TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Wednesday, 30 October 2013

> PASTA KASIHKU KORBANKAN

 
 

Hamboiiiii kau Semahhhhhhh... tajuk kemain x hengat laa kan... tajuk tanak kalahhhhh ..walhal masak biasa2 jer pun.. :p Ekceli pasta tu saya mmg xde niat nak kasik nama... alah takat masak pun campak2 jer.. bila incek hubby tanye ape nama pasta tu (sbb dia sengaja nak menyakat saya), saya ckp xde nama..campak2 jer.. pastu dia dia ckp kasik nama Pasta Kasihku Korbankan... errr..saya pandang muka dia... saya tanya kenapa.. dia ckp sebab guna daging korban.. *pastu siap sengih2* adehhh... saje lah dia tuu kann.. adik ipar dok gelak2 jer..

Pasta ni saya buat Sabtu baru2 ni sebenarnya.. sbb ade adik ipar kat umh..tp saya masak sikit jer..sbb incek hubby blk keje pepagi tu, dia cari nasik. Mlm tu saya masak nasik + sambal sardin peberet dia tp dia x sempat makan sbb kene masuk keje balik kul pas Maghrib tu..pegi awl sbb nak tengok bola kat opis dia dulu ngan geng kelantanese dia sblm keje kul 10.00pm. 
So pagi Sabtu nan indah tuu, saya rebus la pasta tu separuh jer.. kang masak byk2, membazir amalan syaiiitooonnn. Dah siap buat pasta, kitorg bekpes..saya ngan adik ipar jer makan pasta. Pastu bila adik ipar offer share ngan dia..memula tanak..pastu adik dia offer lagi...tanak jugak.. bila adik ipar dah nak abis makan, offer lagi sekali..last2 nakkk.. nak rasa jer katanya. Rasa2, menambah2 lakk.. hhehe

Memandangkan plan asal pas bekpes tu nak bawak adik dia jenjalan g Sunway Pyramid, so belen pasta tu..saya suh adik ipar tapau utk bawak USIM..dpt la sikit.. tp disebabkan incek hubby kene masuk keje balik petang tu, last2 x jadi g Sunway.. petang tu lak kebetulan kakak ipar & adik ipar lelaki dtg umah...sempat la dorg merasa pasta ni sikit... Mlm tu dorg kuar makan kat Rumah Makan Cibiuk Bangi. Saya x join sbb nak tgk Sarawak vs Pahang. Kalahhhhhhhhhhhh.... tp puas ati..hehe..

Ni resepi pasta. Campak2 jer.. malu kat otai2 masakan luar sana tuu :p

Bahan2:

1) satu (1) bungkus pasta - saya beli brand yg made dr arab tu.. - direbus & toskan
2) 1 mangkuk kecik daging lembu - saya potong kecik2 & perap dengan kunyit hidup & garam sikit
3) 1 tin Sos Prego Perisa cendawan
4) bawang putih & bawang merah dlm 4-5 ketul - ditumbuk
5) Cili boh - 2 - 3 sudu makan
6) Brokoli - potong sederhana kecik & rebus - x yah terlalu masak
7) Bawang Besar sebijikk - potong dadu


Cara2:

1) Tumis bawang putih & merah. Dah garing, masukkan cili boh..tumis sampai naik minyak. Kacau rata
2) Pastu masuk daging, goreng sampai daging tu masak.
3) Pastu masukkan sos prego & bawang besar yg didadu..bubuh air sikit, garam & aji secukup rasa.
4) Dah sedang2 pekat, tutup api.. buh lam bekas..


Makan ngan pasta tadi...saya biasa bubuh kendian sos tu.. bubuh sayur.. dah siappp.. camni la resepi campak2.. ehehe




Tuesday, 29 October 2013

>LEMPENG CICAH SAMBAL TUMIS BILIS


Assalam / Gud Nite (sbb time ni sume org dah Zzzzzz) ..

