TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Monday, 19 February 2018

GULA CAKERY @ IOI CITY MALL


Aritu, bile ntah tak ingat dah..pegi la IOI City Mall tu...jenjalan cuci mata..pas makan-makan..sambung lagi jenjalan..pastu terjumpa Gula Cakery nih kat tingkat bawah tu.. Tetibe terus tekak terasa nak makan mende manissssss. Cakap kat incek hubby, kite tryyyy nak..share-share sebab tanakkk makan yang manisss banyak sangat.

Sebaekkk la incek hubby layankan ajerr.. kalo tak, ade jugak dia ckp dah kenyang la..ape la... memang mau ku muncunggg sampai ke petang haritu..hahaha

So, lepak-lepak la kejap kat situ sebelum balik. Pilih-pilih ape yang dah lama berhajat di hati terutama Victoria Sandwich tu..dari zaman tahun bile ntah terliur tengok blogger masakan dok up pasal mende tu..baru arini kesampaian nak merasa..hehehe


so order la cupcake Caramel dengan Victoria Sandwich nih + Air Mineral


kedainyer selesa sangat..sebab tak ramai orang..yang penting, bersihhhhh




yang ni sedappp gilossssssss. Pakkal la dah kenyang time tu...so wat rasa jer la..heheh




Salted Caramel CupCakes 


maka, tertunailah hajat di tekak selama nih... :)


Pandan Gula Melaka..next time nak teraiiiii laa :)


Double Choc Nutella


sape bedey lepas nih, jangan lupa terjah sana hari kejadian tu okkk.. :)


15% untuk Ladies Day setiap wednesdayyyyyyyy


student pun dpt 15%










nininniniiiiiiiiiiiii pun nak try lepas nihhh














so, jangan lupa terjah pasnih yerrrrrrrrrrrrrrr.... :)



MAJLIS RAMAH MESRA PENDUDUK PR1MA BERSAMA Y.BHG. DATIN SERI UTAMA ANGGRAINI SENTIYAKI



29.11.2017 | Aktiviti PR1MA P11 tahun lepas, Majlis Ramah Mesra bersama YBhg. Datin Seri Utama Anggraini Sentiyaki, wife Ketua Kampung Putrajaya aka Ku Nan bersama penduduk pengundi Putrajaya.

Sempat la join aritu memandangkan free tak kemana...dari mereput kat umah, dapat turun padang jumpa peminat ehhh jumpa jiran-jiran tersayang. :p

Ade macam-macam aktiviti time tu...ramah tamah bersama ketua kampung, jamuan makan aoiiiloiikeee hahaha pertandingan memasak untuk jiran-jiran, sambutan birthday  untuk kanak-kanak dan sesi cabutan bertuah.. tayah tanye hakakkk dapat ape..sebab memang selalunya memang tak pernah bertuah pun...kehhhhehehe..

So, ni la antara gambar-gambar kenangan dalam 2 tahun duduk PR1MA ni untuk tatapan 20thn akan datang...time tu baca blog pakai spec dah seinci tebalnya...kehkeh







Pertandingan memasak oleh jiran-jiran. Tema dia, ayammmmm bermacam ayammmmmmm... masa tu ramai  jugak jiran join..Boleh masak kat umah & deko kat dewan tu jer. 


Ayam Kesuma Borneo oleh Ruby. 


Chicken Mango Ala Thai by Ecah Kiyutttt


Ecah kiyut ngan hubbynyerrrr


Rendang Ayam Hijau dengan ape ntah..tulisan kecik tak nampakk..hehe





Ayam Percik by Khadijah 


Ayam Asam Pedas by.....? tak ingat dah sape.. 


mereka yang penuh semangat nak bertanding..hakak malasss nak join..
nnt termenang plak..kehkehkehh :p 





Sesi penjurian oleh Wife Ku Nan aka Ketua Kpg Putrajaya 





Ecah dapat no.2 ke 3 aritu..x ingat jugak..dah namanya entry lama sgt peram.. :p


tahniah ecah!! antara jiran2 yg terbaik di PR1MA. Time kite sakit, mcm2 dia bg.. syg ecahhh!


Atikah, Syida, Ruby & kak Mahhh gojess..kahkahkahh!! :p





antara adiah cabutan bertuah..adiah grand dia Basikal kalo tak silap...





Fatim & Atikah





sambutan birthday budak2. seronok ler dorang hehe







Nota: Pic campur2 sbb ade yang amek dari group WA. Pic credit to jiran2 yg gojess sekalian... :)

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...