TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Tuesday, 15 December 2015

DEKO PR1MA : SURVEY KARPET DI NILAI 3

 
 
Kisah survey karpet di Nilai 3. Dah lama sebenarnya, terjumpa balik gambar dalam PC. Alang2 tgh free, terus update dlm ni. Lepas tu boleh laa delete folder koleksi karpet ni dlm pc. Buat semak jer.
 
Sebelum tu, AMARAN KERAS : Jangan termuntah kalau tgk gambar karpet banyak sangat. Bukan saya yg snap semua gambar2 ni tp mamat pakistan owner kedai tu yang sukarela nak snap gambar ni. Asal2 saya yang snap gambar sbb nak send wassap kat incek hubby yg masa tu duduk lam kete sebab sakit kepala. Saya lak masa tu ingatkan mamat pakistan ni snap sikit2 jer. Rupanya semua yang dia snap tu dia pegi send wassap kat incek hubby.

Pengsann woiii..!! Last2 saya mintak balik hp tu. Giler jer rasa.. bape la abis kuota makan masa tu. huhhh..

Ni gmbr2 masa saya 1st survey karpet. Tapi last2 karpet yang saya beli tu masa beli masa 2nd survey. Amek design bulu tebal plain rona kelabu gelap. Entah la..lepas beli rasa nyesal plak. Sebabnya bulu karpet tu asik tercabut. Jadik nyampah plakkk rasanya hari2 nak nyapu. Dah la kita ni sibuk dengan nak pindah2 lagi. Last2 cakap kat incek hubby, nnt ade bajet, nak beli karpet lain & karpet tu nak letak kat bilik kitorg jer or bilik ke-2. Kalau tercabut pun, xde ler 1 rumah bersepah2 dengan bulu karpet. Bosan tulll... 
 
ke kitorg jer yg ade poblem bulu karpet tercabut cam nih..??? T_T

 
 suka kaler sweet2 ala pastel gini..sebab umah kecik. tp x tau nak beli kaler ape sebab rumah pun x sure lagi tema kaler ape. Buat masa ni kaler temanya, BELASAH AJER.. ngahah



yg ni saya berkenan.. saya amek 1 karpet corak Cupcake ni. Letak kat dapur. 


 Dalam banyak2 design tu,. saya berkenan yang ni, animal lover mmg x leh jauh dengan corak ala2 zebra / rimau2 gitu.. tapi overbajet lak. RM700 reganya. kensel..! tskktskktskk
Saiz 9x9 kalo x silap T-T. Masa tu plak lupa nak ukur keluasan ruang tamu yg secoet tu..































































 Tengok la betapa banyakknya mamat pakistan owner kedai tu snap. Bersemangat plak pekerjanya selak satu2 nak bagi bos dia snap. Sudahnya lepas survey2 tu, kitorg balik.

















Busannnn... 
sakit kepala... 
rambang mata. 
semua xde yg berkenan.. 
 
bila dah berkenan, saiz plak x ingat... bajet lak terlebih2.
last2 pegi lagi sekali 2 bulan lepas tu, saya amek karpet bulu tebal2 tu, dengan sekali alas kaki 2 helai & karpet nak letak kat wet kitchen selai. Tu jer..
 
karpet untuk bilik lain kali plak. Ade lagi yang lebih penting dlm waktu terdekat ni,..
 
Bajet untuk bayo lori pindah. RM700..!
 
*pitam*


Friday, 20 November 2015

NAK MAKAN LEMPANG TAKK?? EHH..LEMPENG CICAH SAMBAL SARDIN MALAS

 
 
 
 
Arini Big Boss cuti sampai senin depan. So, nak2 buah ape lagikkkk..pesta makan. Kalut sikit pagi ni sebab terlambat bangun. Nyaris jugak tak jadi nak melempang ehh melempeng pagi ni. Nasib baik incek hubby keje malam, so pagi tu bleh la turun lewat sikit sebab mintak dia hantarkan. Kul 8am boleh lagi gerak dari rumah.Kalo pegi keje sendiri nek bas time incek hubby tak balik sbb keje malam...kul 7.45 am tu dah kene kuar laju2 dah dari  umah menuju ke bus stop depan blok tu jer.

