TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 20 September 2012

❤ MURTABAK SARDIN CRACKERS ❤






Hari tu punye projek... plan asal nak update blog ni guna pc jer keesokkannyer tp memandangkan mata x blh nak tido sbb perut x selesa & asik memulas (ni gara2 megi kari yg incek hubby msk mlm tu ler ni..pedassss!!!!)..makanya sedaya upaya hapdet guna hp jer wlupun x hbrp nak best sbb sekerin adalah kecittt... x macam PC yang besar gedabak gambarnyer..haha
menu ulangan ni yg dah byk kali buat (dlm blog lama pun byk kali update psl murtabak ni) tp disebabkan ade member yg terberkenan pas tgk gmbr yg saya haplod kt FB, so nak share resepi ktnnnnnnnnn sini. Resepi asal ialah dari kakak saya yang diperturunkan kepada siti @ fiza, anak sulungnya. Tapi resepi nak 100% sama kot sbb ade bahan yg saya dah x ingat tapi ade jugak bahan yg korang bleh campur2 ikut sesuka hati korang nak tambah ape.

bahan2:

1- sardin 1 tin besar
2- 1 bungkus biskut cream cracker (saya guna brand ping pong)
3- 6 sudu mkn cili boh
4-bwg merah 6 biji + bwg putih 6 biji
5- cili merah 3 biji + cili hijau 3 biji - dihiris
6-bwg besar sebijik - separuh utk tumis + separuh utk bhn tabur
7-bwg goreng - secukupnya
8-cili padi -ikut suka nak pedas mana
9-sikit air asam jawa
10-garam n aji
11- susu cair - 1 tin
12- 3 biji telur (bubuh sikit garam + lada sulah, dipukul agak sedikit kembang)
13-daun bawang + daun sup (ikut suka byk mana)

cara buat inti:
-tumis bwg merah, putih & bwg besar yg separuh. dah kuning, masuk cili boh n cili padi. tumis smp naik minyak, masuk bwg besar yg separuh td..
-masukkan sardin..grg sampai agak kering. masukkan air asam jawa, garam n aji. last sekali masuk kuah sardin td. ketepikan.


cara membuat:
1)sapu loyang 8x8 dgn sedikit butter. (kenapa 8x8?? sbb 8x8 tu ngam2 ngan saiz semekut crackers tu. x payah patah2 dah..) :p
2) celup2 biskut crackers tu dlm susu cair yg dah dipanaskan dengan sedikit butter (dlm 1 sudu jer)
3) susun dlm loyang, kemudian bubuh bahan inti di atas, buat sederhana tebal intinya.
4) tabur bawang goreng, daun bawang + daun sup + bawang besar yg didadu + cili merah & hijau yg dihiris2 tadi.
5) tuang sedikit2 telur yg dipukul tadi, guna sudu yer.. x yah tuang semua.. utk kasik dia lekat2 inti lam tu jer.
6- ulang proses (2) di atas sampai habis. sama ada nak tutup lapisan atas / last sekali dgn biskut yg dicelup tadi or biarkan dengan taburan bawang2 & daun2 di atas. ikut citarasa memasing. 
7- Kukus sehingga masak lebih kurang dalam sejam. 



Pilihan sendiri:  
Saya prefer lepas kukus, sejukkan kejap then bakar pada suhu 170"C darjah selama 40-45 minit terpulang pada tahap keinginan memasing sama ada nak agak kering or agak lembab sikit. 


Lagi gambar2 yg berkaitan......... 




 so far rasanya ni Murtabak Sardin Crackers yg perfect saya buat sbb x berlubang2 SANGAT 
& agak padat compare dengan yg dulu2 tu...
Itu pun sebab dibuat dengan penuh kesabaran 

tp .......
incek hubby plak yg x sabar sbb asik2 tanye bila nak siap. adesssss...








bekas hijau tu bekal saya, utk bekpes & lunch..
yg pink tu bekal incek hubby, utk letak2 kat opis dia..



selamat mencuba..!!!!!!!!!!!!!!! 



pstttttt : asal2 entry ini ditaip melalui "bopren" baru pemberian sempena anniversary ke-6 oleh en. hubby tp sbrnya kenikmatan berblog or BW still lebih membahagiakan jiwa & raga  melalui PC. Saya TIDAK menyesal untuk TIDAK memilih En. Note sebagai bopren baru... hehehe  ;)





Tuesday, 18 September 2012

❤ SERBA SALAH... NAK CUTI KER TAK...?? NAK CUTI KER TAK...?? NAK CUTI KER TAK...?? NAK CUTI KER TAK...?? ❤




esok tetiba Incek hubby ajak cuti. bukan g mane2 pun. Dia nak g service BabyJaja dia tu.
So, saya plak amik kesempatan nak g buat IC.. dah teruk sangat cam dlm lanjutan entri [YANG HARI TU].
klu siap cepat, saya nak tukar kad ATM Mebeng (maybank) terus. 
Nak yang Men-Yuu tuuuuu..


