TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 16 February 2017

JOHOR : MAKAN MALAM @ JOEL'S DELIGHT, KLUANG


Malam tu dah maghrib, telefon mak nak bagitau dah masuk maghrib. Kot dia tak bukak tv @ tertido.  Mak cakap dah solat dah. So terus cakap ngan mak siap-siap nak keluar makan.


Pemandangan malam dari luar hotel.


 Part tempat makan, incek hubby yang  google. Serah jer kat dia bab2 cari makan ni. hehehe..

😚sementara tunggu order sampai





πŸ˜€πŸ˜ƒAntara barisan lelemaksss yang menunggu untuk jadi penghuni perut dan usus andaπŸ˜‹πŸ˜‹



🍡Tak lepaskan peluang pekena Kopi Panas🍡



Nasik Ujang - asben order untuk mak. Nasik & ayam cam kuah megi ayam tu ⭐⭐ (kalau ade cili maybe sedap)



Grilled Chicken Cop - saya order. Sedappp!! Juicy & kuah melimpah ruah. Hakak kasik ⭐⭐⭐⭐



Nasi & Asam Pedas Daging - incek hubby punye. Sedappp! Ikan dah habiss.. 🌟🌟🌟🌟 



dorang masa kat dalam Kabin tu..



 πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜πŸ’˜






















Bayar di sini yer, bangggggggggggg πŸ’˜πŸ’˜πŸ’—


Pas makan, pusing-pusing kejap. Takde la gi mane pun, saje2 amek angin pastu balik hotel. Nak bagi mak rehat awal.






πŸ˜‹πŸ˜‹ pas hantar mak kat bilik dia, tumpang selfie jap kat cermin bilik mak. #TakdeMotif 😜



πŸ‘πŸ‘siaran dlm tv tu siap tunjuk bilik2 yang ada dlm hotel tu. Ade info pasal tempat pelancongan di Kluang jugakπŸ‘πŸ‘


 bersambungggggggggggggggggggggg............


JOHOR : RS BOUTIQUE HOTEL @ KLUANG, JOHOR


πŸ˜€Assalammualaikum wbt.

9-10 Februari 2017 baru-baru ni kitorang bercuti ke Kluang, Johor. Cuti dekat-dekat jer memandangkan zaman GST ni kene banyak berjimat dan bajet yang ada terpaksa kene sekat2 πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ hahahahahha. Tak lama pun, 2 hari 1 malam jer. Memandangkan Khamis tu (9/2/2017) dah cuti umum sempena Thaipusam, so just ambik cuti hari Jumaat tu jer. Dapat la cuti 4 hari termasuk Sabtu & Ahad πŸ˜ƒ. 

Pagi2 tu masa masih kat rumah, pihak hotel ade call untuk confirmkan kita jadik check in ke tak. Bertolak dari Putrajaya agak lewat, dalam kul 12 gitu, lepas masak2 & brunch (nasik goreng jer pun) kihkihkihh.  Nak pergi tu tapau nasik goreng tu buat bekal sepanjang perjalanan / sampai hotel. Takut mak lapar.



Sebelum keluar rumah, wefie dulu ngan Mak..wajibbbbbbbbbbbbπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ



Aritu pakai Shawl bestttt / kain tak jarang /tak panas by Moleen Hijab IG: moleen.hijab @ FB klik [SINI]



Bismillah..bukan hakak yg drive, tp incek hubby,,hahahπŸ˜ƒπŸ˜ƒ
 



Mercu tanda kat Kluang... Alhamdulillah, lepas lbh kurang 3 jam perjalanan, kitorang sampai hotel dalam kul 3.00pm gitu.


 

suka tengok Bandar Kluang ni..klasik jer rasa... cam kat KuchingπŸ˜‹



πŸ˜ƒBas lejenn ni.. teringat zaman duduk asrama masa Form 1-5 dulu2. Balik kpg berhimpit2 ngan budak2 sekolah 2 mggu sekali nek bas camni..hehe





So aktiviti petang tu tak kemana-mana pun. Sebab nak suh Mak rehat2 dulu. Risau dia penat dok lama dalam kete & takut kaki dia bengkak (selalunya bila duduk atau berdiri lama2).


Lepas google2 hotel ape sume, saya pilih [RS Boutique Hotel]Dua-dua bilik yang saya tempah sama harga. RM135 untuk satu (1) malam. So RM270 untuk 2 bilik + RM100 (deposit). Deposit akan diberi balik masa checkout cekidaut😝










settle check in & byr ape yg patut dulu..





Masih lagi mood CNY πŸ’πŸ’πŸ’



ada sudut komputer/internet



Rooftop..mula2 nak naik tapi sekali tengok cam kene naik tangga, so tak jadik naik ngan mak.




Lobi Hotel bersih & selesa 😊

Masa check in tu, staf kat kaunter ade cakap 1 bilik katil tatami & 1 bilik katil biasa. Tak dapat imagine tatami tu cane, cuma dia ckp katil rendah sikit. So, masa  naik bilik tu terus bukak bilik sebab nak suruh mak masuk dulu. Rupanya macam ni yang dia maksudkan..


πŸ˜€ ni bilik Mak.. Superior Queen with Tatami (katil rendah)



cantik bilik Mak..😊

Keadaan bilik kemas, cantik, bersih dan selesa. Aircond pun ok. Takde rosak ke ape. Alhamdulillah...nasib baik kali ni dapat hotel yang ok.


Bilik sangatttttttttttttttt bersih.. Yang penting, Mak selesa nak duduk.



Toilet pun bersih.








😊😊😊lebiuuu Makkkkkkkkkkkkkk..mak rehat dulu ekk..hehe






katil bilik mak yang rendah dan selesa.



Bilik ni ada tiang tengah2 tu..hehe



Aircond ok, langsir ok.



complete! 






Ada tanda arah kiblat untuk panduan solat

 Dah settle letak barang & ajar mak cane nak ejas time nak guna air panas, saya balik bilik sendiri. Sebelum tu dah pesan kat mak supaya letak luar hp..in case kitorang call, takut mak tak dengar. Dah inform jugak kunci pintu dari dlm bilik dll. Dah check line semua ok. Alhamdulillah.


Superior Queen (Normal Bedding)



Bilik Bersih



Toilet pun ok..tuala mandi semua ada.





Petang tu rehat2 jer dulu layan tv sementara tunggu lepas maghrib tu nak keluar makan. Sebelum tu pesan kat mak suh makan nasik goreng bekal tu kalau lapar. Risau mak lapar..biasanya perut orang tua ni jadual makan dia lain..hihihi...



Alamat & Detail Hotel :

Tel: +607-7769-393
+607-7729-833
Fax: +607-7739-833
Address:
1 & 2, Jalan Persiaran Yayasan
86000 Kluang, Johor
Malaysia


NOTA MINTAK KAKI:  

*Bilik mak duduk tu (RM135) saya bayar sendiri dengan duit gaji saya sendiri. 

*saja nak inform sebab ada makhluk (bukan family saya) pernah cakap camni....

 "..kemain lagi dorang bercuti, tido hotel, shopping2 bla..bla.."

agaknya dorang ingat incek hubby yg bayarkan hotel kitorg duduk selama tiga (3) malam tu sedangkan masa tu saya share hotel dengan 2 org lagi anak sedara (RM100 sorang)




bersambunggggggggggggggg.................



❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❀ KLIK OLDER POSTS ❀

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...