 
 
Lempeng ni sempat laa siapkan 2 bekas. 1 untuk saya, 1 untuk incek hubby. Bancuh tepung + air dlm bekas, buh telur sebijik & garam sikit, kacau rata baru laa masukkan dalam blender. Dah pernah try buh tepung + air + garam + telur dlm blender sekali, tak cantik sbb ade tepung2 yang berketul2 bawah mata pengisar tu. Kuali plak tak payah dah bubuh minyak sebab pakai yang non stick tu (Tefal). Kalau pakai kuali biasa sebelum ni, mmg koyak2 laa lempeng tu sebab melekat. 


Untuk sambal sardinnya plak, saya dah siap2 buat malam tu. Just masukkan Pes sambal malas by JulsJulie80 kahkahkahh   Pes sambal malas by Julsjulie80 tu saya mmg ade stok siap dah. Beli cili boh 3-4 peket, buat sambal sendiri siap2. (cili boh + bawang merah + putih + belacan + asam jawa + garam + gula + aji + sikit cuka). Pastu letak dalam bekas kecik2 untuk sekali makan then simpan dlm peti ais kat ruang sejuk beku. Time nak makan ikan masak sambal ke, buat sambal udang petai ke ape, just keluarkan & panaskan ajer. Buh air sikit + bawang besar. Senang hidup keje  tak payah tiap kali masak yg sambal2 ni, tiap kali tu laa nak lap2 1 dapur yang kene percikkan cili boh tu. Banyak masa terbuang kat situ.. kononlahhh hahahah

Untuk buat sambal sardin ni, saya just goreng sardin tu dengan sikit jer minyak sampai cam sedikit garing, pastu masukkan pes sambal malas by JulsJulie yg dah siap tadi beserta cili padi + bawang besar. Hancurkan sardin pastu buh asam jawa @ sikit kalau nak masam lagi. Pastu jangan lupa bubuh kuah tomato dlm sardin tu sekali. Sayang wooooooo! Dalam masa sekelip mata tu dah siap sambal sardin malas hakakkkk... hahahahahah
 
 

geng2 mak jemah.. semua tgh bekpes masa saya sampai. Dorg bekpes kul 8.00, saya sampai kul 8.25 hahaa... saya boleh kata jarang jugak bekpes dengan dorang ni walaupun satu opis. Biasa saya 8.30 baru masuk opis, otw jalan dari depan blok opis biasanya saya siap2 tapau makanan. Pastu makan kat meja sendiri jer. 

Bukan tak suka campur2 dengan orang..dah terbiasa mmg dari dulu camtu. Dulu keje under peguam @ penasihat undang2 yg lama tu, cara keje dia sangat strict. Kalau masuk 8.30 sekalipun, bila kita sampai 8.00 am still kene ade kat meja. Kalau kita bekpes kat seksyen sebelah (dulu kongsi pantry), dia akan cari jugak sampai ke sebelah utk buat keje. Tu belum lagik dia bebel2 or hempas2 pintu ke ape. Moodnya kdg2 saya sendiri x paham. Marah kat saya ke tp rasa xde buat salah..ke marah saya bekpes sebelah ke marah sebab trapikk jem. hahaha

Last2 jadik mati selera nak sambung bekpes balik sedangkan yang lain dah sudah. Tinggal kita sorang2 nyambung bihun sup yang dah kembang @ makanan @ minuman yang dah sejuk tadi tu. Disebabkan kejadian tiap kali bekpes asik kene cari, baik la ku bekpes kat meja sendiri. At least bos panggil, kita ade kat meja. Bekpes berjam2 pun still duduk kat meja. 

