TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 14 February 2018

WTA : TOLONG! KAMERA APA CANTIK UNTUK AMBIK GAMBAR EKK?


pic credit to Uncle Google


Selamat hari rabu..xde wordless arini sebab nak  mintak cadangan / pandangan / rekemen dapatkan pandangan kawan2 blogger yang gojes semua.


kamera ape yang cantik bila ambik gambar ekkk..? 

Sekarang ni tengah survey2 kamera untuk snap2 gambar tapi tak tau kamera ape yang ok, harga affordable (kalau boleh nak yang murah2 kurang dari RM1k) dan nak yang senang bawak / masuk henbeg. Tak nk DSLR tu sebab besar dan dah tentunya mahallllll tak pasal2 kene menabung dulu kohkohkohh

Kenape tetibe nak carik kamera? 

Sebab tiap kali bercuti or gi balik Sarawak (snap gambar family dll), bateri hp cepat abis bila snap /rekod  banyak2 gambar dan video. Memang la bawak powerbank tp tak berapa rajin guna powerbank sebab macam2 kes plak baru2 ni melibatkan powerbank. huhuhu

So....kalau boleh, snap gambar guna hp sikit2 jer untuk masuk IG or blog (FB x aktif). So selebihnya nak snap gambar byk2 & ambik video guna camera jer. Lepas tu baru masuk blog untuk simpanan / bacaan dah tua2 nanti kot time tu dah tak berapa nak ingat dah..kikikii. 

Memory phone pun tak de ler cepat penuh dengan koleksi gambar2 tu (selalu lupa nak transfer gambar masuk pc).

Sebelum ni ade 2 kamera kat umah, satu yang biasa (brand ape samsung ke ape ntah tak ingat) dengan kamera Olympus yang boleh masuk air tu tapi tau la kamera dulu2 jujur sangat gambarnyaaaa... gambar tak berapa cantik sangat...kalau dalam gelap..guna flash pun nampak tak  berapa ok. 

Sekarang ni kebanyakkan gambar dalam blog snap guna hp jer..boleh la edit2 kalo rajin..hehe

Kalau kawan2 blogger terbaca post ni..share la ekk kamera ape uolsss guna. Sebab tengok gambar2 kat blog kawan2 semua cantik2. gituuu..hihih

Thanks in advance <3


❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...