TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Monday, 19 May 2014

> KONON NAK POSA...

(malam tadi jam 10.00pm)
si isteri : ehh..kata esok nak posa... x ingat lak nak suh beli lauk..
incek hubby : Allah...!! ha ahh laa..x ingat... dah tu cane ni..?
isi isteri : jap nak check esbok ape lauk tinggal..kalo xde kang, makan nasik putih ngan telur dadar jer la..

*pastu si ister terkedek2 carik mende lam esbok*
incek hubby : ade tak ape2 lauk..? kalau xde, lusa jer la posa (Senin - hari ni)
si isteri : ade2...nasib baik ade ayam ni..tp lame skit laa nak tggu cair..wat sup jer la ekk..senang *sambil sengih2 kemalasan nak wat selain sup*
ayam dah cair ape sume..kul 11.30 baru saya start nak masak..startttt..bukan siappppp masak.. sbb nak cepat, ayam tu saya decide nak masak sup jer..senang..potong2 bawang, halia ape sume..pastu campak kiub ayam...sementara tggu masak, bleh la tgk tv sambil2 berfb.. *ngeh..ngeh..ngehhh*
siap x siap, kul 12.30 jugak la sup ayam tu settle..pas mandi ape sume..saya set jam nak bangun kul 5.00 am sbb nak sahur...bgn awal..pastu leh la iron baju sesiap. klu sempat, leh iron 2-3 pasang sekali..mihmihmih
sekali pagi ni, sedar2 jer tgk jam dah 6.00am.. 6.00am..!!! 
wat de fish..!! wat de fishhhh..!! *ikut intonasi cikgu izuddin* nak posa mendeeeeeeeeeeee?? dah masuk waktu subuh pun...iskkkkkkk.....jam saya setting volume dia slow ke ape ntah...tu pun sedar dgr alarm clock yg lg satu..tskkkkkkk..tskkkkkkkkkk.. 
last2 incek hubby g keje..saya lak decide nak mc hari ni...sebab masih lagi rasa x sihat & idung still sumbat... jadi keje lak sesema kalau duk lam ekon, kompem idung rasa pedihhh...
asal2 masak utk sahur..last2 sup ayam tu wat BEKPESSSS ari ni... tskk....tskkkkkkkk... tp incek hubby balik jap lg..saya x yah masak dahhhh -_________________-

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...