TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Thursday, 4 April 2013

❤ BANGLO DI BANDAR AKADEMIA (GAMBAR DARI FB BANDAR AKADEMIA ) - LAST PART ❤

 
 
 
 

Gambar-gambar terakhir..










 mesti akak ni seronok giler sbb x lame lagi masuk banglo dia.. 
*sekadar ramalan* :p








nampak x apa yg saya nampak..???
solatlah wlu dimana sekalipun.. ni dorg ckp pekerja kat situ. x sure bangla ke indonesia 


 Assalammualaikum bakal jiranku yang sungguh baik budi pekertinya...
nnt bulan posa, boleh la kita main hulur2 juadah bukak posa yer..
melalui pintu belakang, kita bertukar2 lauk, mengeratkan silaturrahim.. 
*Ohhsungguhmanisssnya..!!*



ini x sure ape...ruang dalam yg org blh buat kolam kecik tu kot..?
ce tengok kat gambar yg ade akak tu pozinggg...



Dah abis...boleh sambung tido sambil berharap mlm ni dpt mimpi pindah banglo ni secepat mungkin. 

JOM KITA BERJIRAN..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :p



❤ BANGLO DI BANDAR AKADEMIA (GAMBAR DARI FB BANDAR AKADEMIA ) - PART II ❤





bersambung cuci mata. Ni gambar dari FB Bandar Akademia (dah mintak izin nak share taww) :p

Yiekkkceli.. setau saya, Bandar Akademia dah ditukar kepada nama Bandar Tasik Senangin.. errrrr.. rasanya prefer lagi nama Bandar Akademia tu..


ade kelabbbb dangdutt ehhh kelabb haussss daa... hehehe






 bestnyer time cuci umah cam ni..
tingat jaman mula2 beli umh bujang kat Kuching thn 2003, 
x duduk pun time tu. Dekat2 nak kawin, thn 2005 baru semangat nak renobet & 
cuci serta berhabis beli barang2  keperluan. 
Rumah x besar, tapi syukur ade tempat berteduh.. 
khas untuk makkkkk berehat time g Kuching... 
or time weolsss balik Kuching ;)






 yang ni kalau x silap, ruang tamu.. klu tak pun, bilik... ;)


 jalan nak ke situ agak sunyi, kawasan baru nak membangun, 
tp dengar cite SA dah ade proposal nak buat highway terus ke Putrajaya (klu x silap ler)




 dapur. dah terbayang2 betapa keseronokan main masak2 kat situ.. hehe




 Heyyyyyyy..!! kita berjiran tauu..!! *tetiba*




bersambunggggggg lagi... last tauuuu.. :p



❤ BANGLO DI BANDAR AKADEMIA (RUMAH CONTOH ) ❤




Gambar untuk cuci2 mata, pembakar semangat, penawar rindu & untuk pencipta angan2. 
*gigih nak hapdet belog walhal incek hubby dah pesan soh tido awal sblm dia g keje 10:00pm tadi)


Umah BANGLO yang comel nih adalah di Bandar Akademia, iaitu terletak kat Lenggeng, N9. Kira masih dalam kategori dekat jugak ler dengan Kajang/Bangi or Putrajaya. Nak tau info lain pasal Bandar Akademia ni, bleh google. Malas nak taip banyak2 sbb nak haplod gambar byk2 pastu verangan banyak2. :p

Semua gambar2 ni sumber dari uncle google yer & sebahagian dari FB dorang (BA). Yang dari FB tu dah mintak izin nak share. Dah x tahan sangat nak tengok, mari skodeng beghamai2 sambil leleh air liur (yg tu saya jer la kot yg hover). hahaha


caya x rega utk banglo cam tu..?? x caya kan..?? tak caya kan..???
dah pernah tanye, mmg tu ler rega dia, rega yg sblm potong tu rega lama,
sekarang dah makin naik, naik...naik...dan naik hangin tgk rega makin naik
* x paham ayat ni, sila abaikan* :p


Brochure dia saya terpaksa blurkan nama sales agent  (SA) tu sbb pernah terbaca kat blog sape ntah buat review psl Bandar Akademia ni, SA mintak nama dia x appear kat situ sbb company x bagi. 
errrrkk... dia cite yg baik2 jer pun psl Bandar Akademia (BA) tu.. huhuhu


Mari skrol bawah gambar2 yg menggiurkan itu..


 comeyyyyyyyyyy tak Kak Ton..ehh umah nih..??? ;)


 dah tgk depan umh, bleh ar imejin anak2 berlari-larian main ngan adik2 dia tepi umah lak..
sesambil mak dorg masak Asam Pedas Ikan Tenggiri ngan Masak Lemak Cili Api kat dapur utk lunch dorg ;)














 aduhhhhsssssss sungguh memukau kalbu.>!! :p




 errr..brader ni yg snap pic umh contoh nih. Sorry arr bro..gua masuk pic lu lam nih..
kasik lu glemer sikit inihari.. hhahaa tetiba lak... 




 brader yg snap pic tadi gak..kne eksplen sbb nnt x pasal2 kang jadik isu kontroberssiii :p


 comel jer dapur dia.. meja makan pun comel.. kak ton pun comel.. memanjang kak ton..arrrrghh! 






  dah bleh imejin belakang tu letak 2 ketul banglo (cage) anak bulus, 
buat satu taman kecik utk dorang lari2 sambil eksesais badan & 
perut memasing yg dah keobesitian.
erghhhhhhh... angan2 lagik..........



bersambunggggggggg.....................






testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...