Malam semalam tekak dah x tau nak makan apa...tetiba teringin nak makan lempeng cicah sambal tumis bilis.. walaupun rasa malas sangat nak menumis..tp demi cacing2 yg dah meronta2 mintak dihidangkan dinner...saya gagahkan jua diri ke dapur. Incek hubby pun nak mkn lempeng jugak..tp dia ckp nak cicah susu pekat jer. Fionneee! 

Laju2 ke dapur, capai tepung gandum, bubuh air secukup rasa, bubuh perisa vanila (walhal x perlu pun), pastu masuk sedikit baking powder dlm 1 sudu kecik... dah sedikit gula..gula x leh banyak..rega dah naik.. kene kurangkan gula kalau tanak kene kencing tikuss manis .terus putar guna hand mixer..

Nampak tak kepandaian kemalasan di situ..?? Isteri yang bekerjaya hendaklah melakukan semua kerja dengan mesra, cepat dah betul.. (ckp jer laa keje malassssssss) ehh sorry abg2 puliss..i pinjam tagline uolss... ker dah ade tagline baru..? muakaka.. Lepas dipukul selama 5-6 minit..dibiarkan ketepi supaya reda & lega sikit perasaan adunan tu..


BAHAN-BAHAN SAMBAL TUMIS:  Nih geng2 wassap yg rikues.. mami kirin, munga & pinglidi

a) 1 genggam ikan bilis - dibasuh, tos & goreng garing. Ketepikan..
b) 4-5 biji Bawang merah + putih - tumbuk sampai menangis ehh.. pastu tumis sampai kekuningan.
c) Cili Boh - peket kecik - masukkan dlm kuali & tumis lepas bawang tu kekuningan.
d) Tumis Cili Boh tadi sampai naik minyak..naik minyak bukanlah bermaksud dia marah..tp sampai masak @ cili boh tu kuar minyak dia... kalau x masak, nnt sakit perut.. 
e) Cili boh dah naik minyak, masukkan air, bawang besar (setengah bijik yg dah dihiris), kacau lagi,.
f) Masukkan garam, asam keping (sekeping sedang2) atau asam jawa pun boleyyy, gula & sedikit perasa kalau nak.. Biar mendidih & sedikit pekat.

Dah siapppppppp.... 
   

Gambar utk masuk alam FB sentiasa menipu..punya laa sikit portion nyer kan.. 
klu alam realiti, berlapis2 lempeng tu & sambal melimpah ruah lam pinggan...muakkkakkaakka


Ekceli saya dulu x pandai masak sambal2 tumis ni..sbb family saya tak makan sangat cili2 boh nih. Bukan kata tak makan pedas malah lam family saya ngan mak yg kuat makan pedas cuma bila bab cili2 boh ni..mmg x guna sangat time masak. 

Pengalaman yg agak kelakar bila pesstaim saya masak sambal utk incek hubby time bujang2 dulu (masa tu dia akan hantar lauk depan umh, pastu g keje, dah siap masak dia akan ambik bekal tu depan umh). Nak jadik cerita, disebabkan nak ambik ati sbb dia ckp fav dia sambal..maka saya pun try la buat sambal bilis.. Elok jer tapaukan utk dia sambil saya sengih2 sbb rasa bangga bila tujuk konon terer masak utk orang tersayang dengan penuh kasih sayang.

Masa dia kat tempat keje..dia call saya..ckp dah makan bekal dia tuu.. berbunga2 laaa lam ati ni tanye sedap ker tak sambal tu.. teragak2 jer mamat tu nak ckp sedap pun tak...tak sedap pun tak..last2 dengan ayat berlapik, dia ckp "..sambal tu blh diperbaiki lagi mutu dia..mungkin cili tu kene garing lg..pastu bubuh gula sikit..bla..bla.." kahhhkahhkahhhkahhh!!!!!!!!!!!

