TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Tuesday, 9 December 2014

> [PR1MA PRESINT 11] PROGRESS TERKINI RUMAH

 
 
Dah lama tak update pasal rumah PR1MA nih... alhamdulillah dah bayar duit utk api & air bulan 9 hari tu. Progress rumah rasanya dah 80% kot siap..
 
Gambar2 ni pun gambar yang lama.. ambik bulan 9 aritu masa lalu2 cuci mata kat Presint 9. Insyaallah dijangka siap bulan 10 tahun 2015. Kalau takde pape aral melintang, duduk tak duduk maybe awl tahun 2016 jugak laaa kot. Amin2.. 
 
Dah x larat nak menyewa. Rumah sewa sekarang pun mcm2 hal. Bocor kalau tiap kali ujan lebat. Komplen ngan tuan rumah, tukar pelampung. Pastu jadik balik. Tukar sekali lagi. Bocor lagi. Last2 mintak tlg kawan incek hubby tukar lagi. 
 
Pastu paip bawah tanah pecah, datang bil melambung2 bikin sakit jiwa, RM481.00++. Separuh kitorg bayar sbb tuan rumah TAKNAK  bayar semua. Katanya salah kitorg sebab x tengok meter. Entah la..mende jadik bawah tanah..sapa lah nak perasan sume tu. Tau2 bil sampai banyak tu. Malas nak cite pasal rumah sewa sekarang. Bikin stresssssssssss... Layan gambar jer la..
 
 
16 September 2014 - 6.00 pm






yang ni ngadap shop lot..dekat kalau nak beli brg2 dapur :)














yang best, bus stop dekat jer kat bwh tuu... nak g keje senanggggg.. x payah pening2 fikir nak berebut parking

Start tahun depan dah kene buat proses clear brg2 yg dah byk giler tu kat rumah.. mane yg elok, bleh sedekah kat tmpt2 yg memerlukan. Brg2 yg x guna, boleh buang. Selalunya sebab sayang, sbb cam nak guna, cam nak recyle tu yg last2 jadik semak dlm rumah... 

Pastu blh cite next proses lak..nak cari org buat grill rumah & KC.... lambat lagi..huhuhu




Monday, 8 December 2014

> MISI BERKEBUN DALAM PASU

 
 
Semalam misi pergi cari lauk kt Pasar Borong Selangor. Beli ketam, udang, ulam pegaga dan lain2 lauk/sayur.  Ptg tu lepas mengulam pegaga, mak ckp akar dia tu bleh tanam. Memandangkan akar pegaga still elok lagi, cakap kat mak syg lak nak buang kot blh tanam. Terus petang tu jugak masuk pasu. Kot bleh buat ulam kalaudaunpegagatutakarwahditanganku. kihkihh

Pastu masa kat Pasar Borong tu, ade akak yg jual daun kesum tu nak buang batang kesum yg dia dah pilih2. Dengan muka tak malu, saya mintak kat dia. hehehe.. akak tu ckp ambik jer..kot blh tumbuh dia ckp...maka bertambah sikit koleksi tanaman kat umah kononlaaaaa


mak sedang asing2kan batang daun kesum yang berakar utk tanam
 
saya punye projek, last2 mak yg kene tanam. tangan mak sejukkkkk.. hahaha alasan


dapat sepasu ni..hehehe
                                  .
Siap tagging dah..blkg tu ade tulis tarikh tanam.. hahaha
 
Ni plak pokok daun kari saya yg segan2 nak hidup. Baru alih & letak tanah baru semalam. Dah bubuh baja siap. Harap tumbuh segar mewangi, merimbun dan menghijau la kau pas ni yerrr :p


dah bubuh tanah baru & bubuh baja subur :)


tengah projek tanam2 & kemas depan umah, tetiba mamat Zorro nih datang.. cam biasa, tlg mengacau hehehe

 
Ni pulak pokok pandan pemberian FIL masa raya ari tu. Siap balut ngan tisu basah & letak dlm botol berisi air lagi tu..  import khas dari Kelantan... :p


Banyak2 yg saya tanam, halia ni rasanya yg paling subur.  Dah pernah ambik sekali tp cam sayang nak korek. Last2 beli kat kedai jugak kalau nak makan halia...hahah

mak semai biji Nangka Madu.. kot laa hidup 1000TahunLagiKannnnn


Kunyit - pun mak yang semai.. hihihi



Halia - mak jugak yg semai...saya tolong tengok jer..heheheh

Pokok Limau Purut yang saya beli awl thn ari tu. Dah banyak kali jugak ambik daun buat masak tomyam tp kali ni teruk dikerjakan ulat beluncasssssssssssssss




Last2 semua daun tu saya trim..botak dah pokok tu..




