TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 15 October 2014

[HOSPITAL PUTRAJAYA] PEMBEDAHAN GIGI GERAHAM BONGSU



Lanjutan dari entry [NAK OPERATE GIGI GERAHAM BONGSU] hari tu... 





14.Oktober.2014| - Sakit gusi membengkak apabila tergigit or time makan disebabkan geraham bongsu yg tumbuh senget selama bertahun2 akhirnya BERAKHIR hari ni dgn pembedahan membuang 4 batang geraham bongsu atas & bawah yg takde fungsi pun. Semua berjalan dgn lancar sbb tak payah rasa dup dap sambil terkelip2 mata tgk pakar mengerjakan gigi tersebut (doc bius tak sedar). Tau2 dah siap & dalam mamai2, terus menikmati bubur yg encik hubby suap tp x rasa pun bubur tu masuk tekak sbb mulut still rasa kebas. 


Siap dpt mkn aiskrim yg nurse bagi. Bhaha..!!!

Akan tetapi..sakit kesan cabut BERMULA dengan berakhirnya kesan bius siang tadi. 

Now time to enjoyyyyyyyyingg my "nyut-nyut" feeling... 



bersambungggggggggggggggggg....

8 comments :

  1. semoga cepat sembuh...

    kmk mpun gigi geraham hujung ya pun sikda fungsi juak...nya sik sakit sebab betul stail tumbuh..tapi semua makanan sangkut sia..tiap kali makan mesti mok floss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS SOFIA NINGKAN >>> bahh,,cepat buang gik..boh simpan lamak2..ekeke.. kmk tok sbb nya senget..ya la mun mknn selit sia, dah x pat k floss dah..terpaksa korek makei berus gigi or dawei..mun x, nang x kuar nya..lamak2 bila kenak korek lak, alu bengkak nya..berdarah2..huhu

      Delete
  2. smg cepat sembuh julie...syafakillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS SWEET TOOTH >>> Alhamdulillah..makin ok..dah kurang sikit sakitnyer ari nih...tq dearrrr :)

      Delete
  3. Adehhh..maca singen pun ngak seram... :-s

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila fikir2 balik..ako pun x sangkak..4 btg oiiiiiiiii..!! sedangkan just bak scaling pun ako ngak duppp..dapp... seram sejuk menunggu giliran.. muakaka

      Delete
  4. sakit x sis?? lama x berpantang selepas operation? saya pn kna operate buang 4 btg skaligus. berdebar hanya tuhan yang tahu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa cabut tu sbb bius penuh, so xde rasa apa sis..sbb sedar2 jer dah siap..tp lps abis bius tu ade jgk rasa nyut2 nyer tu...yg penting kene jaga kebersihan mulut..saya kalo rasa nyut2 jer, saya cpt2 kumur dengan Listerin kasik kebas gusi2.

      Yang penting sis kene fikir positif, sblm settle tu mmg berdebar tp lps buat tu nnt insyaallah sis x sakit dah.. saya skrg camtu la...dah xde dah sakit2 gusi bengkak cam dulu2..lega rasa..hihi

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...