TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Sunday, 29 September 2013

>RESTORAN ANA IKAN BAKAR PETAI ❤



 
 
Gambar ntah biler tp nk masuk entry jugak sblm delete lam hp..dah penuh.. Biasanya ni aktiviti saya ngan incek hubby klu dah malas nak makan kat umh. cakapjerlaamalasnakmasakkkkk :p 

Layan gambar jer la...tp nak ckp, sutun celup tepung kat situ mmg sedap..




klu wiken mmg ramai..klu rasa tanak berebut2 sangat..kne g awal..memalam kompem penuh..




tu jer..kbaiii

> GAMBAR PENGUBAT KERINDUAN

Gambar dh lama Along (SIL) send kat wassap. Dah edit2 masuk blog, pastu pending lam draft lak. Tambahan lak skang neh kat opis FB ngan Blog dah kne blocked. Hadoiiyaiii...!!!

Langkah2 penjimatan katanya... sume kne cut..niuspaper kne cut, ekon, bil2 sume kne cut.. tp golongan bawah2 jer yg kne berjimat. Golongan atasan still lagi berbelanja ikut sukahatimakpakdorang. hmmm... doposendoposendoposen punye pasal laa nehhh.. pftttttttttt

Berbalik pada gambar...ni jer laa pengubat rindu kat theyolsss... tgk dari jauh...berhubung lam wassapp jer.. sedihh!! Skang neh sampai ujung tahun x leh balik dah. Cuti dah abis...tinggal telur jer (0) teruss.. Tapi raya aji maybe balik kpg incek hubby. sapu baki2 ot petang2 tu. Kumpul 2 jam dpt 2 hari pun xpe dh.. tp hati nih still rasa nak balik Kchhhhhhhhhhh... sobss..sobbsss


aktiviti dorang wiken.. dedua tu sepupu. Najwa @ Wawa anak abg no.2, 
Nadia ank abg no.3. Si Nadia tu salu abg no.2 bawak g umh dia..tido umh dorg,
umah dekat2 jer pun.. 20min dr umh Nadia..kdg2 hantar blk hari jer..


Tetiba ade budak rambut Merah tu..teman gaduh ai masa kat sini dolu2..
...culik dari psr tani Along ckp... terserempak kt situ letewww.. hehehe


Nenel @ Muhammad Danial Mustakim nih lak ank abg no.5..gambar masa program ape ntah..
yang nih keje dia wechat ngan makuchu dia (i leteww)
petah bercakap...kdg2 ape yg kuar dari mulut dia x disangka2...hahahah


nampak cam pemalu..tp sbnrnya rajin juin aktiviti sekolah dia wat...hehehe


Ade lagi gambar lain...next entry... huhuhu



Wednesday, 18 September 2013

>KAMON.... WHY SO SERIOUS....?????????????






Masa kecik2 dulu mesti org tua dah ajar kita adab2 dlm kehidupan seharian. Supaya dah besar nanti, kita jadi orang yg berbudi bahasa.. org senang dengan kita sebab ada adab dan sopan santunnya. Bila sesekali buat salah, org takkan ckp si Abu bin Ajib tu kurang ajar la..si Ali bin Ajib tu jahat la..tp orang akan ckp, anak Ajib tu mmg kurang ajar, kurang asam, kurang garam..bla..bla..nampak tak..?? faham tak..?? maksudnya org x gambarkan kita sbg anak yg x baik..tp org akan menggambarkan bapak kita yg x cekap mengajar anak.. itu contoh. Tak de kene mengena dengan yg hidup or tanak hidup or hidup segan mati x mau..


Ok lah ..bagi contoh lagi biar jelas..

