TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 11 September 2013

> LAWATAN TERAKHIR KE LOT BANGLO DI BANDAR AKADEMIA

 
 
 
 
Ini gambar2 masa lawatan terakhir kami ke Bandar Akademia. Masa tu nak g lot yang sales agent (SA) nak tunjukkan kat kitorg. Sementara menunggu SA tu sampai, kitorg sempat pusing2 dulu area situ. Sempat pergi ke rumah contoh cam kat bawah ni tp just snap gambar dari luar jer sbb pakcik gad tu ckp kunci pihak BA dah ambik.. so terskodeng2 la kitorg tgk dr luar..hehehe

So, layan gambar dari hp jer la... xpe pun sbb sblm ni layan gambar dari FB @ gmbar2 gugel kat intenet..hehe

















memula dapat offer lot ni..mmg dah berkenan dah sbb dekat ngan padang & sekolah ape sume..
sekali pergi tgk ngan SA, mangg aihhh!!! dekat betul (bwh) dengan menara pencawang, 
kiranya klu ade bolt nut ke ape dari pencawang yg jatuh, mmg kompem cuak & rasa x selamat..
lagi teruk dari yang offer sblm ni (1st) tp sbb masa tu saya xde info lagi pasal pencawang ni, 
dlm berkira2 menanya pendapat tu, lot tu dah ade orang ambik...


pastu pegi plak tgk lot ni.. hmmpppphhh... dekat jugak dengan pencawang.
kiranya pagar lot rumah ni, klu dengan pencawang tu jarak lam 4-5 langkah jer la kot..
incek hubby suh saya imejin cane kalo tgh sapu2 sampah blkg umh, 
pun tetiba ade mende jatuh dari atas.. plus ke 2-2 lot yg dioffer tu buat saya rasa cam x kompiden nak beli. 
Pastu org2 maintenance akan ade kat belakang tu.. Haihh..
incek hubby ckp dia dah le keje TNB, hari2 ngadap pencawang letrik..
 pastu duduk pulak ngan menara pencawang.. last2 buat keputusan tolak 2-2 lot tu
tp sempat ckp ngan SA tu klu ade lot yg org tolak @ x lepas loan, offer kat kitorg.. ngeeeeee




antara replika rumah contoh..rumah sebenar tak siap lagi..




Lepas fikir punya fikir, kitorg wat keputusan utk menunggu lot lain (klu ade yg tolak) sbb x nak ambik 2 lot yg saaangat dekat ngan pencawang tu. Kira cam, klu ade rezeki..dpt ler duduk situ (tu pun kalo lepas loan). Kalau xde rezeki, saya ler kot yg paling kuchiwaaa sbb nak rumah sebijik2 cam kat kpg. So petang tu kitorg balik. Tiap kali solat, kitorg doa2 supaya ade rezeki dpt kat situ. 

Alhamdulillah hari sabtu lepas 7/9/2013, berkat sabar menunggu... SA kitorg inform yg ade satu lot corner kastemer tu tolak. Sebabnya dia nak cari rumah teres bercorner. Lepas 3 lot @ 3x offer, lepas dah fikir masak2, akhirnya rezeki kami dpt kat situ..

So thari Sabtu tu terus g Warta Bangi utk bayar RM3k deposit & prepare semua dokumen2. S&P dijangka sign pada awal bulan 10 (bulan depan). So kne prepare RM2k++ utk duty stamp & byrn2 lain2.


Ben, SA kitorg tgh isi dokumen2.


Pasni kene ler berjimat cermat sbb lam selang sebulan ni kitorg tak fikir panjang terus beli 2 rumah (PR1MA & BA). Sebenarnya bukan x fikir panjang tp dah lame fikir cuma main tangguh2. Dari harga asal rumah tu murah, sampai laa sekarang naik mendadak. Lagi tunggu, lagi laa naik harga pasni..sebab...

MINYAK NAIKKKKKKKKKKK...!!!

Harap2 dipermudahkan semua urusan pasni.. amin.. insyaAllah.. 


5 comments :

  1. assalamualaikum wbt,

    Puan, nk tny..mcm mne progress rumah tu skang? sy pon baru igt nk riki BA ni...ade byk versi cter..so tgh pertimbangkan utk beli...ade ape2 infor yg leh share x?tqvm puan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wlkmslm.. umh kitorg dah lulus loan tanah. Pastu mggu lps baru settle byr proses utk loan rumah plak. So lps ni kene apply loan rumah online kt Bhg. Pinjaman Perumahan.

      So far..semua berjalan lancar. Ramai kwn2 yg beli kat BA byk membantu.. try la..kot kita jd jiran..hehe

      Delete
  2. Salam, Unit banglo 2 tingkat available lg x skrg?
    SA BA ade lg ke kt warta Bangi tu?
    -tQ for info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. BINAFSYA >>> wlkmslm... rasanya ade lagi... kalau nak no sales agent tu, kasik emel add @emel saya julsjulie80@gmail.com yer.. nnt saya bg kat awak.. :)

      Delete
  3. Hi Julie,

    Saya nak jual lot saya di Bandar Akademia. Any of your friends yang minat? Thank you.

    ReplyDelete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...