TAPI.................

risau mamat yg sebelah nih pulak tetiba x datang keje..
kang haruuuuuuuuuuuu...!!
ari ni pun masuk kejap pagi, pastu sampai ke petang x nampak batang idung dia..
keje2 dia, saya ler kne cover. 

HAMPEH!!! &@&#^!(#&#@

bukan nak berkira..tp klu memanjang asik cover keje orang lain, 
pastu xde rasa tanggungjawab kat keje sendiri, 
xde sape2 yg baek ati sangat nak tlg awak..
dah ler saya tanggung keje jawatan yg still x terisi nih...


alasan dia : masalah peribadi.. 
ehh klu ade masalah peribadi..
bak kata bos "..suruh dia amik cuti TANPA GAJI. Saya x layan sms2 ke ape.."



sudahnyer... saya laa still dlm dilema nih..

arghhhhhhhhh!!!




❤ (INFO KESIHATAN) BUAH-BUAHAN ANTI KANSER❤










credit pic & sumber dari https://www.facebook.com/rahsiaperkahwinan






Wednesday, 12 September 2012

❤ JAMUAN RAYA BAHAGIAN KEW & PEMB (12/9/2012) ❤



Gambar2 copy dari FB member sempena jamuan hari raya Bahagian ari ni. Gambar lam hp sendiri blom tansper.. hahaha



dpn pakai kot tu Bik Bos seksyen kitorg, yg tepi & belakang2 tu assistant, anak2 buah + yg tudung kuning mustard tu pembancuh teh aka Tea LAdy.. hahaha



Ni masa mula2 sampai pagi tadi. Gerai baru nak hias2. dari semalam kosong jer, walhal seksyen lain dah meriah dengan mcm2 hiasan. huhhu


Last minit punye idea. Saya masuk dewan pas amik sate kat Urat Ketin, Bangi, tau2 dah siap. Terbaekk..!! heheh


Gambar2 lain kendian haplod.. hehe

Tuesday, 11 September 2012

❤ BIAWAK.... KEHADIRANMU TAK PERNAH DI UNDANG ❤







Kisah petang semalam, tgh leka buat popia seaweed, terdengar bunyik macam barang jatuh kat blkg umh. Ingatkan anak indon yg kawin bangla blkg umh tu tgh main. So, malas la nak pegi tgk. Tak pun, kot laaaaaaa barang atas mesin basuh yg jatuh. Pastu ade lagi bunyik barang jatuh, rasa x sedap ati… saya pegi laaa skodeng kat dapur, ternampak perempuan indon tu tertinjau2 sambil tgk luar bilik bibik kitorg (tmpt cage anak bulus yg saya dah pindahkan keluar).

Sambil tangan dia angkat baju yang dijemur, sambil tu dia geleng2 kepala & urut dada. Mula2 saya perati jer dia. Kira dia skodeng rumah saya, saya skodeng rumah dia. Saya nyorok2 takut dia perasan plak saya kat situ. Saya tgk perempuan indon tu x berganjak pun dari situ. Still geleng2 kepala…urut2 dada pandang blkg bilik bibik (dulu bilik anak bulus duduk lam tu).

Iskkkkkk…rasa lain macam sbb bunyik barang jatuh tu bukan dari rumah dorang.., saya terus berlari masuk bilik anak bulus. YA ALLAH….!!!!!!!!!!!! Menggigil2 badan saya, panik tgk BIAWAK sebesar paha orang dewasa & panjangnya lebih kurang sedepa sedang panjat cage anak bulus blkg rumah. Biawak tu sedang mencungkil2 jaring plastic kat tingkap. Nasib baik tingkap bertutup time tu. Agaknyer klu x tutup, sah2 dah masuk rumah…tau2 muncul tetamu yg x diundang ni kt tepi kaki yg tgh leka buat popia tu. 



