TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 10 January 2018

JOM MAKAN : FOOD COURT MAKAN-MAKAN DI SURIA MALL, PUTRAJAYA.



Sape duk Putrajaya pernah dengar Suria Mall??? Mesti ada yang belum tau jugak,,.Kite pun baru tau..haha..nampak sangat tak mengikuti perkembangan semasa. 

Suria Mall terletak sama bangunan dengan hotel Dorsett Putrajaya. Foodcourt Makan-Makan dia plak di tingkat atas hotel tu. Dulu-dulu tak tau atas tu ade food court sebab kalau pegi situ pun just pegi Pasaraya Hero tu jer. Rupanya kat atas tu ada tempat makan. Macam-macam ada. Dah alang-alang gi sana, snap gambar banyak2 pastu banyak kali dah makan kat sana. 




Kiranya selain food court kat Alamanda tu, sini ada la jugak pilihan lain kalo gantung kuali. Kira dekat sebab masih lagi dalam Putrajaya in case rasa kemalasan nak g IOI City Mall or De Pulze ke ape kat Cyberjaya tuuuu...


so far incek hubby mmg selalu makan kat sini. Masak lemak dia terbaekkkkkk

Kelantan Delight. Jual nasik kabu bagai. tapi tak pernah try lagi. 



antara masak lemak dia.. 



aii iss x penah makan itik. tak tau kenapa. aritu saja try makan. Boleh telan sebab xde pun bau @ rasa itik tu. hihi


nak order air, kat sini yer. fav iolss 3 layer kupi aissssssssss


yang ni pun tak penah try lagi walaupun sup2 tu favvvvvvvvv


ada jual Popia juga tapi masa pegi tu dah tutup



hiasan dalaman dia cantik dan simple. Yang penting kebersihan kene mentennnn.
Kat belakang tu ade gerai nasik padanggg 









aritu anak sedara try Portuguese Grill. Not bad..



ni presentation masa mula2 bukak aritu. Unik nasik buh dalam tempurung. Pegi lepas2 tu dalam pinggan biasa dah.
Tapi tak kisah pun, sebab masak lemaknya still letopsssssssssss












3 layer kupiiii hehehe












kebanyakkan masa mula2 pegi tu kedai x bukak lagi. Sekarang rasanya dah penuh dah. mggu lepas tak perasan lak.


mamak pun adeeeeeeeeeeee cuma xde tulis mamak nama ape. Ali maju ke tafaz maju ke ape..hehehe


Mi Rebus masa ni tak bukak lagi tp ade pegi lepas tu try makan. Sedappp.. tapi sebab bukan fav sangat bab2 mi ni,
so tak tau mana yang orang cakap betul2 sedapppp. 

mggu lepas gi Joholicious tu try asam pedas jenahak dia..sedapppppppppppppp!!





ni belah kiri masuk Makan-Makan kalau nak duduk fefeeling rementik ngadap Monumen Alaf Baru






kat Nasi Ulam bonda ni iolss order Pisang Cheese,. Sedapppppppppp sangatttt 



sini nampak menu cam sedap ada ulam2 so far tak pernah try lagi. Pegi situ biasanya order Pisang Goreng Cheese jer.









haaaaaaaaaaaaaaaa ni pisang goreng cheese dia. Sedapp sebab dia guna pisang yang masak,.
so pisang manis lawan cheese masin + gula perang + susu pekat = BERTAMBAH LEMAKKKK lah kaooooo Julie






So far tempat ni sangat recommended untuk sape2 try kelainan tempat makan. Sila laa bawak family makan kat situ lepas jenjalan Putrajaya tu..hihi 

Tambahan info : kat tingkat bawah2tu ade jugak kedai makan. JOm Bali, Boat Noodles dll..ada tempat makan cendol juga. Kalo lepas makan ade rasa sakit2 perut, blh pergi Caring Farmasi cari ubat chi kit teck aunnnn hihihih

KISAH Y.E.S @ KEDAI PERABOT DI SHAH ALAM TAPIIIIIIIIIII..........................



17.12.2017 | Sekadar nak share pastu nak clear gambar lam hp. Kisahnya tengah bulan 12 aritu, kite gi la Shah Alam. Sebab terjebak tengok kat ade satu FB tu kedainya buat clearance sales. Kebetulan masa tu memang tengah berkenan kat kusi metal dengan satu kusi ala scandi tu nak letak kat meja makan (sekarang masih guna kusi ikea yg RM13++ tu). Dorang promot kaw2 pulak kata rega murah RM50 jerrrrrrrrrrrrrrrrr satu (tengok kat FB org jual RM70-80++ satu). Mana tak hakak termakan hasutan nepesu nak mendeko rumah.  Nak beli 4 ketul..lagi 2 ketul pikir kendian nak kusi cane..

Lepas PM tepi kat FB kedai tu tanye pasal stok & mintak addddressss direction bagai, pergilah kitorang lakik binik ke sana. Kiranya keje 3 in 1 la sebab nak gi cari kedai makan best kat Shah Alam (sebab bertolak dari Putrajaya thari, pagi tu just buat sandwich ke ape je time tu), pastu konon nak gi kedai eco RM2 ni gara2 hasutan group deko2 la nih pastu baru last pegi kedai perabot tu.

Lepas lunch yang sedap kat sini (link kendian update), kitorang terus gi kedai perabot tu sebab dah tak menyabo2 nak beli 4 ketul kusi scandi & kusi metal tu. Lagi bertambah kusss semangat bila incek hubby cakap nanti dia top up bayar kusi makan tu syukurlah selamat dan jimattt duit hakak




Sampai sana tengok takde orang. Ehh.. dalam FB cam beratur jer orang pergi. Prasangka baik maybe sebab kitorang sampai dah petang pun..so ramai dah balik kot dari menyoping. Park kete depan kedai tu..masuk situ .....................






Dah kat dalam..tinggal yg display ni jer yang ada... kaooo ghaserrr???  -___________-




Tanye kat sales assistant kat situ pasal kusi yang kite nak tu..dia cakap dah abis stokkkkkk. Lahhhhhhhhhhhhh kenapa masa PM kat FB org tu cakap adeeeeeeeeeeeeeee. Kalau awal2 tau takde, memang la ku tak buang masa pegi situ pun. Baik pegi kedai eco RM2 tu..dah tentu2 habis duit kat situ tp puas atiiiiiiiiiiiiiiiiii -_-'









Snap2 gambar, masuk dalam kedai tapi xde menda berkenan sbb mahal & xde moddddddd pastu terus gerak balik.

KECHIWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....!!!!!!!!! 







❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...