TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 10 January 2018

JOM MAKAN : FOOD COURT MAKAN-MAKAN DI SURIA MALL, PUTRAJAYA.



Sape duk Putrajaya pernah dengar Suria Mall??? Mesti ada yang belum tau jugak,,.Kite pun baru tau..haha..nampak sangat tak mengikuti perkembangan semasa. 

Suria Mall terletak sama bangunan dengan hotel Dorsett Putrajaya. Foodcourt Makan-Makan dia plak di tingkat atas hotel tu. Dulu-dulu tak tau atas tu ade food court sebab kalau pegi situ pun just pegi Pasaraya Hero tu jer. Rupanya kat atas tu ada tempat makan. Macam-macam ada. Dah alang-alang gi sana, snap gambar banyak2 pastu banyak kali dah makan kat sana. 




Kiranya selain food court kat Alamanda tu, sini ada la jugak pilihan lain kalo gantung kuali. Kira dekat sebab masih lagi dalam Putrajaya in case rasa kemalasan nak g IOI City Mall or De Pulze ke ape kat Cyberjaya tuuuu...


so far incek hubby mmg selalu makan kat sini. Masak lemak dia terbaekkkkkk

Kelantan Delight. Jual nasik kabu bagai. tapi tak pernah try lagi. 



antara masak lemak dia.. 



aii iss x penah makan itik. tak tau kenapa. aritu saja try makan. Boleh telan sebab xde pun bau @ rasa itik tu. hihi


nak order air, kat sini yer. fav iolss 3 layer kupi aissssssssss


yang ni pun tak penah try lagi walaupun sup2 tu favvvvvvvvv


ada jual Popia juga tapi masa pegi tu dah tutup



hiasan dalaman dia cantik dan simple. Yang penting kebersihan kene mentennnn.
Kat belakang tu ade gerai nasik padanggg 









aritu anak sedara try Portuguese Grill. Not bad..



ni presentation masa mula2 bukak aritu. Unik nasik buh dalam tempurung. Pegi lepas2 tu dalam pinggan biasa dah.
Tapi tak kisah pun, sebab masak lemaknya still letopsssssssssss












3 layer kupiiii hehehe












kebanyakkan masa mula2 pegi tu kedai x bukak lagi. Sekarang rasanya dah penuh dah. mggu lepas tak perasan lak.


mamak pun adeeeeeeeeeeee cuma xde tulis mamak nama ape. Ali maju ke tafaz maju ke ape..hehehe


Mi Rebus masa ni tak bukak lagi tp ade pegi lepas tu try makan. Sedappp.. tapi sebab bukan fav sangat bab2 mi ni,
so tak tau mana yang orang cakap betul2 sedapppp. 

mggu lepas gi Joholicious tu try asam pedas jenahak dia..sedapppppppppppppp!!





ni belah kiri masuk Makan-Makan kalau nak duduk fefeeling rementik ngadap Monumen Alaf Baru






kat Nasi Ulam bonda ni iolss order Pisang Cheese,. Sedapppppppppp sangatttt 



sini nampak menu cam sedap ada ulam2 so far tak pernah try lagi. Pegi situ biasanya order Pisang Goreng Cheese jer.









haaaaaaaaaaaaaaaa ni pisang goreng cheese dia. Sedapp sebab dia guna pisang yang masak,.
so pisang manis lawan cheese masin + gula perang + susu pekat = BERTAMBAH LEMAKKKK lah kaooooo Julie






So far tempat ni sangat recommended untuk sape2 try kelainan tempat makan. Sila laa bawak family makan kat situ lepas jenjalan Putrajaya tu..hihi 

Tambahan info : kat tingkat bawah2tu ade jugak kedai makan. JOm Bali, Boat Noodles dll..ada tempat makan cendol juga. Kalo lepas makan ade rasa sakit2 perut, blh pergi Caring Farmasi cari ubat chi kit teck aunnnn hihihih

16 comments :

  1. Replies
    1. mmg best, sis..nnt kalo gi Putrajaya..blh la try..kot stay hotel dorset tu ke..hihihi

      Delete
  2. seronok makan dengan tempat yang menarik (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ucingggg... nak2 kalo keli salaiii..
      meowwwwwwwwww...

      Delete
  3. wahhhh sodapnyooo.. pantang nampak nmpak yg salai2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnnnnnn sis..kite yg x makan itik pun aritu try jugak..sedappppppp.. xde rasa itiknyaaa.. hehehe

      Delete
  4. Selalu pi IOI Putrajaya tak pun Alamanda.... hala hala Cyberjaya mmg tak pernah sampai you... nampak mcm menarik jugak tempatnya tu. Luas... Tak ramai orang ek...
    Org Kelantan dengan orang Negeri Sembilan mesti tak sabau nak try tu hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt gi Putrajaya bleh la try k..gerenti meletopssssss hihi

      Delete
  5. Pergh! kopi 3 layer tu.. mengancam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa dia pun mengancammmm hihihi..pekattttt

      Delete
  6. Luas dan cantik je suasana dalam cafe tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh selesa jugak,.,dan bersih..sebab baru lagi kan..hrp terjaga kebersihan tu nnt.. :)

      Delete
  7. saya baru tahu pasal Suria Mall Putrajaya nih
    sebelum ni yang saya tahu dan pernah pergi pun IOI dengan Alamanda jer
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh.. x ramai yang tau pasal Suria Mall tu...ade kedai2 yg masih blm bukak jugak... hihi

      Delete



❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...