TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Tuesday, 14 November 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest



Assalammualaikum.. hyeeeeeeeeeeeee.. lama tak bersiaran secara langsung. hehehe. Rasanya ramai sangat blogger sekalian yang dah tau bahawa Lazada sekarang tengah buat kempen pemotongabn harga giler-giler murah punye iaitu  ONLINE REVOLUTION SALES! yang bermula dari 11.11.2017 sampai 12.12.2017.


https://www.lazada.com.my/online-revolution/?spm=a2o4k.cms.0.0.673049deKfnRY3


Selain dari itu jugak, pihak Lazada tidak ketinggalan mengadakan  Online Revolution Blogger Contest!  Online Revolution Blogger Contest ni terbuka kepada sape-sape jer asalkan blogger. Sebenarnya dah pun bermula pada 11 November 2017 (Sabtu) hari tu sehingga 14 Disember 2017 (Selasa) hari ni last wehhhhhhhhhhhh!!

Punya la busy sampai tak menyempat-nyempat nak join contest ni. Ni baru terhegeh-hegeh nak join. Takpe laa..untuk suka-suka jer kan sebab tak pernah lagi join contest oleh Lazada ni. Kalau menyoping tu, takyah citer la. Asyik-asyik muka abam posmen jer datang opis hantar barang. hehe 

Citer pasal contest ni, bila kata nak join tu..kene la ikut syarat-syaratnya. Tak la susah mana, korang boleh tengok kat [SINI]  Cuma perlu jawab soalan yang pihak Lazada dah sediakan sebanyak empat (4) soalan jer. Jom tengok ape soalannya.



 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 
- Dulu-dulu cukup risau kalau nak beli produk or barang online. Takut kene tipu, seingat saya la..masa tu barang pertama beli kat Lazada ialah mainan kucing (tikus mainan). Saja nak try kot-kot barang tu sampai ke tak. Alhamdulillah..sampai dengan selamat. Dan dah selamat pun anak bulus tu kerjakan... hehehe


 b. Which types of products would you prefer buying online? 
- Semua barang saya suka beli online sebab banyak pilihan dari kelengkapan rumah, barangan dapur, kosmetik / penjagaan diri mahupun perabot. Banyak sangat sampai rambang mata tengok pelbagai pilihan!


 c. What to you love about online shopping? 
i) Jimat masa - tengahari time lunch tak payah terkejar-kejar nak keluar semata-mata nak beli barang. Duduk depan pc jer sambil shopping. Pas bayar, tunggu barang sampai depan mata.. yang pasti kul 1-2 memang ade jer kat opis. hehe

ii) Jimat tenaga - tak payah penat-penat nak cari parking, bersesak-sesak kat shopping mall yang tak tentu pun dapat barang yang kita nak.

iii) Jimat duit - sebab boleh buat pilihan yang bijak dengan membandingkan harga barang yang kita nak.

iv- lebih bahagia - sebab incek hubby tak payah muncung 12 jam sebab kene teman si isteri keluar masuk dan tawaf 40 kali semata-mata nak cari barang. hahah 

 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 


 salah satu barang yang sekarang tengah hasut incek hubby untuk beli. Masih dalam pertimbangan. Jimat banyak wooooo... dari RM1,299.00 kepada RM699.00! Kira sendiri..! :p





Barang kedua nak beli, mop ni. Cam praktikal jer & senang nak simpan. Semoga lebih rajin untuk mengemas dan mengemop rumah sambil spray wangi-wangi lantai sampai berkilat! :p


Barang ketiga nak beli, tengkorak! hahaha ni nak hias dalam akuarium kat umah tu. Bagi ikan tu kawan dengan tengkorak ni plakkk :p



Barang keempat, haa..barang ni nak sangat... dah lama tergila-gila ari tu...tunggu gaji ni nanti nak sambar. Nak letak dalam akuarium jugak..heheh

Contest ni kan..kalau makin ramai blogger yang join, lagi meriah dan banyak hadiahnya cam kat bawah nihhh..!

Prizes – More Participants, More Winners!

Depending on the overall number of participants there will be either 25, 50, 80 or 111 winners: 

Less than 200 Participants (RM3,150 to 25 winners):

 1st Prize: 1 x RM300 
 2nd Prize: 9 x RM150 
 3rd Prize: 15 x RM100 

More than 200 Participants (RM6,150 to 50 winners):

 1st Prize: 1 x RM500 
 2nd Prize: 15 x RM150 
 3rd Prize: 34 x RM100 

More than 350 Participants (RM10,400 to 80 winners):

 1st Prize: 1 x RM750 
 2nd Prize: 35 x RM150 
 3rd Prize: 44 x RM100 

More than 500 Participants (RM14,500 to 111 winners):

 1st Prize: 1 x RM1,000 
 2nd Prize: 50 x RM150 
 3rd Prize: 60 x RM100 

Perghhh..dasyat kan adiahnya...harap bertuah semuanya..hehe



No comments :

Post a Comment

❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...