Dahhhhhhhhhh..dah tau dah mmg tak sedap punya,.. rupanya saya x tau pun sambal tumis ni bubuh gula sikit utk belenkan rasa masam, masin & manis dia...huhuhuh...padan muka..!! *gelak guling2*

Dah kawin tu, dia laaaaaa yg ajar saya cemane nak masak sambal tumis... sambal sutun, sambal udang + petai, sambal caca merba & sambal ikan... -___________-   


sekian makasehh...








Monday, 28 October 2013

> OPIS KAMI DI JPM, PUTRAJAYA LANGKAH-LANGKAH PENJIMATAN KATANYA...

 
 
 
 
AWAS..!!
Yang lemah semangat, dilarang membaca...
muakaka..
 
nih la keadaan opis kitorg sejak semenjak dua menjak nih..
ku 1-2 thari mmg automatik lampu & ekon off...
lampu tu ok lagi...wlupun terpaksa on hp kalau nak ke toilet,,.
nak solat lam bilik fail, mmg sah2 kene tunggu kul 2pm++..
kalau x saya yang terkejut, 
org lain terkejut tgk makhluk bertelekung putih bergerak2 lam gelap..
hahahaha 

 gambar atas ngan bawah ni opismet yg ambik thari tadi..
nak ambik air panas kne pasang torchlight hp..
kang x pasal2 tercurah air panas kat tangan..
sapa nak jawab..????


 dah ckp ngan incek hubby, esok nak pinjam lampu noreh getah dia tu..
ngehngehngehhngehhh :p 


ni pulak gambar mggu lepas... saya yg snap..

jangan gelap2 ni org ambik kesempatan..dah ler..
kot buat2 terlanggar ker..kang ade jugak yg kene penerajang free...
huhuhuu


Tuesday, 8 October 2013

>PELANCARAN BANDARAYA BARU PUTRAJAYA (8/10/1997)

 
 
 
Pada hari ini dalam tahun 1997, Perdana Menteri Datuk Seri Dr. Mahathir telah melancarkan bandaraya baru Putrajaya bertempat di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur. 


Putrajaya yang berkeluasan 4,581 hektar ini dibangunkan oleh Putrajaya Holdings Sdn. Bhd. terletak 25 kilometer ke selatan Kuala Lumpur. Pada asalnya ia merupakan sebuah ladang kelapa sawit dan getah yang dikenali sebagai Prang Besar


Pada 12 Oktober 1994, Kabinet telah memutuskan untuk menggubah nama Prang Besar kepada Putrajaya sebagai menghormati Perdana Menteri Malaysia yang pertama, Allahyarham Tunku Abdul Rahman Putra. Ketika berucap pada majlis pelancaran itu juga Perdana Menteri menyatakan Putrajaya akan mencerminkan ciri-ciri dan semangat Malaysia di samping menjadi satu lagi mercu tanda yang memperlihatkan keupayaan Malaysia dalam pembangunan bandar, khususnya dalam membina bandaraya untuk kerajaan dan rakyat. 
 
 
Bahagian Keselamatan Negara dan Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU) di Jabatan Perdana Menteri merupakan pejabat kerajaan yang pertama memulakan operasi di Kompleks Pejabat Perdana Menteri. Sesungguhnya, hasil daripada perancangan teliti menggabungkan reka bentuk moden, tradisional dan campuran serta mengekalkan konsep kehijauan telah menjadikan Putrajaya sebuah perbandaran yang paling moden di rantau ini.
 
