TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Sunday, 23 February 2014

> LAUNDRY ROOM IDEAS | BEKAS PENYIMPAN CECAIR @ SERBUK PENCUCI



 

Lepas tengok idea2 untuk bilik membasuh dan rak2 serta ampaian utk bilik basuh, last sekali, tengok idea2 untuk letak pencuci pakaian plak sama ada jenis serbuk atau cecair. 



 errr ni bahaya kalau budak2 nampak ni. Tak pasal2 dorg ingat tu air bandung
ngan sirap perisa pisang :p
sila pantau anak2 anda kalau time panas2 ok..
x pasal2 kang terminum ni plak.. hhuhu

 yang ni ok la sikit tp kene letak tempat tinggi2 yg budak x bleh nak capai





 sabun serbuk untuk cuci cage kucing saya mmg letakkan dlm jug air yg dah x digunakan cam atas tu.
Senang nak tuang sbb x payah nak bukak2 penutup botol..

 ehh penyepit pun dorg letak lam botol..saya letak lam bakul beli kat kedai RM2 hengget jer..hehe
 last2 yg kat rumah saya guna tong jenis ni utk simpan serbuk pencuci. 
Tapi saya beli yg warna merah saiz sederhana kecik.
Muat2 utk letak serbuk pencuci dlm 3-5kg cam tu.
Sebab selain untuk cuci baju (klu kehabisan cecair pencuci,
saya gunakan sabun serbuk untuk cuci litter tray & cage kucing..
mmg stok kene sentiasa byk..hehe




 sekian..............masa utk sambung melaundryyyyyyyy. Ni trip ke berapa dah.
Tapi disebabkan panas sampai ke petang & Kajang / Bangi dah lame x ujan...
so mmg baju cepat jer kering
-_-










> LAUNDRY ROOM IDEAS | RAK & AMPAIAN



Dah tengok gambar INSPIRASI BILIK MEMBASUH?? Jom tengok pulak rak2 dan ampaian untuk letak barang2 / sidai kat bilik membasuh tu. Kot korang yg dah plan nak pindah rumah, dpt inspirasi dari gambar ni..hehe 

 kalau bakul3 camni, blh dpt kat kedai RM2 tu, rasanya harga dia x sampai kot RM10


 yang ni lepas ambik pencuci, sila tolak yer..tp saya x berapa berkenan jenis camni sbb cam agak 
terdedah & bahaya kalau ade budak2. Saya prefer yg jenis rak bertutup & letak tmpt tinggi.



 kretippppppppp..!! 











 rak dah byk & bertingkek2 ni, nak letak ape ekk..?? hehehe



yang ni, kalau rajin...bleh jahit sendiri.. kalau malas, bleh upah tukang jahit buat.
Kalau sayang duit lak, guna laa sarung bantal lama2 tu jer..hehehe


sekian...


> LAUNDRY ROOM IDEAS | INSPIRASI @ IDEA UNTUK BILIK MEMBASUH

.
Saya selalu berangan2, kalau dah pindah rumah sendiri yg berkeluasan luas..saya nak wujudkan ruang untuk bilik membasuh. Tak yah besar2, ruang muat2 saya pun xpe.. terus menggoogle beberapa gambar yang saya rasa menarik pada pandangan mata sendiri walaupun biasa2 pada orang lain.

Bagi saya, x perlukan ruang yg besar2. Just perlu space untuk letak seketul mesin basuh, rak untuk susun botol2 pencuci dan pelembut pakaian, pastu ade ampaian yg siap lekat kat dinding & last sekali para @ rak untuk letak bakul2 @ stok sabun mandi, ubat gigi & brg2 keperluan yg berkaitan. Dan yang penting kene ade tempat utk seterika baju & bakul2 untuk asing2kan baju yg nak dibasuh. Contoh, baju keje sendiri (kurung @ jubah), baju keje incek hubby (baju dia kalau basuh x leh campur2 ngan baju saya sbb kdg2 baju dia ade fiber kaca masa keje) & last bakul untuk letak baju budak/cadar/selimut/sarung bantal. 

Antara gambar2 yg saya berkenan adalah seperti berikut. Pic credit to UNCLE GOOGLE
HIJAU EPAL..!! ai loiiikeee..warna favvv nih!!! Suka gambar penyepit kat dinding tuu :p








Yang ni pun saya suka. Nampak kemas. Lepas guna, tutup jer.. 
kompem org x tau blkg kusi tu sbnrnya mesin basuh & yg sewaktu dengannya :)



pun suka design penyepit baju tu..hehe










yang ni pun best jugak. Penat berlaundry, bleh baring2 sementara tggu mesin basuh tu siap settlekan keje dia.
Tapi kalau saya baring kat situ, alamatnya buat tahi mata la agaknye..
Siap ade pc sebelah tu. Kalau x nak baring2, leh blog walking dulu.. heheh
















dalam byk2 design atas tu, saya paling berkenan yang ni. Sebab ape??
Sebab ianya simple & x perlukan ruang yg besar. Kalau buat bilik kecik ala2 saiz stor pun xpe.
Nampak lagi kemas bila dah tutup. Lagi satu, saya berkenan rak2 tu. X payah beli bakul2. Lagi cantik!




sekian...hehehe 




testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...