Masa tu sbb dah panik sangat, tgk pulak anak bulus semua berkumpul kat sudut cage, terus call hubby. Call dia, x angkat, pastu sms… sms plak ntah apebenda la saya taip..dari nak taip kucing, jadik cam kat pic bawah nih..(cam nak gelak pun ade bila baca balik sms tu).


 Sebenarnya saya nak taip..
 "..ada biawak besar blkg rumah, bang.. 
dia nak makan kucing, bangg.."


Mane tak nyer..badan saya time tu dah menggigil2, menggeletar jari nak menaip. Dah mula nangis sbb takut biawak sebesar tu bertindak makin ganas nak  “membaham” anak bulus lam tu. Lepas sms, terus snap pic (sempat lagi tuuu..sbg bukti laa kan..). Sempat amik 2 pic jer. 



Saya dah x tau nak buat ape, ternampak batang mop lam bilik tu, terus ketuk2 cermin tingkap sambil nangis2. Tapi saya x bukak pun tingkap tu. Takut kang biawak tu berlaku ganas, terus masuk bilik. Masa ketuk2 tingkap tu, biawak tu buat derk jer. Macam dia x takut langsung. Ker saya mmg muka & gaya x menakutkan dia..??????
Saya lari keluar, cari Ridsect. 


Saya nekad nak “bakar” dia, spray ridsect & letak lighter..nnt akan kuar api. Biasanya saya buat cam tu klu time lalat byk... Masa tu dtg keberanian, saya nekad klu tangan melecur ke ape, lantak laaa. Sebelum dia baham anak2 bulus, biar saya bertindak. Tapi dlm panik cam tu, lighter plak x jumpa. Time tu la pulak saya jadik blur. Dah x tau nak buat mcm mana.


Macam kebetulan jer hari tu, dah ler sorang2, kunci rumah plak hubby TERtinggal lam kete & dah pegi keje pepagi tu. Dari pagi saya x bleh kuar nak jemur baju, apatah lagi nak jemur kulit popia sblm saya goreng. Tak sangka pulak petang tu jadik peristiwa yg menakutkan tu.


Lepas x dapat masuk rumah tu, biawak tu masuk lam litter tray anak bulus, saya plak ketuk2 cermin tu sambil nangis2. Masa tu saya tak tau nak mintak tolong sape. 


Lari keluar bilik balik, try call hubby, pun sama. Dia x angkat phone. Last2 saya tawakal. Bila masuk balik lam bilik anak bulus tu, saya tengok biawak tu dah xde. Saya tengok perempuan indon blkg umh tu tadi geleng kepala sambil pandang ke belah kiri perumahan kitorg. So saya buat kesimpulan sendiri bahawa dia nampak biawak tu lari ke situ. Lepas tu dia masuk rumah, mungkin dia x perasan saya kat tingkap tu sbb agak terlindung dek dahan pokok kat blkg umh jiran yang makin merendang, dah lame tak ditebang..


Saya terus bukak tingkap, kira semua anak bulus. Alhamdulillah…!!. Masih cukup 5 ekor. Semua masih dlm keadaan sihat walafiat. Semua kembang2 dah bulunyer, saya panggil2… dorang xde respon. Mata memasing masih besar & bulat. Biasanya dorg klu nampak kelibat saya kat tingkap or dlm bilik tu, memasing mcm histeria "panggil" saya, semua mintak attensennn saya. Masih panik agaknyer. Setengah jam jugak la saya duduk lam bilik tu. Berjaga-jaga takut biawak tu datang balik. 


Bila dah rasa ok, saya duduk balik kat meja makan tempat saya buat popia tadi. Menangis…. Kalau orang ckp, alahhh tu pun nak menangis?? Iiiiyee… saya menangis sebab ketakutan. Takut pada biawak tu pun iye..bukan x pernah tgk biawak tp kecik2 tu dah biasa..Ni sbb besar sangat... Tapi sebenarnya lebih takut klu ape2 jadik pada anak bulus saya. Nyawa dorang xde galang ganti. Kalau boleh berganti kucing yang mahal sekalipun, masih takkan sama kucing2 yang saya bela dari kecik, bertahun2 membesar depan mata saya. Mungkin orang yg sayangkan haiwan jer yg dapat faham perasaan tu macam mana. Saya bersyukur sbb dorang semua selamat.