Tu yang terbawa2 sampai ke opis sekarang ni. Bukanlah kata sombong ke kawan ikut gred ke hape cam org pernah ckp dulu...huhuhu

Saya senang jer,..rasa nak bekpes ramai2..saya join... kalau time bekal ikan bilis + halia + bawang besar + nasik kosong jer...kompem saya rasa segan lak nak makan depan orang... tu belum kira lagi makan nasik putih + ikan bilis mentah campur bawang hiris dengan halia + kicap + cili. Hahaha... selera kdg2 pelik sikit. Dah jemu makan tapau kat cafe.,.tu la menu saya bekal dari rumah. Bagi orang cam ape rasa laa bilis mentah dengan halia + kicap + limau..tp bg saya tu antara makanan yang heavennnnnnnnnnnnn..!!!!! :p hihihi..


 Babaiiiiiiiiiii & Hepi Wiken






p/s: Esok nak balik KAjang packing2 barang lagiiii adoiiiiiiiiiiiiiii.. start mggu ni sampai ujg bln depan wiken mmg x rest laa jawabnya..huhu


Friday, 13 November 2015

[URGENT] BANGLO KUCING DUA (2) TINGKAT (TERPAKAI) UNTUK DIJUAL | TWO (2) TIER (USED) CAT CAGE FOR URGENT SALE






URGENT SALE : sebelum Tengah Bulan Disember 2015. 1st come 1st serve 

Memandangkan tengah dalam proses pindah ke rumah sendiri di Putrajaya dalam waktu terdekat ni (kontrak rumah sewa sekarang berakhir penghujung Disember 2015 dan rumah akan dikosongkan dengan kadar segera) maka dengan berat hatinya saya terpaksa jual dua (2) buah cage kucing / banglo kucing kesayangan ni dengan kadar segera kepada sesiapa yang berminat. 

Untuk breeder atau yang korang yg memiliki kucing yang banyak adalah sangat sesuai memandangkan sebelum ni saya menempatkan anak2 bulus seramai 8 ekor dlm satu cage / banglo tapi memandangkan saya ada dua (2) unit, untuk lebih selesa saya letak 4 ekor setiap cage / banglo.


Detail :

1) Material : Besi Kukuh (tak melendut macam cage biasa)
- Anak bulus saya paling berat si Chester Gendut, berat dia dlm 8kg last timbang 2 thn lps. Sangat kukuh sebab dah xde dah masalah platform cage melendut bila semua berkumpul 1 tempat

2) Satu (1) Unit Indoor (USED: tp jarang guna sebab saya guna untuk letak kucing yg saya rescue kejap2 jer sebelum dorg dpt owner baru.) Masih elok dan kukuh cuma agak berkarat. Boleh cat semula. 

Condition : 8/10 - HARGA RM450 *rega banyak rugi sobsss sobsss* :'( :'( 


3) Satu (1) unit outdoor (USED: anak2 bulus guna). Masih elok dan kukuh cuma agak berkarat. Boleh cat semula.   

Condition : 6/10.  HARGA RM350 *rega banyak rugi sobsss sobsss* :'( :'( 


4) Lokasi : Sg. Chua, Kajang. 

5) Self Pick Up - guna Hilux sebab besar & x muat kete biasa. 

Saya jual ni tak dapat untung pun. Sebab nak clear rumah. Dapat duit hasil jualan boleh buat top up downgrade beli cage dorg yg lebih kecik (saiz separuh kecik dari banglo sedia ada ni ..sob sob sobb

6) If korang berminat, bleh whatsapp di no 013-6696371. 1st come 1st serve (dengan deposit /diutamakan yg byr lump sum.

Kalau amek dua unit sekaligus sangat2lah dialu2kan. 

7) Amek 2 unit sekaligus saya akan kasik free toilet tray yg bertutup sbb brg2 dorg ade yang tak digunakan sangat.  



Gambar complete banglo dorg beserta para. Lepas ni korang pindah setinggal ler ekk nakkkkk. Tak bleh dah duduk dlm banglo besar cenggini...   :'(



untuk gambar selain dari ni, boleh tengok kat blog anak2 bulus saya di 












testing

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...