TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 4 January 2017

FAMILY TIME : CUTI KRISMAS 2016 @ MIDVALLEY

 
 
Cerita cuti Krismas tahun lepas cam lama giler plak sebut thn lepas hihih. Memandangkan Mak kesayangan dan anak2 sedara dah ada kat Putrajaya, so hari Krismas tu kitorg keluar jenjalan. Incek hubby lak cuti tu  balik Kelantan anto family dia. Plan asal nak g KL tapi tanpa dirancang terus ke Midvalley. Lagi dekat...tp kee Bangsar dulu amek kakak ipar anak sedara (yang baru kawin 3/12/2016 aritu tp entry tak buat2 pun lg pasal tu hih). :p
 
Sampai Midvalley boleh tahan jugak berpusing carik parking. punye ler ramai orang. huhuhu..redah jer la dah alang2 sampai.  Naik eskalator pun beratur siap. Dah lama sebenarnya tak join bersesak2 cam tu sebab biasanya kitorang (me & incek hubby) jarang keluar kalau time cuti umum / perayaan sebab incek hubby tak berapa gemar kalau berjalan tengah ramai orang gitu..hihiii.. 

Tapi sekali sekala berjalan ramai2 dengan anak sedara & "menantu baru" (menantu no.2 arwah kakak) ni seronok jugak. Sebab jarang jumpa, kalau jumpa pun boleh kira berapa kali setahun. Memasing jauh bekerja mencari rezeki.
 
 
Wefie dulu ngan Mak yang comel. Wajibbbb..!! hehe.. Kenangan kendian hari..


Cinta Hati, Syurga & My Nyawa. Lebiuuu Makkkkk <3


Bila tengok gambar mak, terasa sebak lak. Dah nak masuk 74 tahun umo Mak. Semoga mak panjang umur . Tak puas lagi nak jaga Mak... harap mak sihat2 jer sentiasa.


Tuan Tanah yang giler kuasa aka bekas Master Mind pun nak jugak interframe sambil bubuh hashtag #JanganKecamHakak kahkahkahhhh




Ameng @ Liza (tudung biru), Iolss, Mak & yg depan tu Lin, anak sedara yang keje kat Kajang.




Perantin baru yang tengah manisssssssssss ni, Ameng & Amin #LizaAmin


Tahun ni dua2 anak sedara (Fiza & Liza) bertemu jodoh orang Kedah :)


Perantin baru lanje weolss Hokkaido Cheese Tart. Sedap!


Seramai2 umat dan kitorang tolong menyemak sekali..ekekeke




Depan tapak Winter Fest


Sebelum masuk wefie dulu..kikiki


Dalam tu ada promosi jual barang2 letrik, dapur, perabot dan mcm2. Sempat laa cuci mata dan poket sekali


mintak mak duduk bergambar kat sini, saja nak send gambar kasi cucu2 dia tengok..hihihi








Dalam masa cuci mata ni, berkenan tengok Vacuum Cleaner ni (kebetulan plak vacuum kat rumah dah agak nazak/tercabut kepala tmpt sedut tu). Saja testing vacuum ni, suction power mmg kuat la jugak. Sesuai untuk rumah kitorang yang cepat berhabuk sebab construction rumah PPA1M kat sebelah tu dan ada bela kucing. 

On jer suiz, bila kita letak atas karpet, dia akan tarik sendiri tanpa kita banyak gunakan tenaga sayang lemak wehhh kita just control jer la nak hala ke mana.. aoiloiiiiiiiiiiiiikeeeeeee hahaha...  

Rega??? RM899 jer.

HAHAHAHAHHAHAHAHHAHA





Yang RM799 tu ok jugak tapi bila nak tolak & tarik masa nak memvacuum tu, agak perlukan proses pembakaran tenaga pada lengan sebab suction dia kuat cuma dia x jalan sendiri cam yang RM899 atas tu. So penggunaan tenaga yang lebih diperlukan untuk aktiviti memvacuum rumah anda. hehehe

Kesimpulannya, 

Dua2 mahal, xde bajet dan memang takde plan pun nak beli vacuum buat masa ni.. so testing kejap pun kira ok la... kot lain kali ada duit jatuh dari langit or tiba2 ade Pak Arab tersalah bank in, boleh la sambar 2 ketul ni terus... 

hahahaha 
 


Kitorang tak lama kat MV tu.. lepas cuci2 mata, keluar sebab nak gi makan pulak kat Gombak. Tapi sempat la beli gift set tali pinggang ngan wallet untuk incek hubby. Saja2 nak bagi sebab rasa bersalah giler besdey dia bulan Julai aritu takde beli adiah pun, just lanje makan jer tp besdey bini dia Bln 12 dia kasik adiah...cam takde keadilan kat situ. hehehehe




kitorang jer yang ade nak berposing, perantin ntah gi memane dah.. :p


Yang tudung ijo, Kak Long & tudung kunen Kak Chik, kak ipar anak sedara (perantin xde dalam gambar)








Asyik muka kami jer lahhh kannnn hehehe










Mak @ Maknek dan cucu 





















Lepas penat bersesak-sesak , kitorang keluar cari makan plakkk.. kelaparannnnnnnnnn :p


2 comments :

  1. meriah background pada gambar2 tu..selamat tahun baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak Yon...berwarna warni...hehehe

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...