Sumber : ARKIB NEGARA MALAYSIA
         
 


 Bangunan Perdana Putra (Pejabat Perdana Menteri) night view

 Bangunan Perdana Putra (Kompleks A)


Jabatan Perdana Menteri (Kompleks B)

 Bangunan tgh2 tu Bahagian Hal Ehwal Undang-Undang (BHEUU)

 Putrajaya International Convention Centre (PICC)


night view dari PICC


 view dari udara - Masjid Putra & Bangunan Perdana Putra


 credit to Uncle Google utk semua pic di atas ;)

Dan masa google utk cari gambar2 Kompleks JPM, terjumpa gambar budak rambut merah nih masa Family DAy thn lepas.. ade lam entry [ HARI KELUARGA JABATAN PERDANA MENTERI 2012 ] 
 
rindu lak nak gaduh ngan dia nehh... dah 2-3 hari nak call dia...tp tgk2 jam dah lewat..kompem dah tido budak tu... hehehe

Monday, 7 October 2013

> WIKEN : CHECK BP + BERURUT DI PUTRAJAYA + UBAT TIDO



 
 
 
5/10/2013 (SAbtu lepas) - pagi2 g klinik kat BB BAngi sbb ari tu da set appmnt utk amik blood pressure (bp) ngan doc. Sampai klinik, menunggu dlm 5 minit, terus masuk bilik doc. Tapi kne suh kuar balik. Doc suruh rehat dulu setengah jam. Nanti bacaan still naik dia ckp. maka melepaklah saya ngan incek hubby kat situ sambil tgk tv. Kebetulan ade sorang jgk ibu mengandung yg darahnya jugak tinggi masih lam bilik doc...pun tgh disuruh berehat jugak. So anaknya yg saya agak umur dlm 3 thn, doc tu laa yg layan..bg mainan ape sume...cam main ngan cucu lak doc tu..hehehe 
 
 kain batik kat sebelah kanan tu utk persediaan g berurut kat Putrajaya ;)

 
Memandangkan saya ngan incek hubby jer masa tu, Doc yg bertugas masa tu iaitu Doc Syukra siap cuci & mop2 lantai kat luar klinik. Adehh..pestaim plak tgk doc buat keje2 tu sendiri wlupun pembantu dia (lelaki) ade jer lam bilik tu. Doc Syukra tu adalah bekas doktor kat Hospital Putrajaya (thn bila dah x ingat tp dia pernah laa citer) , bertugas kat wad bersalin. Dah pencen, dia keje kat byk klinik termasuk klinik di KL..walaupun dah berumur (dlm 60thn klu x silap) tp still cergas lagi orangnya. Dan, dia jenis happy go lucky..klu dlm masa dia check kita, siap bleh nyembang gelak2 cam dah lame jumpa jer.. xde ler nak nebes2 ke ape jumpa doc nih. 
 
Lepas 30 minit menunggu, doc panggil masuk. Sembang2 sambil check bp...rupanya darah saya makin naik. Hari tu last check, bp 130/90..ni bacaan bawah tu naik lak.. adehhh...panjang berjela gak doc tu eksplen pasal itu ini bab darah..huhu... doc ckp, klu ikutkan bacaan tu yg memanjang jer over boarder..sepatutnya dia dah kasik ubat utk saya tp dia x nak bagi sbb nak saya try dulu buat ape yg sepatutnya. 
 
Contoh : byk bersenangg ehh salah.. bersenam.. kurangkan stress (hmmpp bab ni payah la sikit, kalau tak g keje mungkin tak stress huhuhu), pastu bykkan makan buah, lauk & nasik kurangkan.  
 
Pastu dia ckp blk keje, x yah laa terus nak masak @ g dapur..rehat dulu setengah jam..pastu baru masak. Tp lagi elok kalau x yah masak2 sgt... Masak nasik jer..pastu beli yang dah siap tuu jer dia ckp..saya dah tahan nak sengih2 tp muka incek hubby. Sbb tau kompem jadik bahan pastuu.. 
 
Doc ckp, camtu jugak la kalau kat umh x yah la nak umh tu perfect sgt.. nak kemas sana, kemas sini...ala2 kadar asal selesa & bersih dah la.. x perlu nak kilat2 sgt.. (ehh..saya xde ler sampai cam tu tp klu umh x kemas, mmg cepat stress sbb saya tak suka sangat nak kemas2 umh so jangan laa buat sepah2..tu boleh mendatangkan kehanginan) :p
 
Pastu dia tanye dok umh tkt berapa? Saya ckp umh teres 2 tingkat. So dia ckp bgn awal pagi tu sblm solat subuh, buat eksesais turun naik tangga selama 20 minit.. incek hubby dok jeling2 perli lettewww..
 
