TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 4 October 2013

>PERUMAHAN PRIMA, PRESINT 11 (HANTAR DOKUMEN BANK + SIGN S&P)

 
 
 

Lagi gambar model rumah PRIMA masa saya ngan incek hubby submit dokumen dari Bank ke Pej. PRIMA hari tu (awl bln 9).  Maybe lepas nih dah x amek dah gambar2 gini melainkan ada design lain sbb rasanya dah xde urusan dah dengan org kat Pejabat Prima Presint 2 tu.. lagipun kang ade jugak yang muntah dok tgk saya asik post gambar pasal ni jer.. rumah murah jer pun.. org x heran. Lain laa kalau saya post entry pasal rumah kondo yg juta2 tuu...

*ayat dalam entry ni mmg agak sedikit emo bila ada anon yg terus buat kesimpulan/ menilai tanpa mengenali kita dengan hanya membaca melalui blog sahaja*

Lady Rusty, Chello, Cheesedale, Chester, Lady Evelyn
Cheezel, Caramel, CheezyJr, CreamyJr & bakal twin joey,
kalau umur panjang..nnt nampak gaya korang duduk kat ruang dekat2 
ngan mesin basuh tu k..kompem korang sukeh angin sepoi2 bahasa kat umh tu nnt 
sambil menikmati pemandangan dr atas.. heheh




 Bilik Master, Bilik No.2 & Bilik No.3
nampak jelas ruang tamu & ruang makan dari pintu masuk tu ;)






 Ohhhhhh...!! Ini rumah yang mahal2 tu.. saja tepek gambar buat cuci mata.
Sebelum ade anon yg meroyan kat sini, baik saya ckp awal2 yg..
SAYA MEMANG TAK MAMPU BELI RUMAH NI SEBAB SAYA BUKAN ANAK MENTERI,
yang bleh beli rumah juta2 wlupun x keje mende pun,
saya mungkin antara golongan bawahan, mengharap rumah kerajaan kasik.
Ehhh hello...bukan KASIK ok.. kami beli..!
 kene paham betul2 ayat tu sebelum menilai.

mungkin awak sorg jer yang mampu beli umah ni. 
sekian terima kasih..!





pemandangan dari opisku..Masjid Putra samar2 jer bila time hari agak berjerebu..
Alhamdulillah tgh bln 9 baru2 ni settle sign S&P kat pejabat lawyer. Tinggal nak tunggu umah siap je lagi. Kitorg sign S&P kat pejabat lawyer kat Seksyen 15 BB BAngi. Berdekatan dengan NIOSH. Pergi dalam keadaan xde mud. Ada hal yang spoiled mood hari tu..
saya suka tgk design lam pej lawyer ni. Kemas & x nampak cam lam pejabat. Cam kat umh jer..

 Bilik tempat sign S&P. Lenguh jari iolsssssss..


cantik siling plaster opis dorg..
tu jer..
sekian, terima kasih.

>(DIY) SUGAR GLIDER SLEEPING POUCH (II)

 
 
 
Entry copypaste dari blog anak2 bulus.. 

Projek DIY kedua Sleeping Pouch Sugar Glider. Kalau tak sebab jumpa gambar2 lama ni time tansper gambar ke PC, agaknyer ntah bile nak hapdet blog ni. So sebelum gambar2 di-delete..baeklah di hapdet dulu ke dalam blog. Kalau tak, adalah menjadi keje sia2 tertonggeng2 snap gambar dengan penuh skill mengalahkan potograper terkenal ANNAS EASKEY tuuu..

Masa tu punya laa byk beli kain cotton & flannel kengkonon nak jimat pasni x yah dah beli @ oda sleeping pouch utk dorg. Just beli jer..tp ....................... kalau dah dasar hangat2 tahi ayam tu, pepaham jer la khennn... hanya yg siap 2 sleeping pouch jer setakat nih yg berjaya disiapkan. Sakit jari wooo sbb sume tu hand made.. kalau ade mesin jahit, kompem siap dah sume x yah nak beli online bagai tu..mihmihmihhh  alasan sangat!!!

DIY ni adalah lanjutan DIY yang terdahulu lam entry |DIY SUGAR GLIDER SLEEPING POUCH (I)| . Dah kira boleh sengeh2 alakerangbusuk kot siapkan 2 sleeping pouch tu utk dlm tempoh 5-6 bulan selepas beli kain2. hahahahahhahahahahahahhahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yg warna pink atas sekali tu saya order, yg tu wat contoh jer..
sebab x reti pun nak jahit mende alah nih...


kira try & error laa kaksemah ni nak jimat cermat kononnya

takyah gelak guling2 sangat laa tgk jahitan yg sangat berseni tuh... =))


 siap pun tangkai dia............ cam hidup segan, 
x mau idup jer ghupenyer.. hahahah




dan setiap entry, x sah kalau xde model yang menggayakan setiap rekaan yang dihasilkan.. dipersilakan... Cik Creamy... hehehe

 alah x yah laa wat muka kengkunun cam tak best langsung sleeping pouch tu... huhh









 Ok..model dah penat beraksi..nak rehat...


Ehhhhhhhhh...ehh japppppppppppp... Papa kite lak nak try sleeping pouch ni..

 Opssssss...lupe nak senseddkan tutttttttt Papa Cheezel.. hahah


what next????????????????




 
 

> ULAM PETAI CICAH BUDU MALAS + AYAM BAKAR MADU PEMALAS + TERUBUK BAKAR KEMALASAN

 
 
 
 
Tajuk mknn yang sangat malasssssssssssssssss... 
 Ulam Petai Cicah budu MALAS sebab just perlu patah2 cili api, 
tuang budu & perah limau nipis jer.
Tak payah nak berpeluh2 ketiak, musnahkah lelemakss nak menumbuk2 cili, 
kelentung kelentang gaduh ngan lesung kt dapur :p.


 Terubuk Bakar KeMALASan, sebab??
lepas garam2, letak jer lam oven. bakar. 
pejam mata, sengah jam pastu dah siappppp!!
mejikkk kannnn..??? 


Ayam Bakar Madu PeMALAS
lepas perap dengan halia + bawang putih yg ditumbuk,
bawang besar potong2 malas giteww,
 garam & kicap manis 3 sudu, perap lam esbok.




keesokkan harinyer, balik keje terus masuk oven, 
pastu tinggal sejam utk mandi, solat, FB, blogwalking,
dah siap leh turun makan. senang tak idea org malas??
hakhakhakkkk :D

*sebelum tu sampai2 umh jer, tanak ler nasik dulu. :p


pastu makan ngan nasik panas2..
dahhh...sokor alhamdollillahhh *apsal ejaan klassikk gilaa*
lelauk atas tu 2 hari yg berlainan tp lam satu entry yer..
sebab MALASSSSSSSS
hahahah

testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...