TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 10 August 2016

REVIEW PRODUK : SMART KEYLER

 
 
Aritu Jack @ Zakiah iklan produk ni dalam group Bebunga. Untuk hapus semut dll katanya. Mula2 cam tak minat.Yerrr la..sebab dah biasa guna spray Ridsect punya. Masalah kat rumah sekarang, lalat ke cicak ke dah takde cam kat Kajang dulu..tp masalah semut yang halus2 tu plakkk.. Geram jer rasa... makanan tinggal kejap jer, dahhhh berkerumus..last2 buang x leh nak makan dah..
 
Bila dengar ada opismet yang dah guna jugak dan memang berkesan... terus up iklan dalam group opis. Ada yang nak..so kumpul2, dapat la order 5 botol.


Hakak punye yg botol Oren tu. Cam sedap plak..cam air jagung. haha. Dia ade beberapa kaler.  Bau Serai Wangi..Best! RM30 jer sebotol..

 
So, pagi Jumaat tu Jack hantar gi opis. Nasib baik pas dia Seksyen Keselamatan belum terminate lagi. Kalo tak, jenuh jugak nak menapak menjinjit plastik berisi 5 botol tu ke opis. hahahah >_<
 
 
 






Dah try kat umah..balik2 tu nampak semut menitiiiii jer kat dinding2 & plastik sampah..terusssss laju spray. Pastu tinggal.. Tak lama lepas tu..tengok balik, innalillahhiwainnailaihirojiuun dah semut2 tu.. Yesssss!!

Memang berkesan! Lepas ni rasa nak order lagi satu.. nak guna dalam bilik / bilik baju plak. Dalam bilik baju boleh tahan jugak semut datang. Tak tau amende dorg suka sangat dlm bilik baju tu. Takde stok makanan pun dalam tu. Agaknya ade semut2 yg menumpang dalam kotak masa pindah dari Kajang aritu... grrrrrrrrrrrrrrrrr..!!!

BEBUNGA : LUNCH @ MEDINA CAFE

 
 
 
 
05.08.2016 | Jumaat.

Lunch ngan bebunga ni kat Medina Thai Tom Yam, Presint 8, Putrajaya. Saja keluar lunch dengan 2 orang opismet yang dah bertukar naik pangkat, Kak Mast & Jack @ Zakiah. Aritu pergi jugak area Ayer8 sana tapi tak perasan pun Medina ni..rupanya sederet jer dengan Laundry Bar tu.. hihi


Ni belah luar cafe. Kitorg tak makan dalam sebab dalam tu dekat ngan toilet. Nampak tak pintu tu??


Amek meja luar. Panas la sikit tp ade kipas besar tu. Kalo nak kipas ade air tu pun ade jugak tp mekap korang cair la.. haha


Ngan Hakak Bunga

Cam biasa, acara selfie2 dulu sebelum mekanan sampai.. hihi


dari kiri : Mek Nuyu, KakMah, HakakBunga @ Shu, [Kak Mast], Jack & Jana @ Zana


gambar ke-2, gambar nuyu gegarr..hahaha



Senarai Menu








Somtam dia sedap


Tomyam Daging pun sedap. Pekat. Daging banyak. Share ngan dorang. Saya amek set ni jer.


Nasik Goreng Cendawan, Mek Nuyu punye.


Puyuh Masak ape ntah. Zana punye


Kailan Ikan Masin


Ni yang set saya tu, Nasik Putih + Tomyam Daging + Telur Dadar + Air = RM14.90


Sotong Celup Tepung


Siakap Stim Lemon, sedap!

Dah sudah makan, nak balik dah..tapi ada sesi saja2 berselfie bergambar sempena penyerahan cenderahati farewell Jack aritu. Sepatutnya diserahkan masa Jamuan Raya Seksyen aritu tapi Jack tak dapat datang plak aritu. hihi


Shu @ Hakak Bunga wakilkan..


Muka happy giler  + terharu + teruja yang tak dapat digambarkan :p






OK, gambar ni tak tau ape motif. salam stail baru kot.. haha :p













Jana @ Zana jer xde dlm ni..sbb dia tukang snap..hehe


Dah cam sama plak gambar2 atas tu.. abaikan jer la..kenangan bersama bebunga kendian hari.. dah tua2 nanti kalau larat lagi nak ngadap pc/hp @ spec blm tebal sampai 3 inci..blh laa skrol tunjuk2 kat cucu sambil ejas2 gigi pelesu...hahahah!!


OK..nak balik opis dah.. Hakak Bunga bawak..hehe

lebiuolsssssssss!! <3






testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...