 Alahhh... bangun pagi pun ngam2 masa nak mandi, solat subuh, pastu iron baju pastu siap2 nak g keje, last sekali potong buah utk Sugar Glider..ni kan plak nak bgn 20-30 minit awal nak eksesais...heheheh.
 
Dah jadik lame lak menyembang lam bilik Doc tuu..dari asal2 nyembang pasal Darah Tinggi..last2 sembang pasal "topik lain" lak..  Siap ade appmnt utk "topik lain" tu.. Rasa terharu pun ade gak sbb x penah lagi jumpa doc yg concern pasal "topik lain" cam tu sekali. Siap kasik no tel doc @ kawan dia utk try supplement, suggest rawatan Islam / terapi dll.  
 
Arghhhhhhh..!! dengar doc yg sangat prihatin & baik hati tuu, dah tetiba sayu tingat mak kat kpg... :'((

Dah abis sessi tu, kitorg pergi Presint 16, Putrajaya untuk berurut bahu. Cite pasal berurut tu,, saya dpt  no hp dari akak x-opismet yang pernah berurut gak kat situ. Makcik tu berurut utk sakit2 badan, lepas beranak pun dia urut jugak. Saya tanya jugak kot bleh urut naikkan peranakan tp bila dia tgh perut saya ada parut yg kdg2 masih ada rasa sakit tu, dia ckp dia x berani nak buat.. klu saya sakit, dia tgk lagi rasa ngilu dia ckp..huhuhu..
 
Tapi yang bestnyer berurut ngan Mak Yong nih, cuma kita sorg jer dibenarkan masuk & berurut lam umh tu ngan dia. Dia dok ngan anak pompuan dia & cucu lelaki tp masih kecik. So x yah risau la bab2 aurat ke ape khenn.. Kaum2 suami kne tggu kat luar umh,. Ade kusi disediakan. Nak makan minum, bawak sendiri bekal ngehngehngehh..


 umh Mak Yong kt sini. dulu2 salu g kuarters ni buat inspection hahah

Yang saya kompiden nak berurut bahu ni sbb bahu dah tahap sakit  x leh tahan. DAn saya tanak berurut kat downtown tu sbb rasa cam x puas jer.. sakit bahu x ilang, tau2 dah siap (biasanya dlm 20min plg kejap). Lepas tu tempat berurut tu cam x proper jer. Just ade katil yg ditutup ngan langsir dan sape2 bleh selak or buat2 tersalah selak langsir. Kalau pompuan xpe lagi, klu lelaki..?????
 
So sbb tu saya prefer berurut kat umah. Dan saya lak nak org berumur yang urut. Mak Yong ni urut guna minyak kelapa yg dia @ adik dia buat sendiri. Pastu selama saya berurut tu, dia selawat & baca doa2. MMg sedap laa bahu yang dah lama sakit tu kne urut ngan dia. Ingatkan nak berurut mggu ni, tapi saya kene g kusus kat Port Dickson Rabu sampai Jumaat ni..pastu mggu depan tp Mak Yong blk kpg, pastu tunggu mggu yg lagi satu, saya lak balik Kelantan...raya aji khenn.. nampak gaya kne tunggu mggu selepas tu la..