Contoh:

1~ Pergi rumah orang, biasanya org tua2 salu pesan.. bagi salam dulu (kalau yg Muslim, yg non muslim, sebut hallo ke hai ke..xpe dah).. kalau yg sama2 jantina tu, boleh la salam cium tangan sbg tanda hormat. Yang bukan muhrim, jangan memandai nak salam2 laga pipi bagai. Jangan main terjah jer. Tu xde adab namanya. Kalau orang tu/tuan rumah tu persilakan masuk...baru kita masuk... dia suruh duduk, baru kita duduk. Tak elok memandai2 masuk2 umah orang terus duduk tanpa dipelawa. Ade jugak yang jenis terus ke dapur selongkar bawah tudung saji.. contoh la..contohhhh.. :D

Cam tu jugak kita pergi kat blog orang. Kita baca entry dia..terasa cam nak bangkang or suarakan pendapat yg x sependapat ngan dia, nak tegur ka apa. apa salahnya kita ckp elok2, tegur elok2 orang tu. Guna bahasa yang berhemah. Macam orang sekolah yg dah bleh guna akal. Syg akal ada tp x guna. X payah kot nak sindir2 orang tu. Kadang2 kita masuk2 blog orang, x tau ape cita..terus menyampuk.. buat kesimpulan..terus menilai orang tu cam ni..orang tu bla..bla..bla...dan 1000001 macam lagi tanggapan orang tu. MEmbaca x sama macam kita dengar depan2 org tu bercerita @ bercakap. Intonasi berlainan, dlm tulisan cam marah..tp sebenarnya eksaited dsb lah..Kdg2 bergurau, tp kita baca cam serius tahap nak membakar orang. Penulis tu jer tau kisah sebenar..

Tadi terbaca satu blog yg kwn paste link kat FB tu..cite pasal family dia...ade sikit kecemasan terjadik. Pastu dia cite la cemane..kenapa..bla..bla... maksudnya, dia cita pengalaman dia.. tp tak de pun mention sape2 or mempengaruhi sape2 kat blog dia. Alih2 kne hentam kaw2.. 

Saya baca cam..ehh..apsal kaum2 anon ni nak emo2 x tentu pasal.?? Tak de jumpa pun ayat berbaur hasutan. terus panjang berjela ayat2 saling berbalas pendapat. Mana yg rasa sekolah tinggi, siap dengan hujah + teori + fakta bagai supaya nampak gah, pandai dan menyerlah di situ. Mana yg sekolah sekadar mak bapak dorg mampu sekolahkan wlupun rasa nak sangat sekolah tinggi, menjawab laa dengan cara org x sekolah tinggi tapi masih dengan penuh belas ihsan terhadap penulis yang kene hentam kaw2 ni.

KEsian..pasal satu entry luahan hati yg mungkin niat penulis tersebut untuk mengabadikan kenangan pahit tu bersama family, terus jadi medan perbahasan. Kadang2, yg mengkritik bukan tunjuk siapa diri sebenar pun!

hanya berselindung di balik nama ANONYMOUS! 

ataupun jadik KEYBOARD WARRIORS!!! 





Wednesday, 11 September 2013

> LAWATAN TERAKHIR KE LOT BANGLO DI BANDAR AKADEMIA

 
 
 
 
Ini gambar2 masa lawatan terakhir kami ke Bandar Akademia. Masa tu nak g lot yang sales agent (SA) nak tunjukkan kat kitorg. Sementara menunggu SA tu sampai, kitorg sempat pusing2 dulu area situ. Sempat pergi ke rumah contoh cam kat bawah ni tp just snap gambar dari luar jer sbb pakcik gad tu ckp kunci pihak BA dah ambik.. so terskodeng2 la kitorg tgk dr luar..hehehe

So, layan gambar dari hp jer la... xpe pun sbb sblm ni layan gambar dari FB @ gmbar2 gugel kat intenet..hehe

















memula dapat offer lot ni..mmg dah berkenan dah sbb dekat ngan padang & sekolah ape sume..
sekali pergi tgk ngan SA, mangg aihhh!!! dekat betul (bwh) dengan menara pencawang, 
kiranya klu ade bolt nut ke ape dari pencawang yg jatuh, mmg kompem cuak & rasa x selamat..
lagi teruk dari yang offer sblm ni (1st) tp sbb masa tu saya xde info lagi pasal pencawang ni, 
dlm berkira2 menanya pendapat tu, lot tu dah ade orang ambik...


