni dah jarang bukak FB... :)

      btw, salam perkenalan...saya fasa 3..hehe.. tp loan rumah blom apply lagi..loan tanah dah lulus.. ape2pun semoga dipermudahkan semua urusan kita ler ekk..insyaallah.. hehe

      Delete
  7. Tolong bagi contact person utk beli rumah ni. Tolong ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum... mcm mana saya nak bg contact person. Takde tinggal emel pun. Emel saya @ julsjulie80@gmail.com. tq

      Delete
  8. Pls bagi contact person mcm mana nak beli rumah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum..sabar yer..saya baru on9..emel saya seperti di atas. Tq.

      Delete
  9. Hi,
    Saya nak jual lot saya di Bandar Akademia. Sila contact saya di 012-224 8866. Thank you!

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum...awk dh duduk Situ ker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wlkmslm...belum siap lagi puan/tuan. tq

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...