Balik dari ngurut tu, incek hubby ckp "..mlm ni awak tak payah masak yer..doc ckp kne banyak rehat, tak leh stress2..nnt darah makin naik.."

perli saya letttewwwwwwwwwwww..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :p


 Stok ubat tido seminggu. Baru makan mlm td. Sepatutnya mlm lepas berurut tu tp still degil nak menikmati tido lewat sambil bermuvi di malam Sabtu..hehehe


ehh tetiba rindu nak g pulau tioman..rindu nak snorkling..nak jumpa anak2s ikan..
rindu sunburn, rindu muka mengelupas berbelang, rindu bau laut, rindu rasa masin air laut..
kot pergi bercuti leh tenangkan fikiran, hilang stress..tapiiiiiiiiii...
nak g bercuti, cuti tahunan dah abis, fuluss lak kne jimat skang nihhh..

arghhhhhhhhhhhh stressssssssssss balikkk...!!!!!!!!!!!!!


Sunday, 6 October 2013

> SARAWAK VS SIME DARBY (3-1) SONYUM LEBAR

Alhamdulillah... SARAWAK VS SIME DARBY - 3-1 @ STADIUM KUCHING
Memula 1-1 terkedu kejap... sbb baru berapa min permainan cepat giler SDarby skor gol., pastu 1-2..senyum lebar.. sorang2 lam bilik menghayati permainan penuh perasaan sbb incek hubby lak tgk tv kt tkt bawah sbb Kelantan vs JDT main kat Astro. 
Pastu Sarawak 3-1 jer terus jerit GOLLLLLLLLLLLLLLL...!!!!!!!!!! Sesorang lam bilik sbb bila 3-1 kompem laa Sarawak leh masuk separuh akhir nnt melawan Pahang lak... Team Sarawak dah mula bangkit balik lepas 10 tahun agak lemau. Dedolu mmg sokong giler pasukan ni tp lepas tu cam dah senyap skit team tu.. x berapa menyerlah. Agak kuchiwa jugak la tp still mengharap kebangkitan semula cam dedolu.
Tingat thn 1998 dulu abg no.3 aka bapaknya (NABILA SI RAMBUT MERAH) salu bawak tgk bola kat Stadium Kuching. Saya sensorang jer anak dara ikut sbb member2 dia sume lelaki. Perasaan seronok time tu sbb dulu2 situasi dia lelain. Time tu team Sarawak musuh ketat ngan team Selangor. Musuh lam sukan jer la..hehehe..     

Pasni menunggu perlawanan menentang Pahang lak eaaaaaaa.... btw, tahniah jugak utk team The Red Warrior yg lawan JDT, 6-1 menang besar malam nih... sengih2 incek hubby tuu..hehehe



abis bola...kita layan Lone Ranger lak..hehehe

Friday, 4 October 2013

>PERUMAHAN PRIMA, PRESINT 11 (HANTAR DOKUMEN BANK + SIGN S&P)

 
 
 

Lagi gambar model rumah PRIMA masa saya ngan incek hubby submit dokumen dari Bank ke Pej. PRIMA hari tu (awl bln 9).  Maybe lepas nih dah x amek dah gambar2 gini melainkan ada design lain sbb rasanya dah xde urusan dah dengan org kat Pejabat Prima Presint 2 tu.. lagipun kang ade jugak yang muntah dok tgk saya asik post gambar pasal ni jer.. rumah murah jer pun.. org x heran. Lain laa kalau saya post entry pasal rumah kondo yg juta2 tuu...

*ayat dalam entry ni mmg agak sedikit emo bila ada anon yg terus buat kesimpulan/ menilai tanpa mengenali kita dengan hanya membaca melalui blog sahaja*

Lady Rusty, Chello, Cheesedale, Chester, Lady Evelyn
Cheezel, Caramel, CheezyJr, CreamyJr & bakal twin joey,
kalau umur panjang..nnt nampak gaya korang duduk kat ruang dekat2 
ngan mesin basuh tu k..kompem korang sukeh angin sepoi2 bahasa kat umh tu nnt 
sambil menikmati pemandangan dr atas.. heheh




 Bilik Master, Bilik No.2 & Bilik No.3
nampak jelas ruang tamu & ruang makan dari pintu masuk tu ;)






