TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 24 February 2017

JOHOR : AYER HITAM, KLUANG




Selesai berposing di [LAMAN KREATIF],  kitorang gerak ke Ayer Hitam. Rasanya last pergi Ayer Hitam maybe lebih kurang 12 tahun yang lepas kot kalo tak silap. Tu pun masa tu kursus ke ape ntah. Yang pasti lawatan rasmi opis. Kalau saja-saja nak pergi sana bercuti time tu, payah sikit sebab takde transport lagi time bujang tu.


Shopping ubi ape ntah yang kecik2 tu. saja nak rasa..hehe






deretan kerepek dan makanan ringan. Incek hubby beli kerepek belinjau & saya beli kerepek tempe je. Fav..! hhe



beli perencah ikan bakar tp tak try lagi. dapat siakap bakar sedap tuhh. cicah lak air asam perghhh 😁😁😁









penderaan haiwan berlaku di sini. Sian dia sesak napas lam pestik tuuu πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚










Geram tengok stich tuu.. RM120, dia bg RM80 jer. nasib la dpt thn nepesu. So xde beli mende pun menan tu.. πŸ˜ƒπŸ˜ƒ



Pekena ABC kat sini..sedap jugak..tumpang2 incek hubby & mak punye jer...portion dia banyak... hehehe






send gambar ni kat cucu2 mak. sume terliurrr..hahaha









Memandangkan pagi tu makan ringan2 jer kat [Kluang RailCoffee] so kitorang pekena Mi Bandung yang tak sempat rasa malam sebelum tu.



Sedappppppp.. kuah pekat & daging banyakkk. Share ngan incek hubby.

Lepas cuci2 mata, beli jajan2, kitorang gerak balik Putrajaya. Alhamdulillah sampai rumah dalam kul 6.30 petang. Sampai rumah letak2 barang, terus tukar pasir anak2 bulus yang 2 hari ditinggalkan. pastu rehat. So extra rehat sabtu dan ahad. Takde ler penat sangat rasa bila bercuti & ade extra rehat lepas tu berbanding cuti sabtu-ahad pastu kene keje Seninn..memang monday bluesssssssssπŸ˜–πŸ˜–


Shopping telur pindang kat Ayer Hitam. haha..otw ke Kluang tu beli jugak kat stesen minyak tp yang ni lagi sedapp😁😁



antara hasil shopping di Kluang / Ayer Hitam. Buah Markisa tu 15 bijik RM5 jer! murahhh kot!!huhu



Kiri tu mintak incek hubby beli sebab terliur nak makan nenas. Kanan plak sendiri beli sbb murah & lagi manisssπŸ˜‚πŸ˜‚




Buah Markisa @ Passion Fruit. Lama giler kot tak makan buah ni.


Habis cite percutian singkat ke Kluang. Next bulan Mac cam plan nak cuti dekat2 jugak. Release stresssssssssss kihkihkihh...😁😁





32 comments :

  1. Kalau JJ nak tahu dimana kami beli bear besar-besar kat bilik anak-anak kakak tu. Kat sinilah tempatnya. Setiap kali balik kg Batu Pahat juga kakak mesti singgah sini.

    Kakak suka makan murtabak S'pore kat kawasan situ. Seberang jalan dari tempat JJ shopping ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan kak..murah2 plak tu... ari tu tahan nepesu dari beli bear / Stich besar tu sebab fikirkan yang bear lama kat rumah pun masih terbungkus dalam plastik masa pindah aritu...ekekek

      ooo ade murtabak ekk kak..x tau plak..maybe kalau pergi next time, bleh la try..ekeke

      Delete
  2. Aduhai rindu Ayer Hitam.. Last pergi dekat 7 tahun lepas.. Banyak dah perubahan semakin selesa.. Lama x makan telur pindang dan mee bandung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh..sama la sis..kite pun lama tak pegi sana... tp mmg sedap mi bandung tu...selalunya x minat sangat bab2 mi kuning ni..

      telur pindang dia mmg terbaekkkkkk... nyesal plak beli sikit...ekeke

      Delete
  3. Uisshhh ABC dia tu buat terliur special betul.
    Wah macam penuh tangan kalau singgah sini macam-macam stok boleh beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg special..hari panas camtu layan ABC mmg syiokkkk...hehehe...