Saya tak dapat bayangkan kalau kejadian tu berlaku masa saya takde kat rumah. Entah2 balik tu tinggal kepala dorg jer yg x bleh lepas keluar dari cage. Nauzubillah..!!! Mintak2 dijauhkan. Saya masih tak bersedia untuk kehilangan mereka lagi lepas Wiwi mati tahun lepas..


Dalam saya menangis2 tu, hubby call. Dia ckp hp dia tinggalkan kat meja sbb tgh cas. Patutlaa saya call2, x dapat. Dia tanye ape dah jadik. Saya x dpt ckp banyak, just mintak dia balik cepat.


Sampai2 jer rumah, dia terus laju2 masuk bilik anak bulus. Saya tau dia pun risaukan anak2 bulus tu. Lepas tgk keadaan semua Ok, dia terus peluk utk tenangkan saya (ehh ini bukan scene drama tu tauu :p ). Masa ni sokongan amatlah diperlukan, sekurang2nya saya rasa lega apabila ada seseorang yg faham macam mana saya sayangkan anak2 bulus tu semua.  


Dia ckp, semua anak bulus dah nampak ok, agaknya dorg dah biasa kene “attack” @ menerima kunjungan terjah biawak tu.









Petang tu, mintak tlg hubby tukar pasir & tambah mknn dorang. Saya snap pic dorang, memasing dah kembali normal wlupun mula2 tu semua kelepetkan tinge. 



Bila saya keluar sekali & tgk keadaan blkg umh jiran saya, saya rasa x mustahil kalau biawak tu bersarang kat situ. Saya rasa lepas ni saya kena "hint2" kat jiran saya supaya musnahkan tempat jin bertendang blkg umh tu. 

Tiba2 teringat, masa saya tanya jiran saya pasal arnab dorang yg saya dah tak nampak blkg rumah dorg..katanya dah x nak bela arnab sebab arnab dia mati kene gigit anjing.

Saya syak..!! Itu bukan anjing.. tapi BIAWAK..!!!!!!!!!!! :’( 




Thursday, 6 September 2012

ENTRY SESAJA :-P

 




boringggggg......
ingatkan jadik g downtown mines mlm ni...
tp kensel sbb ptg td saya lmbt kuar opis gara2 buat imel ke Fama Dengkil
utk dptkan quotation bekalan buah tempatan sempena jamuan raya opis mggu dpn..
pastu berkejar lak ke kajang amik "baby jaja" yg hari ni terpaksa spray montot dia..
gara2 hari tu kne senggol-senggolan, gesel-geselan kete student UKM.
nnt laa cite psl yg tu...
ini edisi entry kelam kabut....
*alasan semata-mata*
:




❤ ❤

Tuesday, 4 September 2012

❤ ENTRY PUKAL (3/9/12) : MAYBANK + BANK RAKYAT + JUSCO + MINES ❤


3/9/2012 (Isnin) 
- 8:00am - 11:00 = keja macam biasa. 
- 11.30 am = mintak permisen kuar ngan bos sbb nak g Maybank utk tukar kad ATM (aritu x bleh kuar duit sobss..sobbsss). Tapi sampai2 kat Maybank Putrajaya, kad x bleh proses sbb IC dah uzur giler..royak rabak, plastik terkopak2 (kalah IC zaman Paleolitik gamaknyer). Pegawai Maybank ckp, "..klu scan jugak, kompem mesin saya nih BOLEH ROSAK puan, sbb nnt plastik2 IC tu tertinggal / melekat lam tu.."

Huarrrrrrrrrrrr...sadis giler...!! Terus ckp, OK..OK..nnt saya tukar.. huhuhu.. *ekceli ni kali ke-2 ditegur secara rasmi, yg 1st masa nak balik Melaya pas beraya ari tu.. pegawai Imigresen Kuching.. ayat dia lebih kurang cam nih "..Puan, Puan tanak tukar IC ker..dah rosak ni. Klu ikutkan, saya x boleh benarkan puan keluar dari Sarawak ni sbb takut ape2 hal cth: puan hilang ke ape..xde rekod.. baik puan tukar IC ni..". Terus ckp, "..OK..OK..." .nasib x ramai orang Q kat imigresen time tu. :p.

hahaha..!! bukan tanak tukar, asik bertangguh2 nak g tukar, tau jer la fikirkan nak beratur ramai2 kat JPN Putrajaya tu yg lemah kepala lutut..IC tu plak rupanya mengalahkan IC PATI... asik kuar masuk purse..tu yg cepat rosak.. (ehh alasan lagi kat situ).