 Ohhhhhh...!! Ini rumah yang mahal2 tu.. saja tepek gambar buat cuci mata.
Sebelum ade anon yg meroyan kat sini, baik saya ckp awal2 yg..
SAYA MEMANG TAK MAMPU BELI RUMAH NI SEBAB SAYA BUKAN ANAK MENTERI,
yang bleh beli rumah juta2 wlupun x keje mende pun,
saya mungkin antara golongan bawahan, mengharap rumah kerajaan kasik.
Ehhh hello...bukan KASIK ok.. kami beli..!
 kene paham betul2 ayat tu sebelum menilai.

mungkin awak sorg jer yang mampu beli umah ni. 
sekian terima kasih..!





pemandangan dari opisku..Masjid Putra samar2 jer bila time hari agak berjerebu..
Alhamdulillah tgh bln 9 baru2 ni settle sign S&P kat pejabat lawyer. Tinggal nak tunggu umah siap je lagi. Kitorg sign S&P kat pejabat lawyer kat Seksyen 15 BB BAngi. Berdekatan dengan NIOSH. Pergi dalam keadaan xde mud. Ada hal yang spoiled mood hari tu..
saya suka tgk design lam pej lawyer ni. Kemas & x nampak cam lam pejabat. Cam kat umh jer..

 Bilik tempat sign S&P. Lenguh jari iolsssssss..


cantik siling plaster opis dorg..
tu jer..
sekian, terima kasih.

>(DIY) SUGAR GLIDER SLEEPING POUCH (II)

 
 
 
Entry copypaste dari blog anak2 bulus.. 

Projek DIY kedua Sleeping Pouch Sugar Glider. Kalau tak sebab jumpa gambar2 lama ni time tansper gambar ke PC, agaknyer ntah bile nak hapdet blog ni. So sebelum gambar2 di-delete..baeklah di hapdet dulu ke dalam blog. Kalau tak, adalah menjadi keje sia2 tertonggeng2 snap gambar dengan penuh skill mengalahkan potograper terkenal ANNAS EASKEY tuuu..

Masa tu punya laa byk beli kain cotton & flannel kengkonon nak jimat pasni x yah dah beli @ oda sleeping pouch utk dorg. Just beli jer..tp ....................... kalau dah dasar hangat2 tahi ayam tu, pepaham jer la khennn... hanya yg siap 2 sleeping pouch jer setakat nih yg berjaya disiapkan. Sakit jari wooo sbb sume tu hand made.. kalau ade mesin jahit, kompem siap dah sume x yah nak beli online bagai tu..mihmihmihhh  alasan sangat!!!

DIY ni adalah lanjutan DIY yang terdahulu lam entry |DIY SUGAR GLIDER SLEEPING POUCH (I)| . Dah kira boleh sengeh2 alakerangbusuk kot siapkan 2 sleeping pouch tu utk dlm tempoh 5-6 bulan selepas beli kain2. hahahahahhahahahahahahhahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yg warna pink atas sekali tu saya order, yg tu wat contoh jer..
sebab x reti pun nak jahit mende alah nih...


kira try & error laa kaksemah ni nak jimat cermat kononnya

takyah gelak guling2 sangat laa tgk jahitan yg sangat berseni tuh... =))


 siap pun tangkai dia............ cam hidup segan, 
x mau idup jer ghupenyer.. hahahah




dan setiap entry, x sah kalau xde model yang menggayakan setiap rekaan yang dihasilkan.. dipersilakan... Cik Creamy... hehehe

 alah x yah laa wat muka kengkunun cam tak best langsung sleeping pouch tu... huhh









 Ok..model dah penat beraksi..nak rehat...


Ehhhhhhhhh...ehh japppppppppppp... Papa kite lak nak try sleeping pouch ni..

 Opssssss...lupe nak senseddkan tutttttttt Papa Cheezel.. hahah


what next????????????????




 
 

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...