pastu pegi plak tgk lot ni.. hmmpppphhh... dekat jugak dengan pencawang.
kiranya pagar lot rumah ni, klu dengan pencawang tu jarak lam 4-5 langkah jer la kot..
incek hubby suh saya imejin cane kalo tgh sapu2 sampah blkg umh, 
pun tetiba ade mende jatuh dari atas.. plus ke 2-2 lot yg dioffer tu buat saya rasa cam x kompiden nak beli. 
Pastu org2 maintenance akan ade kat belakang tu.. Haihh..
incek hubby ckp dia dah le keje TNB, hari2 ngadap pencawang letrik..
 pastu duduk pulak ngan menara pencawang.. last2 buat keputusan tolak 2-2 lot tu
tp sempat ckp ngan SA tu klu ade lot yg org tolak @ x lepas loan, offer kat kitorg.. ngeeeeee




antara replika rumah contoh..rumah sebenar tak siap lagi..




Lepas fikir punya fikir, kitorg wat keputusan utk menunggu lot lain (klu ade yg tolak) sbb x nak ambik 2 lot yg saaangat dekat ngan pencawang tu. Kira cam, klu ade rezeki..dpt ler duduk situ (tu pun kalo lepas loan). Kalau xde rezeki, saya ler kot yg paling kuchiwaaa sbb nak rumah sebijik2 cam kat kpg. So petang tu kitorg balik. Tiap kali solat, kitorg doa2 supaya ade rezeki dpt kat situ. 

Alhamdulillah hari sabtu lepas 7/9/2013, berkat sabar menunggu... SA kitorg inform yg ade satu lot corner kastemer tu tolak. Sebabnya dia nak cari rumah teres bercorner. Lepas 3 lot @ 3x offer, lepas dah fikir masak2, akhirnya rezeki kami dpt kat situ..

So thari Sabtu tu terus g Warta Bangi utk bayar RM3k deposit & prepare semua dokumen2. S&P dijangka sign pada awal bulan 10 (bulan depan). So kne prepare RM2k++ utk duty stamp & byrn2 lain2.


Ben, SA kitorg tgh isi dokumen2.


Pasni kene ler berjimat cermat sbb lam selang sebulan ni kitorg tak fikir panjang terus beli 2 rumah (PR1MA & BA). Sebenarnya bukan x fikir panjang tp dah lame fikir cuma main tangguh2. Dari harga asal rumah tu murah, sampai laa sekarang naik mendadak. Lagi tunggu, lagi laa naik harga pasni..sebab...

MINYAK NAIKKKKKKKKKKK...!!!

Harap2 dipermudahkan semua urusan pasni.. amin.. insyaAllah.. 


*TALK TO THE HAND*


MR. X : apsal nak marah2 nih?? 
*tanya hamba Allah tersebut lps nada suara saya dah tinggi masa jwb soalan psl keje sbb berminggu menahan sabar dengan perangai yang x berubah2 wlupun dah byk kali ketua jabatan bagi peluang. Keje x buat, pastu main tangguh2 sampai melambak2 atas meja, pastu saya jugak yg kene settlekan wlupun dah buat pembahagian tugas. Hujung thn lepas saya sebulan sakit, pastu 10 hari masuk KPJ Kajang terlentang atas katil kat wad, pastu balik rumah mc40 hari pun rasa macam tak mc. Still dihujani panggilan telefon, org luar dok tanya pasal status payment, pasal emel yg x berjawab & memanjang teringat pasal keje yg bakal menunggu kalau abis mc sedangkan sepatutnya kerja saya ade org yg tlg coverkan semasa ketiadaan saya*

Juls Julie : *talk to the hand* (dah x kuasa nak cakap..silap2 boleh bergaduh)



p/s: menyampah sbb x habis2 menyusahkan org, paham tak? 
ke tak paham2 lagi...??? ke buat2 tak paham??? 


kalau rasa x nak keje, baik berhenti..
jangan menyusahkan orang dengan keje melambak2 atas meja..
ramai lagi penganggur kat luar sana yang nak keje..
pfttttttt


testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...