Ni jer yg mak tanam utk masa ni. Nak tanam yang lain,. tanah lak dah abis 2 peket tu.. kene beli lagi nampaknya.. tapi tak boleh nak tanam banyak2 nnt nak pindah susah nak angkut semua pasu2 tu..


Kawasan sebelah dinding tu kawasan saya letak pokok besar tp dah alih pegi depan. So semua pokok2 yang saya tanam termasuk pokok serai yang hari tu dah mati tup2 tumbuh balik, saya dan mak alih & susun ke tepi tu sbb nak kasik laluan motorsikal nak parking sebelah kiri tu. Sian lak motor tu dah lama tak guna. Berpanas hujan jer kat situ.



Next projekkkkkkkkkkkkk, beli tanah... nak tanam mende pun tak jadik kalau tanah tak de..huwawawa. Harap menjadik la pokok2 yg ditanam tu..ehh..yg mak tanam tu... hehehe


Friday, 28 November 2014

> IOI CITY MALL - TEMPAT MAKAN

 
 
 
 
 yang nih pulak senarai tempat2 makan kat situ..





Hari tu kitorg bawak Mak makan kat Nandos tu...dah order2, mknn kitorg sampai dulu, mak punye x sampai2. 2x panggil budak remind kat dorg.. Bila check kat budak keje situ, rupanya xde dlm sistem.. tp tak per la..sambil2 menunggu tu, saya share portion saya ngan mak...










Soo far tak perasan sangat semua nama tempat2 makan kat situ cumanya yang saya x berapa nak selesa bila tmpt makan NON HALAL dekat2 dengan tmpt makan yg HALAL. Plus, ade satu tmpt salai Cadbury aka Ngot-Ngot betul2 berdepan dengan Index Living kalau x silap..mmg cium bau tu laa kalau lalu depan tu. 
 
Saya bukanlaa x biasa cium bau tu @ makan berdepan dengan org yg makan mknn Non Halal sbb keadaan tu dah jadi perkara biasa kat Sarawak. Cuma bila kat sini, selaku majoriti penduduk adalah Muslim, mungkin pihak pengurusan patut mempertimbangkan tempat makan yang berasingan bg makanan yang NON HALAL / mungkin jugak utk yg beralkohol. Just my 2 cents laa kan..hihihi
 
so, dengan berakhir entry pasal ni...dah boleh laa delete gambar2 ni lam pc.. nak clear gambar2 yg x penting.. hihhi
 
 
 

Thursday, 27 November 2014

> IOI CITY MALL - HOME PRO

 
 
 
 
Lepas ke Index Living tu (prev entry), kitorg ke Home Pro lak. Kat Home Pro ni harga barang2 murah skit dari Invex Living tu.. takde beli barang ape pun pergi 2 tempat tu kecuali saya ade sambar seketul patung kucen dari soft material. RM19.90 jer..tu pun stok tinggal 3 ketul jer... dasar mak kucen sangat..hahah
 






suka tengok rak bertingkek2 nih..hrp ade laa Home Pro bukak kat Kuching nnt2.. :p




SUDUT CERMIN & KELENGKAPAN BILIK AIR 









berkenan bekas2 soap dispenser ni tp maybe thn depan pindah, cam malas plak nak drill2 bagai


tapi kalau pergi lagi sekali, kompem ku sambar jua..hahaha


comel tp x praktikal sbb tangan iolss jenis panass...suka pecahkan barang2...kuikuii





BAHAGIAN TILES UNTUK DAPUR





























Abisssssssss.... sekian..time kasih...pic last ni xde kaitan...ganassssssssss...!! haha

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...