      aritu nasib baik tahan nepesu..kalau tak..penuh jugak tangan dengan mcm2 makanan...takut nnt beli banyak2, pastu membazir...so beli mana yg betul2 rasa nak makan jer la..ekeke

      Delete
  4. uishhhhh ABC tu nampak macam menyelerakan. Banyak pula kan makanan yang dijual dekat situ hehe. Buah markisa tu rasa macam delima eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh..mcm2 ada..kerepek..produk mknn lain..mainan..pasu, brg2 kraftangan dan hasil pertanian..

      buah markisa tu rasa dia masam2 manis..wangi.. x tau nak describe..tp boleh la try..delima pun rasa dia masam manis tp lain dari markisa ni..hehehe

      Delete
    2. Ohhhhhh nampak macam lebih kurang ja delima dengan markisa. nanti nak try la cari hehe thanks.

      Delete
    3. lain sikit..delima ni selang lerai...pastu besar sket biji nya..markisa tu bercantum2 dia punye isi dlm tu...hehehe cari jangan x cari..nnt kempunan..ekeke

      Delete
  5. alamak ternampak markisa.buah kegemaran tuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..campur dlm air oren or sirap lagi sedappp..hehehe

      Delete
  6. Balas kunjungan. Kamek dah follow G+ kitak. Google follower kamek dah try. Sik dapat follow. Nya madah whoops, thats an errors :(

    Latest from me, http://lynk.my/jlwD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis..maybe ada masalan connection or line x ok..try gik lak..hehehe

      Delete
  7. sy selalu beli yg asam-asam kat botol comel tu 😍 eh eh, knp jong kook kena sumbat dlm plastik tu? πŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh..asam yg tu sedap kann..? tp rasanya sekarang dah mahal jugak rega asam tu..huhuhu...

      jong kook nakal sangat..tu yg kene sumbat dlm tu..hahaha :p

      Delete
    2. zaman sebelum gst, RM10 dapat 4 botol. zaman gst, RM10 dapat 3 botol

      Delete
    3. tau tak per....GST punye pasal..semua peringkat rakyat terkesan.. -_-'

      Delete
    4. baru baca td org post, harga ikan kembung naik. aduhhh...

      Delete
    5. ssemua rega brg2 dapur / lauk basah dah naik sis... sian yg gaji kecik tp tanggungan ramai..lagi terkesan.. :'(

      Delete
  8. gmbr2nye chantek belaka., hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ wakk.. lagi cantik kalo dpt borong kerepek2 dari Ayer Hitam tu..ekekekek :p

      Delete
  9. Sedap nya nampak mee bandung tu. Terliur pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh sis..memang sedappp...biasanya x berapa minat mi bandung..tp aritu makan abis sepinggan..ekekeke

      Delete
    2. Sy mmg peminat tegar mee bandung. Boleh masuk dlm list ni kalau ada rezeki ke sana.��

      Delete
    3. kan sis..saya jrg makan so x masuk dlm list yg saya suka tp bila try yg ni, tiba2 tersuka plak sekarang..hehehe

      Delete
  10. bestnya jalan2 beli jajan banyak2 bawak balik ahai shopping sakan terus hiii.. tengok keladi tu tak tahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenjalan best cuma x puas jer sbb cuti 2h1m jer... keladi tu sayang isinya x berapa elok.. kalau yg jenis elok tu, buat pengat pun sedap..or rebus cicah sambal tumis..heheh

      Delete
  11. Inilah home town WP.
    Kecik2 dulu sekolah kat sini.
    Masa hasil pertanian banyak dulu, selalunya hantar kat sini.
    Dulu2 Ayer Hitam ni terkenal dengan pelbagai jualan terutama bagi pelancong Singapura.
    Tapi sejak adanya lebuhraya Utara Selatan, pekan Air Hitam semakin malap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke... best kalau senang nak dpt hasil pertanian ni. semua fresh2...

      betul org ckp..bila ada pembangunan kat sesuatu tempat..mmg ada kebaikan dan sedikit keburukan... hrp tempat tu kembali meriah cam dulu2..

      Delete

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❀ KLIK OLDER POSTS ❀

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...