Nih ler ropa IC i'olss yang diceritakan di atas.. *sambil wat muka tersipu2 malu*

pandangan depan IC..
atas sebab kebulatan tahap pam kete Exora,
 maka muka tersebut terpaksa diblurkan..
kwkwkwkwk


pandangan belakang 
(senang ckp, depan blkg mmg mengalami kerosakan fizikal yg teruk. bahahaa..!!)


pandangan sisi
(yang nih mmg dasat giler..!!
 korang yg x pernah tgk cane belah dalah IC, sila jamu mata disini...kahkah!!)


12.30pm  = Incik Hubby yg asalnya tade plan nak tukar kad ATM, terus tukar fikiran nak tukar kad ATM (faham tak ayat nih??). Siap dpt kad MU lagi tu..   

klu nak kad gambar MU ni, kne bayar RM12, dorg tolak terus acc. 
Cam nih la lebih kurang kad ATM tu..
sumber blog org nih ;)



Memandangkan saya punye kad Maybank x settle, last2 kitorg pergi tmpt yg seterusnya, Bank Rakyat. Nih pun pasal ari tu dpt call dari pegawai sana utk ambik dokumen urusan tukar nama pemilik & dokumen full settlement kete. 

12.50pm = Sampai kat Bank Rakyat, terus Q utk jumpa pegawai, punye lame tggu sampai termengantuk2 dok kat kosi. Sampai giliran, pegawai situ ckp kne amik lagi satu nombor utk susulan. Adehhh..!!! Q lagi. nak tggu satu Q tu pun punye lame.. Pas dah dpt jumpa pegawai kat situ, pun lame jugak menunggu. Carik dokumen tersebut katanya, tapi last2 x jumpa, sebab pegawai yang uruskan tu cooooooooootii. Adoiiiyaiiii..!!! 

Mintak permisen kuar awal, nak settlekan  2 keje, 1 tak settle..pastu yg 1 tu pulak kne 2x Q, pun tak settle. APTB................... last2 ngam kul 2:00 sampai opis. Sambung keje cam biasa. Ehhh baru2 masuk keje ni, bukan ade semangat sangat nak wat keje pun. Cuma fikirkan pasal nak balik kpg balik jerrrrrr..hahah..

Petang, ngam kul 5:00 Incek Hubby sampai, terus pegi Jusco Taman Equin. Nak terminate kad AEON yg service macam hampehhhhh tuu. Pas amik no. Q kat sana, tggu giliran tp tgk nombor x gerak2. Ade 3 kaunter semua ada staff tp xde jgk kne panggil. Tu pun lepas brp lame menunggu, sorg staff tanye kitorg dtg utk urusan ape, Incek Hubby ckp nak buat termination. Mane yg dtg nak buat pembayaran lepas kitorg silih berganti balik, kitorg punye nombor x gerak2. Rasa cam nak hangin balik. ehh..sabar..posa. Last2 Incek Hubby pegi Kaunter Pembayaran, nampak x perbezaan kaunter pembayaran dengan kaunter berkaitan yg sepatutnya kitorg rujuk tp tak panggil2 tu...?? Kaunter Pembayaran, utk org buat pembayaran tp kitorg terpaksa buat kaunter tu jadi Kaunter Pertanyaan sbb kaunter service tak panggil2 kitorg. 

Kat kaunter pembayaran tu la kitorg semak berkaitan pembayaran. Pembayaran dah clear lama, tp surat still sampai maklumkan jumlah untuk dibayar. Bayar amendenyer oiii..???? Dah clear payment, pembelian tak over limit pun dia caj buta2. Sedangkan masa call, centre ckp sekian2 jumlah, pastu saya bayar jumlah yg dimaksudkan. Tak banyak pun masa tu, dlm RM120 jer. Last payment. 

Hangin betul...incek hubby suruh call centre dulu confirmkan balik. Bab2 nak call ni satu hal, susah nak angkat..pastu kene sambung sana sini. Lemahhhhhhhhh jiwa raga. 

Malas nak marah2 kat situ, saya ckp ngan incek hubby nak sejukkan ati kejap, terus ke kedai Daiso sebelah. ehhh...! X tau pun kat situ ade Daiso. Besar lak tu. Betul2 bersebelah ngn Aeon hampehh tu. Sblm ni dok berangan nak g Daiso tp yg kat Sunway tu.. Jauhhhhhhhhh laa plak. 

Masuk Daiso, terus rambang mata. Terus capai bakul & masuk ape jer benda yg dirasakan berkenan. Dasar tamak la kan... tp bukan saya sorang jer... incek hubby pun teruja jugak carik barang2 utk aksesori kete.

masa ni x ramai orang.. so sesuka hati ler nyorok2 snap pic sana sini.. hehehe
nak wat tarian Gangnam Style pun boleh.. *tetiba*


mcm2 ada..tp kne hati2 membuat pilihan..
klu x, mmg TERbeli yg x diperlukan pun..hehehe



rasa cam nak sambar setukin cumel yg selembut sutera nih,
tp duduk Amerika.. x sejuk cam Korea.. ehh Gangnam lagi!!


Masa bayar tu, sempat tanye mamat cashier tu pasal Daiso. Katanya baru bukak dalam 2 bulan ++. Saya lak sibuk tanye rega, berkali2 nak kompemkan betul ker x sume rega RM5 jerrrrrr. Mamat tu ckp mmg sume barang sama rega, x kira kecik besar, tua muda, kiyut tak kiyut, xde perbezaan dari segi rega. sume 1Msia.. =))  

OK, setelah membayar barangan berjumlah RM45, terus menuju ke Kenny Rogers utk bukak posa. Incek hubby yg pilih menu, bini dia tau makan jer.. See the body larr...ehh tp kan..ramai orang ckp saya dah kurus sikit sekarang nih.. tak tau ler kalau dorang sakit mata or saja kasik ayat bakar line supaya saya lebih banyak berpuasa lepas nih. kahkahkahkah...tapi kan, kata2 tu satu doa..ehh Niat tu..niatt..!! Niat kne elok.. hihihi


menu saya kompom yg byk nih.. incek hubby ckp, saya puasa kne makan banyak..
tak tau ler kot dia saja nak sakat saya..hahaha..
tp mkn portion byk ni pun kitorg makan share2 juga..
tgk dia nye menu pinggan blkg tu, kan seketul ayam ngan mashed potato jer..
so kongsi2 ler yg lam pinggan yg penuh nih...thehehe

pstt : muffin KR mmg terbaik. terasa kemoist-an nyerr.. ;)


pas abis bukak posa, terus pecut g the mines. Ade lg mende nak settle GPS tipon jugakk. Pastu singgah kedai Maxis tanye pasal numo 017 yg dah ekspayed 31/8 ari tu. Kot2 la blh actived balik..rupanya x bleyy.. Aarrr sedeyy..!! sayang numo tu wlupun jarang guna..!! kedit byk lagi lam tu.. Padan muka, akibat asik2 bertangguh nak top up, last2 ekspayed terus.. :'((


Pas settle GPS tu, terus berjalan nak balik ke kete. Tapi dah dasar matamak (mata-tamak) terus terpandang satu beg. Alkunun alasan kat incek hubby, klu nak g mana2 senang nak letak tipon, portable ngan duit (mcm la selepuk duit tu kan). Dia x payah la pasni nak kne bawak henbeg nan berat tu. Lagi alasan yg mengukuhkan tu, klu ade lg jualan Puspanita kat opis pasni, senang nak bawak2 brg di atas, sangkut jer kt tangan sambil milih2 barang. (alasan basiiiiiiiiii boooooooo..!!!!)


 ekceli kaler dia ijau, ni time snap mlm tadi.


ni kaler sebenar dia, kaler ijau ke biru turquoise ke mende ntah.. ngan kaler mustad kuning
*suka hati jer taip nama2 tu tanpa mengambilberat ejaan sebenar.* =))


Cukup karangan hari ini, insyaAllah lepas2 ni entah bape bulan lagi blog ni akan dihapdet.. hope dengan adanya bantuan adiah incek hubby sempena anniversary hari tu, kerajinan untuk menghapdet blog akan meningkat berkali2 ganda. hahahah



kesemua gambar di atas diambil menggunakan En. Bopren baru saya. Tengkyuuu suami kesayanganku. Muacksss3xxx..!!


❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...